Maskkompost Balkongmulle 115 l

1899 kr

Produkten är slut i lager hos oss, du hittar den hos vår samarbetspartner på knappen nedan.

Maskkompost för mindre hushåll

Balkongmulle är en maskkompost som är tänkt att användas inomhus eller på en balkong eller i ett uterum som inte fryser. Även i ett garage eller på liknande platser fungerar balkongmulle utmärkt. Den omvandlar ditt hushållsavfall till näringsrik kompostjord genom maskarnas arbete. Balkongmulle klarar kompostering av frukt- och grönsaksrester, kaffesump etc från ett hushåll. Perfekt att skapa gödning till dina blommor i hemmet. Finfördela avfallet ordentligt och lägg inte på för mycket åt gången.

Maskkomposten balkongmulle består av två fack. Du börjar med att fylla fack nr 1. När det är fullt fortsätter du med det andra facket medan det första facket får eftermogna. När du startar din maskkompost fyller du första facket i behållaren i botten med gammal kompost, alternativt lite jord. Anledningen till det, är att maskarna kan behöva krypa undan om temperaturen blir för hög för dem under den första nedrytningsfasen. Sedan läggs maskarna i. Den mask som används är s.k. dyngmask, en rödaktig smal mask. Den klarar högre värme än daggmask och äter mer. Dyngmask lever i normala fall i gödselstackar och kan därför hittas i sådana eller köpas från återförsäljare.

Balkongmullen har avtagningsbara luckor för tömning och fyllning vilket underlättar den löpande skötseln. Den finns i två storlekar 117 och 175 L och är gjord i lärkträ för att ha lång livslängd. För att ytterligare öka livstiden för din maskkompost kan den behandlas med linolja blandat med balsamterpentin en till två gånger om året.

Som tillval till din mulle kan du köpa hjul att montera på. De gör det enklare att flytta mullen, exempevis om du behöver ta in den över vintern. Balkongmullen passar även utmärkt som en sittbänk, och är lätt att placera i ditt hem.

Alla våra mullekomposter är handgjorda och tillverkas i Sverige, så när du köper en mulle köper du en äkta svensk produkt gjord med kärlek till miljön.

Mått: bredd 0,7 m , höjd 0,51 m, djup 0,42 m

Vikt: 25 kg

Hjulen följer inte med utan måste beställas separat om man vill ha hjul.

OBS maskkomposten Balkongmulle skickas direkt hem till dig och ställs av utanför din dörr/port utan kvittens.