Växthus

Ett växthus kan göra hela skillnaden. Det förlänger odlingsåret med flera månader. Frågan är dock om man ska bygga växthus eller köpa växthus? Varianterna är oändliga och man bör nog tänka efter vilket typ av växthus man verkligen vill ha. Ska jag ha ett litet växthus enbart till mina odlingar eller ska jag ha ett stort växthus och använda det som ett uterum? Valet av modell bör baseras på vilket sätt du tänker använda växthuset. Har du en liten trädgård kan det t ex fungera utmärkt med ett väggväxthus.  Vi har både traditionella växthus, väggväxthus och växthus med nyare design. Varför inte ett med lite rundad form på taket? Modellerna varierar mellan aluminium eller grönlackade, glas eller polykarbonat.

Visar alla 5 resultat


Fler produkter

 

Att köpa växthus

När man ska odla i växthus vill man gärna att jorden ska behålla värmen så länge som möjligt. Många lägger en egen sockel av tegel som håller jorden varm länge. Men såklart kan du också köpa en färdig sockel i stål.

Dessa är alla beställningsvaror och levereras direkt hem till dig på pall och aviseras via telefon. Viktigt att notera är att till Gotland tillkommer förhöjd frakt!

Vitavias växthus tillverkas i egna fabriker och sortimentet utvecklas ständigt. Flera av modellerna har t e x fått högre höjd i takfoten för att öka volymen invändigt. Det ger mer plats åt både växter och dig som ska vistas i det.

Alla växthus är behandlade på så sätt att aluminiumprofilerna är ”anodiserade”. Det medför att du inte blir svart om händerna när du monterar växthuset och profilerna är lätta att torka av och hålla rena. Flera av modellerna har förstärkt takfot för att de bättre ska tåla hårt väder.

Till ditt växthus medföljer en monteringsanvisning som är enkel att förstå. Samtliga modeller har som standard takfotsrännor och öppningsbara takluckor. Hur många takluckor det är varierar med modell. Här hittar du också mängder av tillbehör. Bl a kan nämnas den populära sockeln, som även den ökar höjden, automatiska lucköppnare, takfotsrännor, hyllor och bevattningssystem. Växthusen kommer i byggsats och monteras lätt ihop med hjälp av den medföljande lättlästa monteringsanvisningen.

Växthusprofilerna levereras i kraftiga kartonger för bättre hållbarhet under transporten.

Oavsett om ni ska köpa växthus eller bygga växthus så har vi ett stort sortiment av tillbehör som kan komma väl till pass. Ska ni bygga växthus kan det vara idé att kolla mått och dylikt på tillbehör som ni kan vilja köpa till innan ni börjar bygga.