Trädgårdslider Iver 6 m2

36500 kr

Produkten är slut i lager hos oss, du hittar den hos vår samarbetspartner på knappen nedan.

Trädgårdslider Iver 6 m2

Ett trädgårdslider är en kombination av trädgårdsbod och växthus. Det fungerar bra för odling och även för förvaring av trädgårdsredskap. Trädgårdslidret Iver är en mellanmodellen av våra trädgårdslider från Hasselfors, och den innehålller en 2 kvadratmeter växthusdel och en 4 kvadratmeter förrådsdel.
Tillsammans blir alltså hela lidret 6 m2.

Vill du utöka ditt trädgårdslider finns dels större modeller att välja på såklart, men du kan även köpa till olika moduler, för att själv bygga precis som du vill ha det. Moduler som finns att köpa till är: växthusmodul, förrådsmodul eller pergolamodul. Som tilbehör finns även hyllor och odlingslådor för att du ska kunna få ut den mesta odlings och förvaringsmöjligheten av ditt trädgårdslider.

Tänk dock på att utbyggnadsmoduler endast kan beställas tillsammans med leverans av ett trädgårdslider och går alltså inte att köpa till i efterhand!

Material i trädgårdslidret

Stommen på trädgårdslidret är gjort av furu från Finland, och glaset i växthusdelen är av härdat glas som har utsatts för värmebehandling. Tack vare värmebehandlingen tål glaset slag och temperaturförändringar mycket bättre än vanligt glas.

Montering av trädgårdslider

Tack vare de olika modulerna är trädgårdslidret enkelt att montera, och du kan även byta plats på modulerna sinsemellan när du monterar om du vill det.

Hur grunden ska vara utformad beror på markens beskaffenhet och risk för tjälskjutning. I de flesta fall på väldränerad mark räcker det med en enklare grund. Grunden till Trädgårdslidret görs av gjutna plintar eller lecablock som placeras på en dränerad grusbädd. På dessa fundament byggs en ram av tryckimpregnerat virke. Var noggrann med att väga av grunden så att den är i våg. Efter det bör korsmåttet på ramen kontrolleras.

Om marken har risk för tjälskjutning (fuktig, lerig eller siltig jord) måste grunden tjälisoleras eller så måste grundkonstruktionen grävas ner till frostfritt djup

Bygglov behövs normalt inte. Det största trädgårdslidret är 10 m2 vilket ligger inom reglerna för bygge av friggebod. Beakta dock att den sammanlagda arean för alla friggebodar på tomten inte får överstiga 15 m2. Taknockshöjden på boden får inte överstiga 3 m. Boden får inte placeras närmare tomtgränsen än 4,5 m utan grannens tillstånd.

 

 

Mått Trädgårdslider Iver

  • Den färdiga produktens mått:
    2,85 x 2,09 x 2,75 m
  • Vikt: 573 kg
  • I leveransen ingår: 2 förrådsmoduler och 1 växthusmodul
  • Tillbehör som köpes separat: Trähyllor, glashyllor och odlingsbänkar
  • Trädgårdslidret levereras omonterat direkt hem till dig, Leverans sker cirka två veckor efter beställning

Hasselfors