Vattenkanna 1 l Creme/Vanilj

678 kr

Produkten är slut i lager hos oss, du hittar den hos vår samarbetspartner på knappen nedan.

Haws Vattenkanna i creme/vanilj, 1L

Ett måste för alla trädgårds- och krukväxtälskare. Haws vattenkannor är inte bara ett nöje att vattna med, de är också en fröjd för ögat. Galvaniserade och pulverlackerade i olika färger. En klassisk vattenkanna från trädgårdslandet England. Var annars hittar man så vackra och samtidigt praktiska trädgårdsredskap?

Den här vattenkannan rymmer 1 L och har en avtagbar stril i mässing, den är perfekt att vattna dina krukväxter med. Eftersom den har stril är den också helt suverän att vattna dina fröer med när du håller på med sådder.

Mått: längd (inkl stril) 40 cm, höjd 16 cm, bredd 11,5 cm

Volym: 1 L

Vikt: 0,3 kg

Material: lackad plåt, mässing

Haws vattenkannor började tillverkas 1886, då man sökte patent på en vattenkanna som skulle vara enklare att vattna med än tidigare. Patentansökan sa:
“This new invention forms a watering pot that is much easier to carry and tip, and at the same time being much cleaner, and more adapted for use than any other put before the public.”

Vattenkannor från Haws är klassiska, och de finns ingen som lyckats efterlikna dem på marknaden, även om många försökt. De håller en livstid, och de är perfekt balanserade, och tillverkade för att man med minimal ansträngning ska kunna vattna, vare sig kannan är hel eller halvfylld. De är också gjorda för att hålla kvar vattnet i kannan, så att det inte ska rinna ut även om kannan tippas rejält när man vattnar med den. Med en Haws kanna är det alltså slut på blöta fötter när man vattnar! De har också en stril som ger ett mjukt vattenflöde, och vill man punktvattna tar man bara av strilen som naturligtvis är löstagbar.