Iron Fairies – älvor i järn

Iron Fairies är prydnader i metall som stilmässigt ligger rätt i tiden. Precis som namnet antyder är denna älva gjuten av järn. De ger en antik och rustik känsla med en patinerad och rostig yta. Denna trädgårdsälva kommer från en gammal sägen då många trodde att det levde små mystiska ting under jorden. Iron Fairies har sitt ursprung från en berättelse i vilken ett par barn från Australien en dag gjorde en häpnadsväckande upptäckt. De upptäckte nämligen att det bodde gruvarbetare under jorden. Gruvarbetarna hade gott om malm som de använde för att skapa olika konstverk. När barnen hittade dem hade de i flera århundraden skapat vackra älvor av järn. Älvorna skapades för trädgården där varje älva hade sin alldeles egna plats. Legenden säger också att älvorna kunde få liv av solens strålar. 

Om legenden är sann eller inte lämnar vi osagt. Vare sig du letar efter en prydnad eller en berättelse så får du bägge delarna av den här dekorationen.

Älvorna har redan blivit populära och vi har ett stort utbud av dem. Alla älvor är handgjorda vilket gör dem unika. Du kan ha flera älvor utan att det ser enformigt ut. Älvorna är väldigt fina att ha som prydnad och ute i trädgården trivs de bäst. Vore det så att sagan visar sig vara sann kan de en dag får liv av solens strålar. Ute i trädgården ser de väldigt naturliga ut och efter smak och tycke kan du placera dem efter behag. Älvorna finns i många olika varianter, du kan samla dem, eller köpa bara en. De är otroligt dekorativa att låta kika fram på olika platser i trädgården.

Iron Fairies-modeller

Amy är en av de äldsta av järnälvorna, hon föddes redan 1891. Hon är till skillnad från sina vänner mer till bakadragen och blyg, även om hon är mycket omtänksam och vänskaplig. Scarlet är en av de yngre älvorna och föddes 1903. Hon är tystlåten, sammanbiten och stark i sin personlighet. Chloe är också en järnälva med en historia. Hon är enligt sagan född 1907 och är nämligen blyg, snäll och artistiskt lagd. Chloe sitter framåtböjd på knä och påminner om en ängel.

Mer än bara en prydnad

När du köper en älva levereras hon i en presentförpackning inlindad i säckväv. Vi skickar även med älvstoff som du kan använda – det är nämligen älvstoffet som får din trädgårdsälva till liv enligt legenden. Beroende på din älva följer en handskriven dikt som berättar om de unika karaktärsdragen.  De har alla olika historier och personligheter. Det är inte ofta en prydnad har en sådan historia. Allting runt omkring Iron Fairies gör dem roliga att samla på. Kort sagt kan man säga att det här inte är din typiska dekoration – med historian kring dessa älvor blir de ett väldigt smakfullt inslag i din trädgård.

 

 


Älva i trädgården – se våra vackra Iron Fairies | Gardenhome

Hitta din älva bland våra handgjorda Iron Fairies i gjutjärn. En trädgårdsälva med en legend gör trädgården magisk, flera modeller och med älvstoff.

Älvor – Iron Fairies