Beskära och formklippa buskar

Att beskära buskar och till och med formklippa buskar till olika former och figurer från sina växter ger extra stil åt de flesta trädgårdar. Det är bara fantasin som sätter gränser för vilka figurer man kan forma. Några iögonfallande formklippta figurer brukar dra blickarna och uppmärksamheten till sig och ger ett gott första intryck. 

Den vanligaste växten att formklippa är Buxbom (Buxus Sempervirens) som finns över stora delar av världen. Det går att formklippa andra växter också. Thuja, Myrten, Lager och Idegran är några exempel på växter som kan formas. Vilt växande i vår natur finns Hägg och Vide som också går bra att formklippa. Och så finns naturligtvis alla häckbildande buskväxter som den påhittige kan göra praktfulla konstverk av.

Vi har ett antal bra verktyg och redskap som hjälper dig att beskära buskar och formklippa. Viktigast av allt är dock din egen fantasi och tålamod.


Verktyg för att beskära & formklippa buskar | Gardenhome

För att beskära buskar eller formklippa buskar krävs bra verktyg. Vi har ett stort genomtänkt sortiment, bra priser och snabba leveranser. Välkomna!

Formklippning