Vattenkannor, såddbevattnare och slanghållare

Vatten är grunden för allt liv, även för växterna. Till viss del kan vi lita på nederbörd men det är väldigt sällan vädret är så pass perfekt att det sköter bevattningen helt och hållet. Att vattna är en stor del av trädgårdsarbetet och kan vara både rogivande och skoj. Barn brukar tycka att det är kul att vattna så det kan vara ett tillfälle att passa på att göra något tillsammans. 

Vattenkannor kan vara både praktiska och dekorativa i trädgården, växthuset eller hemmet. Vi har ett urval av klassiska vattenkannor från Haws, det finns ingen som lyckats efterlikna dem på marknaden, även om många försökt. De håller en livstid, är perfekt balanserade, och tillverkade för att man med minimal ansträngning ska kunna vattna, vare sig kannan är hel eller halvfylld. De är också gjorda för att hålla kvar vattnet i kannan, så att det inte ska rinna ut även om kannan tippas rejält när man vattnar med den. De har också en stril som ger ett mjukt vattenflöde, och vill man punktvattna tar man bara av strilen som naturligtvis är löstagbar. Haws började tillverka vattenkannor 1886 i England, då man sökte patent på en vattenkanna som skulle vara enklare att vattna med än tidigare. Patentansökan sa: ”This new invention forms a watering pot that is much easier to carry and tip, and at the same time being much cleaner, and more adapted for use than any other put before the public.” Haws tillverkar fortfarande sina vattenkannor för hand. 

Till frösådderna har vi ett urval att såddbevattnare som enkelt skruvas på vanliga pet-flaskor och ger perfekt mjukt strilande bevattning. Såddbevattnarna finns med olika stora hål i strilen och även med hel stråle. De funkar lika bra på späda plantor och små krukväxter. 

Kika även på slanghållarna! Vackra slanghållare i gjutjärn är mycket dekorativt för husväggen, garageväggen eller på växthusets vägg. Det finns även en matchande slangstopp i gjutjärn. Den här kategorin rymmer dessutom regnmätare från ELDgarden och en del annat smått och gott. 


Vattenslang – köp en praktisk trädgårdsslang | Gardenhome

Köp din trädgårdsslang hos oss! Vi har fina och praktiska vattenslangar i olika storlekar. Enkelt med ett genomtänkt sortiment och snabba leveranser.

Vattenslang & Trädgårdsslang