Bästa Dörrtrapetsen » 3 produkter i test

Dorrtrappets

En dörrtrapets är ett träningsredskap i ditt hem som du fäster i en dörröppning och därefter använder till ett flertal olika övningar för din överkropp. Det är ett smidigt redskap som låter dig träna både rygg, mage, biceps och underarmar på ett effektivt sätt utan att det krävs några dyra vikter eller andra redskap. En dörrtrapets monteras snabbt och enkelt och kräver väldigt litet utrymme.

1. Iron Gym Xtreme Plus

Det här är en multifunktionell dörrtrapets för dig som vill kunna träna många olika övningar.  Iron Gym Xtreme Plus, Adjustable har flera olika greppmöjligheter vilket gör att du kan använda den för en rad olika övningar såsom pull ups, chins, situps, arm- och skulderövningar. På så sätt kan du bygga en riktigt vältränad överkropp enbart genom att använda dig av ett och samma träningsredskap.

Iron Gym Xtreme Plus, Adjustable passar både till bredare och smalare dörrkarmar och du fäster den snabbt och enkelt utan varken borr eller verktyg. Den består av en kraftig och robust stålkonstruktion som tål upp till 100 kg och passar alla dörrkarmar mellan 60-90 cm. Handtagen är sköna och greppvänliga med en yta av skumgummi.

För dig som behöver lite inspiration och hjälp att komma igång så medföljer även träningsinstruktioner.

Det här är verkligen en smidig och effektiv lösning för att kunna träna hela överkroppen i hemmet utan några dyra eller platskrävande träningsredskap!

Justerbar för att passa många dörrkarmar Säkerhetskonsoller

 

Iron Gym Xtreme Plus
 

2. Master Fitness Dörrtrapets

För dig som vill ha en dörrtrapets som du kan använda till många olika övningar men som inte vill betala så mycket för det så kan detta vara ett bra alternativ. Även detta är en multifunktionell dörrtrapets så du kan använda den till flera olika övningar för din överkropp såsom pull ups, chis, situps, armövningar och skulderövningar. 

Dörrgymmet hakas enkelt fast i en dörrpost helt utan borr eller verktyg och tas lika smidigt bort när du vill det. Handtagen är skumgummibeklädda vilket gör dem bekväma och greppvänliga.

Master Fitness Dörrgym hjälper dig att komma i form och bygga muskler i såväl armar och mage som rygg, bröst och skuldror. Allt detta till ett riktigt överkomligt pris också!

Bekväma handtag av skum Lätt att montera
Master Fitness Dörrtrappets
 

3. Master Chinup Bar

Det här är en enklare form av dörrtrapets som består av en klassisk rak stång med skumgummibeklädda handtag. Den erbjuder inte lika många greppmöjligheter som testets övriga vinnare och kan därmed inte användas till lika många övningar, däremot är den både stilren och tar liten plats i dörröppningen. 

Master Chinup Bar är en reglerbar dörrtrapets som kan användas till de flesta dörrar. Den justerar enkelt mellan 63-93 cm och fästes sedan enkelt och smidigt. 

Lätt att montera Inte lika många greppmöjligheter
Master Chinup Bar

Vanliga frågor om Dammsugarpåsar

Vad är en dörrtrapets?

En dörrtrapets är perfekt för dig som vill kunna träna smidigt hemma utan att behöva ge dig iväg till något gym. Den fungerar också utmärkt som ett komplement för dig som vanligtvis tränar på gym. En dörrtrapets fäster man enkelt i dörrkarmen, många kräver inte ens att man borrar eller använder några som helst verktyg. Med hjälp av en dörrtrapets kan du träna hela din överkropp på ett väldigt effektivt sätt enbart genom att använda din egen kroppsvikt.

Vilket dörrtrapets ska jag välja?

Det finns många olika varianter av dörrtrapetsar att välja på. De enklare består enbart av en stång med handtag medan de lite mer avancerade har flera greppmöjligheter och erbjuder därmed möjlighet att träna många olika slags övningar. Många dörrtrapetsar fäster du helt utan verktyg medan andra kräver att du skruvar fast den. En dörrtrapets kanske kan verka som en simpel produkt men det finns alltså en hel del skillnader. Så vilken dörrtrapets du ska välja beror förutom på vilken fästanordning du föredrar även på hur många olika övningar du vill kunna använda den till och givetvis hur mycket pengar du vill lägga på den. Slutligen bör du även titta på vilken maxvikt dörrtrapetsen har så du väljer en som tål tillräcklig vikt.

Hur tränar jag med en dörrtrapets?

Det finns många olika övningar som du kan göra med en dörrtrapets och det är egentligen bara fantasin som sätter gränser. Du kan få en riktigt vältränad överkropp med starka muskler i både armar, mage, rygg och skuldror. Allt detta med enbart ett träningsredskap och utan att behöva lämna hemmet.

Hur gör jag pull ups och chins?

De vanligaste övningarna att göra med en dörrtrapets är så kallade pull ups och chins som båda är dragövningar där du hänger i en stång och drar dig uppåt så att hakan kommer över stången. Dessa två övningar är väldigt lika men skillnaden är att du vid en pull up använder ett överhandsgrepp med handflatorna vända ifrån dig medan du vid en chin har ett underhandsgrepp med handflatorna vända mot dig. Båda övningar handlar dock om att du ska lyfta din egen kroppsvikt. Det är fantastiska övningar som hjälper dig att bygga en riktigt stark och vältränad överkropp. En chin är vanligtvis lättare så den kan vara bra att börja med. Men sen är det bra att träna båda övningarna eftersom de kompletterar varandra och tränar lite olika muskelgrupper. Pull ups och chins kräver styrka i framförallt biceps och den stora ryggmuskeln. Men det är teknikövningar så även om du är stark kräver det träning för att lära sig. Eftersom du lyfter din egen kroppsvikt så är ju även din vikt avgörande för hur tung övningen blir. Men har du tillräckligt med styrka i relation till din vikt så kommer du att kunna klara det när du väl har kommit på hur du ska göra. Så här gör du övningarna: Greppa stången antingen med ett underhandsgrepp eller ett överhandgrepp beroende på vilken övning du ska göra. Du ska ha en bred handfattning, ju bredare grepp desto mer träning för ryggmusklerna. Häng dig sedan rakt med utsträckta armar. Böj knäna och spänn magen för att underlätta i övningen. Dra dig sedan uppåt med hjälp av dina ryggmuskler till hakan når ovanför stången. Sträva mot att få upp bröstet till stången. Släpp därefter långsamt tillbaka tills ryggmusklerna och armarna är helt utsträckta. Hämta sen ny kraft och upprepa så länge du orkar. Försök att hålla rätt teknik och fuska inte med ett smalare grepp eller att inte lyfta tillräckligt högt. Det är bättre att göra färre repetitioner och utföra dem på rätt sätt än att försöka göra fler repetitioner med fel teknik. Fokusera också på att hålla axlarna nere så de inte åker upp mot öronen. För dig som är nybörjare finns det några saker du kan ta hjälp av innan du har klarat att göra dina första chins eller pull ups. Du kan börja med att stå på ett pall och hoppa upp så att hakan hamnar ovanför stången. Försök att hänga kvar några sekunder innan du långsamt sänker ner dig igen. Ett annat alternativ är att ta hjälp av en kompis som håller i dina fötter och som på så vis kan lyfta dina fötter samtidigt som du drar dig uppåt. Du kan också använda dig av ett stort gummiband som du hänger runt stången och sedan placerar dina fötter eller knän i öglan. När du har tränat ett tag och vill ha mer utmaning så kan du även komplettera med ett viktbälte för att göra övningen ännu tuffare.

Våra testvinnare

Vi har gjort en utförlig undersökning av olika dörrtrapetser som finns på marknaden just nu och utsedd dessa riktigt bra vinnare. De dörrtrapetser som vi har valt ut är både prisvärda och av hög kvalitet samt har fått många bra utmärkelser och recensioner av andra som använt dem.