Chilipeppar, Piment d’Espelette frö

29 kr

Produkten är slut i lager hos oss, du hittar den hos vår samarbetspartner på knappen nedan.

Latinskt namn: Capsicum annuum Variant: Piment d’Espelette

Denna sort är perfekt anpassad för utomhusodling, även om den går lika bra att odla i växthus. Mals antingen ned till ett chilipulver eller avnjut färska eller torkade i olika maträtter. Piment d’Espelette kommer ursprungligen från Mexico men började odlas i Frankrike under 1600-talet och är idag en exklusiv och populär ingrediens i det sydfranska köket. Sorten är inte den hetaste chilipepparn då den rankas lågt på Scoville-skalan, men det färdiga pulvret har ändå en nyanserad och fyllig kryddighet som ger en frejdig och subtil hetta. Ta bort de heta fröna innan förtäring. Ge näring och vattna regelbundet.

Förodling: Så i fuktad såjord. Håll fuktigt, täck med plast eller ställ i minidrivhus. Ställ varmt för groning (20-22°C). Efter uppkomst, ljust och svalare. Använd extrabelysning. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka i gödslad jord. Utplantera vid 8°C som lägsta nattemperatur.

Såtid förodling: Början av januari – slutet av mars

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juli – slutet av september

Höjd: 40-60 centimeter

Frömängd: Räcker till 4-5 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 40 centimeter

Radavstånd: 40 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Lord Nelson