Led lampa 15w odling growspot (rött & blått ljus)

519 kr

Produkten är slut i lager hos oss, du hittar den hos vår samarbetspartner på knappen nedan.

Led lampa growspot

Led lampa med rött och blått ljus. Dessa speciella LED-lampor har dioder som avger ljus med anpassade våglängder, nanometer (nm) som är optimal för växternas behov. Dioderna är 9st 660nm och 3st 460nm high power dioder som kyls av en datafläkt.

Ljusvinkel är c:a 120°, vilket är en väldigt bra spridning.

PÅ grund av ljussammansättningen fungerar dessa ledlampor därför både vid uppdragning av plantor och för att främja blomning. Kan därför användas både för uppdragning av fröer och som blombelysning och för att stimulera blom och knoppsättning.

Growspoten har en e 27 sockel fungerar i de flesta armaturer. 20 – 30 000 timmar ljustid utan att lampan försämras, och 2 års garanti.

Growspoten mäter 120x62mm, och täcker en yta av ca 1,7 kvadratmeter.

Nu har LED tekniken även slagit sig in på odlingsfronten och konkurrar med annan odlingsbelysning. Mycket talar för användning av LED då detta är fördelaktigt för både plånbok och natur. Hittentills har LED visat sig vara väldigt mycket mer effektivt än traditonell odlingsbelysning. På mycket lägre watt tal än traditionell odlingsbelysning har växtligheten har varit hög, skörderna har blivit goda, och kvaliten på platan har varit bra. En lägre kostnad än vanliga lampor blir naturlig då LED tekniken inte förbrukar lika mycket elektricitet till att utföra samma arbete. Man minskat elförbrukningen med ca 80 % med en LED lampa jämfört med om du använt en traditionell lampa.

Precis som solljuset verkar LED i olika våglängder, detta alltifrån 300nm till mer än 2000nm (nanometer). Beroende på vilken färg man utsätter växterna för, reagerar de annorlunda, inte bara ljusstyrkan påverkar växterna utan även kvaliteten på ljuset. Ny forskning har visat att med hjälp av blått ljus ökar troligen fotossyntesen och tillväxten och även att rött ljus är effektivt vid fotosyntes.

En annan fördel är att lamporna är otroligt enkla att installera och hållbarheten är extremt lång. 20 – 30.000 timmar håller LED lampan med en väldigt liten reducering av ljuskvalitet över tid, detta är mycket längre än någon annan odlingslampa på marknaden. Med LED lampor behöver du alltså inte byta lampa varje år.

LED lampor blir heller inte varma vilket gör att lamporna kan hänga väldigt nära växterna om man vill utan att brännna dem. Det gör att de utvecklas snabbare och inte sträcker sig mer än vad som önskas efter ljus. Vill man till exempel att plantan skall bli buskigare så håller man ljuset närmre  plantan. Tillväxttakten ökar även eftersom plantan utsätts för mer koncentrerat ljus. Lamporna innehåller heller ingen skadlig UV strålning.

LED lampor är även såpass effektiva när de har högre wattal att då kan man även ha odlingslampan hängande i taket för att täcka en större yta och fortfarande få en bra tillväxt och kraftiga plantor. Beroende på hurpass stor odling man har kan höjden enkelt justeras med kedjor för att täcka ett större eller mindre område. En del upplever att LED är en dyr affär, och visst lamporna är dyra i inköp, men ser man efter sina elkostnader och hur andra lampor mer är en förbrukningsvara så krävs det inte mycket för att förstå hur snabbt man tjänar igen sina pengar. Hållbarheten på en LED lampa är otroligt mycket längre, elkostnaderna blir mycket lägre och ljuset som lampan alstrar är mer effektivt för din växtodling. Värmeutvecklningen är otroligt mycket lägre och du behöver därför inte vara orolig att dina plantor får för hög värme.

CE märkta.

De blåa dioderna avger totalt  82,308L de röda 82,308L (660nm) dvs att en 15w spotlight totalt avger 198,582 lumen. Hur mycket ljus som utstrålas är dock inte ett rättvist sätt att bedömda denna belysningen på. son-T belysning avger ett högre lumen tal men samtidigt kommer ett mycket bredare ljusspektrum som plantorna inte behöver även med det högre lumen talet. Ljusintensiteten är 3333mcd per diod dvs 39996 för en 15w spotlight.