Komposterande torrtoalett 230 L

6225 kr

Produkten är slut i lager hos oss, du hittar den hos vår samarbetspartner på knappen nedan.

Hassefors komposterande Torrtoalett 230 L

Denna komposterande torrtoalett från Hasselfors har stor kapacitet vilket gör att det går lång tid mellan tömningarna. Materialet är Polyetenplast och innehåller värmeisolering för att komposteringen ska fungera bra även vintertid. All latrin, även urin, samlas och komposteras i toalettens behållare.

Mått: 98 cm x 80 cm x 60 cm.

Hasselfors komposterande Torrtoalett installeras genom golvet och behållaren töms på baksidan av toaletten. Toalettavfall ska efterkomposteras i ca två år innan det kan användas i trädgården för jordförbättring eller för blandning av egen trädgårdsjord. Innehållet kan efterkomposteras till exempel i Hasselfors Jordglob Trädgårdskompost 310 L om en tät duk läggs i botten.

Innan Torrtoan börjar användas strös 2–3 cm av till exempel Hasselfors Garden Sanitetstorv i botten på innerbehållaren. Fyll på med ett ordentligt lager av strömaterial efter varje användning. Förvara strömaterialet nära till hands, helst i ett kärl med lock så att det hålls torrt. Snabba upp komposteringsprocessen genom att strö över Hasselfors Biotoalettstart.

 

Hasselfors