Kompostbehållare roterande JK270 inkl högt stativ

5490 kr

Produkten är slut i lager hos oss, du hittar den hos vår samarbetspartner på knappen nedan.

Roterande kompostbehållare för snabb kompostering

Joraform roterande kompost är en enkel och bekväm roterande kompostbehållare som snabbt förvandlar ditt matavfall till näringsrik jord som du kan använda i din trädgård. Kompostbehållaren har två fack, och du börjar med att fylla matavfall i det ena facket. När du fyllt det färdigt låter du det sedan eftermogna i lugn och ro, medan du övergår till att fylla det andra facket. När fack två är fyllt tömmer du fack ett och börjar fylla det igen, medan nu fack två får eftermogna. Ett evigt kretslopp.

För att kompostering ska fungera optimalt behövs lufttillförsel och effektiv omblandning av materialet. Detta är absolut nödvändigt för att processen ska fungera effektivt. Omblandning behövs dels för att det färska avfallet ska komma i kontakt med det redan förmultnade och göra processen mer effektiv, och dels för att tillföra luft, eftersom komposteringsprocessen kräver mycket syre. Detta är något som med Jorakomposten blir mycket enkelt som smidigt eftersom den är gjord för att roteras, och när den roteras blandas materialet! Man kan dessutom enkelt anpassa lufttillförseln till avfallsmängden med hjälp av ventiler på kompostens gavlar.

Vid kompostens nedbrytning bildas värme. Olika mikroorganismer börjar arbeta vid olika temperaturer. Kompostbehållarna är välisolerade och temperaturen kan stiga ända upp till +75°C när nedbrytningen är som mest aktiv. Med en isolerad, roterande kompostbehållare får man en jämnare temperaturfördelning och en aktiv nedbrytningsprocess i hela massan. Därför går komposteringen snabbt och ger en riktigt fin kompostmull på ca 3 månader. Den höga temperaturen gör jorakomposterna särskilt lämpade för köksavfall. Tillsätt en tiondels pellets som suger upp överflödig vätska.

Kompostbehållaren är också mycket enkel att tömma, ställ bara skottkärran under komposten och öppna luckan samt rotera komposten så att kompostjorden ramlar ner i skottkärran. Snabbt och enkelt!

Naturligtvis är den isolerad för att klara svenska vinterförhållanden, men den kräver då påfyllning och rotering varje dag, och under riktigt kalla perioder kan man få lägga in en varmvattenflaska för att hålla temperaturen uppe. Det rekommenderas för dig som bor i Norrland att välja modell JK270 eftersom denna rymmer mer avfall och därför inte fryser lika snabbt.

Tekniska data

Yttermått 1160×886 mm

Vikt 38 kg

Volym ca 270 L

Kapacitet Upp till 30 liter/vecka

Isolering av 50 mm polyeten-cellplast

Ytterskal av galvaniserad lackad stålplåt

Skadedjurssäker

Jorakomposten är tillverkad av beständiga och 100 % återvinningsbara material 

Komposten levereras omonterad, monteringsanvisning medföljer. Leverans sker med DHL, hemleverans med avisering.