Glasdekorationer

Glasdekorationer är ett vackert glimrande inslag både ute i trädgården och inomhus. Hos oss på Gardenhome.se hittar du ett av Sveriges bredaste utbud av glasdekorationer som passar lika bra inne i huset som ute på uteplatsen eller varför inte upphängda i fruktträden? Här är det bara fantasin som sätter gränder för vad du kan göra. Vi på Gardenhome är även mycket stolta över att kunna erbjuda inredningsikonen och designern Ernst Kirchsteigers egna kollektion av glasdekorationer. Från att ha varit en ljuskälla för att kunna arbeta även när solen gått ner har stearinljus blivit något som plockas fram för att skapa en mysfaktor. Och vad kan vara mer uppskattat än ett glas vin på uteplatsen som lyses upp av en eller flera ljuslyktor?

 

Ernst Kirchsteigers egna kollektion

Många anser att Ernst gav sommarsverige ett ansikte efter sitt inspirerande tv-program Sommartorpet som sändes mellan åren 2000 och 2007. Vi på Gardenhome är fullt beredda att hålla med om detta. Ernst egna kollektion av vaser och lyktor är inspirerande och uppmanar till kreativitet. Varför inte dekorera en av hans vaser med färgade glaskulor eller vita stenar för att sedan ställa ner ett blockljus?

Inspiration och dekoration

Du kanske har en trädgårdsdamm? I så fall kan du dekorera den med en flytkopp för värmeljus eller kanske flera beroende på dammens storlek. Föreställ dig att se din trädgårdsdamm fyllas av ljuskällor som sakta flyter runt i vattnet precis som lekande eldflugor en sensommarkväll. Allt du behöver är en flytkopp och ett värmeljus för att skapa ditt alldeles egna vattenarrangemang i trädgården.

En flytkopp fungerar även alldeles utmärkt för ett mindre vattenarrangemang direkt på bordet. Allt du behöver är en skål att fylla med vatten eller kanske en av Ernst Kirchsteiger designade glasburkar. Hur du sedan väljer att dekorera den är helt upp till dig. Men kanske väljer du blomblad från din egen rosenbuske eller ormbunkar och paradisäpplen?

Låt lyktor lysa upp i höstmörkret

När det börjar mörkna ute är det alltid lika mysigt att tända levande ljus i en lykta och låta skenet sprida sig som solstrålar som jagar och leker med skuggorna. Eller varför inte låta en flaskformad ljuslykta hänga fritt i ett av dina fruktträd eller stå på fönsterbrädan och välkomna dina gäster till ditt hem?

Juletid är ljuslyktans tid

Från den första advent är det en svensk tradition att ha många levande ljus som lyser upp våra hem och får både vänner och familj att känna sig välkomna och avslappnade till mods. I många hem finns även en jultomte med en ljuslykta i handen som vittnar om både den moderna julen och den svunna tiden då vi fortfarande trodde på hustomtar. Varför inte göra en egen tomtedocka som får hålla upp en ljuslykta i sin hand? Många av dina vänner som besöker dig kommer att fascineras och roas av att du faktiskt har tagit dig tid för att skapa det där lilla extra för julstämningen. Allt som behövs för att göra en egen tomtedocka är en ställning som sen kläs in i tyg och dekoreras med den rätta rekvisitan. Samt naturligtvis en vacker ljuslykta från Gardenhome.

Smycka dina ljuslyktor tillsammans med dina barn

En ljuslykta är alltid ett uppskattat inslag oavsett årstiden och var man placerar den. Men varför inte låta barnens kreativitet komma fram? Det är även ett utmärkt presentförslag som kommer att överraska och glädja alla som får en personligt dekorerad ljuslykta. Allt som behövs är lite ståltråd och glaspärlor som kan köpas i de flesta hobbyaffärer.

Det är enkla och roliga material att jobba med som passar de flesta barn även om en vuxen kanske behöver hjälpa till för att tvinna den tunna ståltråden samt hjälpa till med att böja tråden.

För att dekorera en egen ljuslykta behöver du ha:

  • Tunn ståltråd
  • Pärlor
  • En avbitartång
  • Tandpetare
  • En ljuslykta eller vas.


Hängande ljuslyktor och glasburkar | Gardenhome

Här kan du köpa vackra glasburkar och hängande ljuslyktor. Vi har ett stort och genomtänkt sortiment och snabba leveranser. Besök oss idag!

Glasburkar & Hängande ljuslyktor