Multiholk Gårdshus

545 kr

Produkten är slut i lager hos oss, du hittar den hos vår samarbetspartner på knappen nedan.

Multiholk Gårdshus

Multiholken är en snygg fågelholk och fågelmatare i samma produkt. På vintern används den som en fågelmatare eller fågelbord och på våren och sommaren används den som en fågelholk. Den omvandlas enkelt mellan sina olika användningsområden med några få handgrepp. Multiholken är bra både om fågelholk och som fågelmatare och den är specialanpassad av ornitologer på flera olika sätt. Multiholken är tillverkad i väderbeständigt massivt trä och den är målad i miljövänliga färger. Skruvar och fäste för montering på vägg el. stolpe medföljer, så att du kan välja hur du vill sätta upp din holk.

Multiholken som fågelholk

Multiholken är enkel att öppna och går därmed lätt att göra ren. Den är lagom stor och specialutvecklad för att passa sparvar och mesar. Multiholken har klätterskåror upp till utgångshålet. Något som kan vara livsavgörande för små fågelungar som vill klättra upp för att prova sina vingar för första gången

Multiholkens fördelar som fågelmatare

Något som är mycket viktigt när man matar fåglar är att man tänker på att fåglarna absolut inte ska kunna sitta i maten. Om de kan göra det så bajsar de ofta i maten och då säger det sig själv att sjukdomar lätt sprids bland fåglarna. Alla Multiholkar är därför stängda, så att fröna hålls rena från spillning och fåglarna sitter på sittpinnar och äter. Sittpinnarna kan också skjutas in så att endast småfåglar kan slå sig ner.  Att Multiholken är stängd gör också att maten är väl skyddad från förorening, väta och snö.

 

Vikt: 1 kg
Kvalitet: Massivt trä, miljövänlig färg
Mått: 184 x 194 x 247 mm
Kapacitet: Rymmer 2 l
Montering: Skruvar och fäste för montering på vägg el. stolpe medföljer

Wildlife Garden