Gödsel & Växtnäring

Utan gödsel och växtnäring till jorden blir det inte mycket till växter. Endast sol och vatten räcker inte. Vi vill slå ett slag för den växtnäring du kan göra själv i t.ex. en kompost. Den räcker bra som grundgödsling för de flesta.

Har man inte tillgång till kompost rekommenderar vi t.ex. hönsgödsel i pelletsform som under en längre tid ger ifrån sig näringsämnen. Bor man nära ett stall brukar man kunna få hämta en skottkärra hästgödsel att blanda ut jorden med.

Det finns många andra källor till bra växtnäring åt växerna naturligt i din trädgård. Lite ”gegga” från botten av vattentunnan eller dammen innehåller mycket växtnäring. Likadant med det som man får rensa ur hängrännorna. Har du akvarium så är vattnet därifrån helt perfekt att vattna med när fiskarnas avföring fått brytas ned till kväveföreningar som dina växter vill ha.

Vissa växter kräver dock lite mer specialiserad gödsel, och viss sorts jord behöver behandlas för att bli optimal för dina växter. Odlar man hemma på balkongen har man inte tillgång till trädgårdens naturliga gödsel heller. Naturligtvis har vi olika produkter för att hjälpa dig att bekvämt kunna gödsla ändå.


Gödsel och växtnäring för din trädgård | Gardenhome

Ibland behöver växterna lite hjälp. Köp gödsel och växtnäring för din trädgård hos oss! Vi har ett stort och genomtänkt sortiment och snabb leverans.

Gödsel & Växtnäring