Ljusstakar

Gör det mysigt hemma med ljus

Svenskar älskar ljus i alla dess former. Det är inte så konstigt med tanke på den korta period då solen visar sig. Med långa mörka dagar rekommenderar vi dig att lysa upp ditt hem under såväl sommar som vinter. Det kan du göra på många sätt och det vanligaste är att göra det med ljus av olika slag. De flesta väljer att satsa på ljus inomhus då det är där de spenderar den mesta av tiden när det är mörkt och kallt ute. Du kan även använda ljusen som ett inslag i din interiör.När det kommer till ljusstakar och anordningar att stoppa ljus i har du ett stor urval att välja mellan.

 

Det är på grund av att många tycker om att ha olika ljusstakar och anordningar för att kunna byta mellan. Med tanke på hur ofta  de används och hur mycket de kan bidra med är det en billig investering för ditt hem. Du kan välja mellan olika stilar som alla kan passa i olika sammanhang

 

Ljusstake till julen

Ett vackert inslag i många svenska hem är ljusen under jultider. Varje år kring december lyses miljoner svenska fönster upp av de stämningsingivande ljusstakarna. Det ger sannerligen en gemytlig känsla och är för många en viktig del av julen. En traditionell ljusstake i juletider består av fyra ljus. Ett ljus för varje advent och när julafton kommer får man symboliskt tända den fjärde. Du kan välja en mer traditionell ljusstake eller välja någon av våra unika ljusstakar.

Adventsljusstake zink är en klassisk modell i vilken du kan sätta fyra ljus. Den är enkel i sin design och trots att den är traditionell sett till sin utformning gör metallen den modern och nytänkande. Fyll sedan din ljusstake med mossa för att skapa en gedigen julkänsla.

Vi är stolta över att erbjuda Ernst Kirchsteiger designade ljusstakar. Han har tagit fram en julstake med en annorlunda twist. Ernst Kirchsteiger Julgris är en ljusstake i färgad metall med formen av en gris. Grisen är ett viktigt inslag i julen på grund av vår svenska tradition av julskinka, grisfötter, och andra delikatesser som serveras på julbordet. Längst grisens rygg placerar man ljusen som bidrar till en trevlig atmosfär i ditt hem. Kirchsteigers Julgris kan du köpa i två färger, svart eller vit beroende på vad som passar in i ditt hem. Den är 13 cm hög och 30 cm lång.

 

Ljusstakar året om

Det är inte bara under julen du kan använda snygga anordningar för dina ljus. Det går minst lika bra under resten av året. Speciellt i höst- och vintermörkret kan ljusen skina upp din tillvaro. Kottelanternan är en intressant ljusbehållare som känns svensk i sin design. Du stoppar in ljuset i kotten och du får då ett fantastiskt sken. Det ser vackert ut när ljuset lyser upp kottefjällen och det finns få ljusstakar som kan liknar Kottelanternan om man vill inreda sitt hem under vintertid. Kotten är gjord av gjutjärn vilket skapar en robust känsla. Den är autentisk till sitt utseende och dess färg gör att den efterliknar en riktig kotte väldigt väl. Den har en upphängningsanordning som gör att du själv kan välja om du vill ha den ståendes eller upphängd. Den är 14 cm hög och har en omkrets på 8 cm.

 

Tillbehör

Inred ditt hem med tillbehör. Använd dig av din kreativitet för att skapa ett lustfyllt hem som är vackert. Du har många möjligheter för att skapa ett personligt och unikt hem. Hos oss kan du köpa stenar, så kallade river rocks – de ser ut som släta stenar som vilar vid en bäck. Placera stenarna i en behållare och lägga ljusen ovanpå. Det finns mycket du kan göra och det är bara din fantasi som sätter gränserna. Stenarna finns i olika färger. Komplettera dina stenar med vår färgade sant för att skapa ett vackert tillbehör. 


Ljusstake – vi har ett stort utbud av ljusstakar | Gardenhome

Vi har ljusstakar i många olika storlekar och utföranden. Besök oss idag och hitta en perfekt ljusstake. Genomtänkt sortiment och snabba leveranser!

Ljusstakar