Kew Gardens Krukor

De handgjorda keramikkrukorna från Kew Gardens i England är en vacker prydnad som passar för alla hem oavsett om man bor i ett slott eller en koja. Varje kruka ifrån Kew Gardens är helt individuell och skapas av skickliga händer som drejar krukorna till perfektion. Man använder en speciell teknik som gör att krukorna ser både gamla och patinerade ut.

I med att krukorna från Kew Gardens är handtillverkade kan de i viss mån variera utseendemässigt. Främst gäller detta i färgsättningen och krackeleringen. Men det är just sådana detaljer som ger Kew Gardens krukor både charm och personlighet.

 

För vad kan vara vackrare än att i sådana krukor plantera prunkande blommor i vackra och varierande färger som har valts efter krukans egen färgsättning? Krukorna från Kew Gardens är mycket rejäla och hållbara. De står stadigt och inger en rustik känsla med sin tjocka kant. Hos oss på Gardenhome hittar du krukor från flera av Kew Gardens olika krukserier, så vi kan garantera att du hittar en handgjord kruka som passar just din smak och personlighet.

Exempelvis så är modellen Low planter perfekt för kryddväxter på köksbänken, men även för vanliga krukväxter på fönsterbrädan. Kew Gardens har även vackra krukor för julgrupper som för tankarna till en genuin och gammaldags jul i lantlig miljö. Serien Long Tom är högre och därför perfekta för blommor som till exempel amaryllis och hyacinter.

Inomhus eller i växthus – du väljer

Kew Gardens krukor är tillverkade för användning inomhus, i växthus, orangerier och i vinterträdgårdar. Krukorna kan självklart även ställas ut i trädgården eller på balkongen under de varma sommarmånaderna. Men vi på Gardenhome rekommenderar att de tas in under vintern. Krukorna från Kew Gardens, liksom de flesta andra krukor, tål nämligen inte minusgrader och riskerar därför att frysa sönder. Varje kruka har en vacker krackelerad glasering på utsidan och saknar avrinningshål för vatten i botten. Men keramik är ett material som andas så om du har för mycket vatten i en kruka kan botten kännas fuktig och kall på grund av det vatten som sipprar igenom lergodset.

Ge bort en kruka i present

Att ge bort en handgjord kruka från Kew Gardens är en gåva som garanterat uppskattas av de allra flesta. Krukorna är handtillverkade och ger en känsla av genuint hantverk som få kan låta bli att förundras över. Oavsett om det är en födelsedagspresent eller gåva till paret som precis har flyttat ihop är en personlig och välgenomtänkt gåva alltid det rätta valet.

Kew Gardens har även underbara doftljus

Doftljusen från Kew Royal Gardens är tillverkade av 100 % sojavax och eteriska oljor. Inspirationen till dofterna har hämtats från Kew Royal Gardens egen trädgård. Så bland dessa doftljus hittar du bland annat dofter som, enbär, persika, mynta, kokos och många fler. Självklart bär doftljusen även Royal gardens kungliga sigill som bevis på både kvalité och tradition. Varje doftljus har en brinntid på cirka 60 timmar och ljusen görs precis som krukorna för hand i England.

Kew Royal Gardens arbetar mycket med att förbättra sin miljöpåverkan så därför är både glaset och presentförpackningen är gjorda av återvunnet material. Kew Royal Garden är en av världens främsta botaniska trädgårdar som omfattar cirka 150 hektar belägna i Kew, Richmond, i sydvästra Stor-London. Kew Royal Botanic Gardens är sedan 2003 upptagen på Unescos världsarvslista. Trädgården som har omkring 2 miljoner besökare per år och grundades redan 1759.

Det är lätt att känna igen en äkta Kew Gardens kruka då de alltid prydda med det berömda sigillet som visar att det är ett genuint hantverk. Vi på Gardenhome är stolta över att få vara återförsäljare för Kews Royal Gardens sortiment.


Kew Gardens krukor i många färger | Gardenhome

Här kan du köpa Key gardens krukor. Finns i många färger och till bra priser. Vi har ett genomtänkt sortiment och snabba leveranser. Besök oss idag!

Kew Gardens krukor