Djurliv

I din trädgård finns massor av djur, fåglar, fjärilar, ekorre och humla, och det gäller att ta hand om dem. Ett enda häckande par med småfåglar kan fånga 2000 myggor varje dag. En humla kan befrukta hundratals äppelblommor så din skörd blir riklig. Hos oss hittar ni det ni behöver för att skapa ett bra djurliv i trädgården. 

Vi har samlat produkter som är både vackra för människan och nyttiga för djuren, särskilt fåglar. Här finns vackra fågelbad som är viktigt för att fåglar skall trivas. Här finns vackert utformade fågelholkar som lockar till sig fåglar att stanna just i din trädgård. Här finns också fågelmatare i många olika slag som brukar vara det säkraste sättet att få höra mycket fågelkvitter i din trädgård. De överger knappast ett ställe där tillgången på mat är god. Ett tips är att placera fågelmataren inom synhåll från ett fönster, då får man ett livligt skådespel som underhåller hela vintern. Sitt inne i värmen med en fågelbok och artbestäm besökarna utanför fönstret. 

Vi har även holkar för fjärilar och humla, liksom matare för ekorre. En sommar med fjärilar som fladdrar omkring i trädgården och det rogivande surret från en humla är värt att längta efter hela vintern. Det finns ca 110 dagaktiva fjärilsarter i Sverige och med sina färgglada vingar är de nog bland det vackraste man kan ha i sin trädgård. Sverige är rikt på humlearter och i en vanlig svensk trädgård kan man ofta se fler än 10 olika arter av humlor. Många örter och buskar blir pollinerade varje år tack vara en handfull humlearter. Hos nästan alla blomväxter är pollineringen helt avgörande för frösättning och spridning.

En ekorre som pilar upp och ner för en trädstam och hoppar från gren till gren ger ett fantastiskt liv till trädgården. Fyll ekorrmataren med nötter, frön eller gnagarmat som kan köpas i mataffären eller zoobutiken och njut av de lekfulla och söta djuren i din egen trädgård!    


Djurliv – för fåglar, fjärilar, ekorre & humla | Gardenhome

Bra djurliv i din trädgård. Hos oss hittar ni allt ni behöver för att fåglar, fjärilar, ekorre och humla ska trivas utanför ert fönster och husknut.