Kompost och Kompostbehållare

Kompostmaterial är trädgårdens guld. Det är i komposter allt det vissna och oätbara hamnar, för att sedan bli näringsrik jord som nya växter kan växa upp i. När du komposterar hushålls- och trädgårdsavfall har din trädgård ett miljövänligt kretslopp och du hjälper till att minska mängden sopor. Kompostering innebär att du minskar dina kostnader för sophämtning, behöver inte lägga lika mycket pengar på gödningsmedel och du gör en insats för miljön. Dessutom är det riktigt kul att kompostera.

Visar alla 22 resultat


Fler produkter  

Kompostbehållare för era komposter

Vi har flera olika kompostbehållare att välja bland, både för trädgårdskompost och för varmkompost. Roterande kompostbehållare från Joraform, Hasselfors Jordglob och Balkongmulle kompostbehållare för balkongen. Eller varför inte en komposterande ekotoa från Hasselfors? Steget från varmkompost till komposterande torrtoalett kanske inte är så långt.

Alla komposter mår bra av att innehålla lite av varje, och att man med jämna mellanrum vänder runt och blandar om så att man får ned syre i jorden. Kompostera allt ogräs från trädgården, löv, kvistar, bark och hushållspapper. Allt matavfall kan komposteras, och vi har roterande varmkomposter i sortimentet som är riktiga turbos. På ca tre månader bryts de flesta fruktskrottar och liknande ned till väldigt näringsrik ny jord.

Att kompostera är ett sätt att leva mer ekologiskt och nära naturen, man skapar ett kretslopp där växtnäringen får återvända till jorden. Även transporterna minskar när man från sitt eget avfall kan få näring till sina växter. Och så är det roligt att förklara för barnen hur naturen och växterna fungerar.

Kompostering börjar bli riktigt trendigt och vi vill gärna se fler komposter i trädgårdarna.