Aduro terrassvärmare – eldstad – grill

3995 kr

Produkten är slut i lager hos oss, du hittar den hos vår samarbetspartner på knappen nedan.

Aduro Terrassvärmare – eldstad – grill

En snygg terrassvärmare och grill som fungerar bra året om. Eldstaden ger ordentligt med värme men inbjuder även till korvgrillning, och med en separat grillinsats som du köper till fungerar den utmärkt som grill.

Modellen är konstruerad i en speciell ståltyp, CorTen, som passar bra för utomhusbruk. Stålet ska normalt inte rosta, utan i stället skapas en jämn och fin oxidbeläggning efter en tid utomhus. Cortenstål är speciellt framtaget för varma och korrosiva miljöer. Metallen är också värmereflekterande, vilket ger minimal värmeförlust och maximalt brandskydd. Till skillnad från exempelvis gjutjärn absorberar cortenstål inte värme, utan reflekterar den. Det, i kombination med formen på Aduro, innebär att merparten av värmen reflekteras ut genom öppningen mot dem som sitter och myser framför brasan. Cortenstålets värmereflekterande egenskaper gör det möjligt att placera Aduro nära lättantändliga material såsom husväggar, staket, buskar och träd – utan risk för brand, eftersom värmestrålningen bakåt och åt sidorna är minimal.

Aduro terrassvärmare kan stå ute året runt och naturligtvis kan den även användas utomhus året runt. Den fungerar lika bra vid midsommarfesten som på julafton. Ett tips är att elda med björkved som sprätter mindre än gran eller tall gör.

Aduro terrassvärmare är inte bara en terrassvärmare och en eldstad, utan den kan även användas som grill! Då får man köpa till en separat grillinsats som placeras in i eldstaden när ni vill grilla. För bästa hållbarhet är grillen tillverkad i stål som sedan förnicklats och dessutom kromats för att matrester inte ska fastna. Grillgallret kan placeras på tre olika höjder för enkel värmeanpassning vid matlagning. Välj mellan att grilla med ved eller grillkol. När grillen inte används kan den placeras under eldskålen.

Om Aduro ska placeras på trä eller gräs rekommenderar vi att den ställs på ett eldstadsplan, det vill säga en skiva av eldsäkert material. Förutom att eldningen blir ännu säkrare så blir Aduro ännu vackrare om den står på en plåt, skifferskiva eller något liknande. Det finns inga fasta mått för placering nära brännbara föremål framåt, bakåt eller åt sidorna. Känn med handen på väggen, busken eller andra lättantändliga element i närheten av Aduro vid eldning om du är osäker. Du kommer att bli förvånad över hur lite värme Aduro sprider bakåt och åt sidorna vilket gör den väldigt lättplacerad.

Aduro terrassvärmare eller eldstad levereras omonterad med tillhörande verktyg. Den monteras enkelt ihop på ca 15 minuter.

Mått: H 1260 mm B 600 mm D 580 mm

Vikt: 32 kg

Material: Cortenplåt, 3 mm

Övrigt: 2 års garanti mot fabrikationsfel

OBS, Aduro levereras direkt hem till dörren och du har 2 års garanti på den.

Gardenfire