doftblock

Doftblock kan anvÀndas för att sprida vÀldoft i ditt hem men Àr ocksÄ Àr ett fantastiskt bra hjÀlpmedel för att pÄ ett naturligt och giftfritt sÀtt hÄlla sÄvÀl mal och pÀlsÀngrar som silverfisk borta. Doftblocken har en vÀldigt behaglig och hÀrlig doft som de flesta mÀnniskor uppskattar men som skadedjuren inte alls gillar och dÀrför hÄller de sig borta. De kan dÀrmed vara bra att anvÀnda Àven i förebyggande syfte.

Redeckerℱ Rödcederpaket: ✅ BĂ€sta val

Rödceder-paket

  • BĂ€sta val av GardenHome.se (-20)

Hittas hos - Skadedjursbutiken.se

Det hÀr Àr riktigt fina doftblock i 100% amerikansk rödceder av hög kvalitet. Doftblocken som kommer i 5-pack Àr en ren naturprodukt och dÀrmed ocksÄ miljövÀnliga. Med hjÀlp av dessa kan du bÄde fÄ ditt hem att dofta fantastiskt och samtidigt skrÀmma bort skadedjuren pÄ ett giftfritt och naturligt sÀtt. Dessutom kan du ÄteranvÀnda dessa doftblock mÄnga gÄnger och kommer pÄ sÄ sÀtt kunna ha nytta av dem under flera Är. Detta ger dig alltsÄ en riktigt hÄllbar produkt med hÀnsyn till miljön.

Förutom att du hÄller skadedjuren borta sÄ fÄr du ocksÄ en riktigt frÀsch doft i din garderob, i köket, byrÄlÄdan, badrummet eller dÀr du vÀljer att placera ut doftblocken. De Àr ocksÄ perfekta att anvÀnda i exempelvis en lÄda eller vacuumpÄse dÀr du sÀsongsförvarar klÀder. 1-3 block kan vara lÀmpligt för en garderob medan 1-2 block kan rÀcka för en lÄda.

Om doften i dina doftblockens börjar avta efter en tid kan du ge dem nytt liv genom att slipa av dem lite och sedan droppa pÄ ett par droppar rödcederolja pÄ varje doftblock.

Vem behöver doftblock?

UpptÀcker du att du har smÄ hÄl i dina klÀder? DÄ har de kanske dessvÀrre angripits av mal. Oftast kommer dessa skadedjur in i vÄra hem under vÄren och de kan hinna göra stor skada innan man upptÀcker dem. Mal trivs i garderober och mörka förvaringsutrymmen dÀr de lÀgger sina Àgg i sprickor och skrevor. Ur Àggen kommer sedan larver som Àter naturfibrer och kan snabbt orsaka stora hÄl pÄ klÀder och andra textilier. Om du har rÄkat ut för detta behöver du vidta ÄtgÀrder för att försöka bli av med skadedjuren innan de orsakar allt för stor skada.

Doftblock Àr ett effektivt hjÀlpmedel nÀr det kommer till att göra sig av med sÄvÀl mal som pÀlsÀngrar och silverfiskar. Doften som doftblocken sprider upplevs oftast för oss mÀnniskor som nÄgot vÀldigt behagligt och tilltalande men för skadedjuren Àr det tvÀrtom. De gillar inte alls doften och vill dÀrmed inte stanna kvar i nÀrheten av doftblocken. 

Även om du inte har problem med varken mal, pĂ€lsĂ€ngrar eller silverfiskar sĂ„ Ă€r doftblock ett utmĂ€rkt sĂ€tt att förebygga eventuella framtida problem. Dessutom fĂ„r du ju ett fantastiskt vĂ€ldoftande hem pĂ„ köpet! Det gĂ„r ju ocksĂ„ lika bra att anvĂ€nda doftblocken enbart i syfte att sprida den hĂ€rliga doften i ditt hem.

Vad Àr rödceder?

Att anvÀnda sig av rödceder som bekÀmpning strÀcker sig lÄng tid tillbaka. Fram till 50-talet var rödceder det vanligaste bekÀmpningsmedlet i USA. Sedan började mer och mer gifter och kemiska produkter att ta plats istÀllet. Men nu pÄ senare Är har rödceder börjat fÄ ett uppsving igen eftersom fler och fler efterfrÄgar naturliga bekÀmpningsmedel, framförallt hÀr i Sverige.

Rödceder odlas idag över hela vÀrlden men kommer frÄn början frÄn Nordamerika. Det Àr ett trÀslag med mÄnga fina egenskaper och anvÀnds dÀrför till flertal anvÀndningsomrÄden sÄsom exempelvis blyertspennor och möbler. Oljan som utvinns ur trÀet anvÀnds ocksÄ pÄ mÄnga olika sÀtt, allt ifrÄn kosmetika och parfym till livsmedel, rengöringsmedel och bekÀmpningsmedel.

Trots att cedertrÀ doftar ljuvligt för oss mÀnniskor sÄ Àr det mÄnga skadedjur som inte alls gillar doften sÄsom mal, silverfisk, kackerlackor, myror och pÀlsÀngrar. CedertrÀoljan innehÄller ocksÄ monoterpenerna som Àr giftigt för flera mindre skadedjur.

ÅteranvĂ€nda doftblock

Efter en tid kan du börja mÀrka att dina doftblock inte doftar lika mycket lÀngre och dÄ minskar ocksÄ dess effekt mot skadedjur. AnvÀnd dÄ ett fint sandpapper och slipa av ytan pÄ doftblocken lÀtt sÄ att de Äter fÄr nytt liv. Avsluta ocksÄ med att droppa en droppe rödcederolja pÄ varje doftblock sÄ fÄr de tillbaka sin effekt igen.

Bli av med mal sÄ effektivt som möjligt

Att anvÀnda sig av doftblock Àr ett mycket effektivt sÀtt för att hÄlla mal borta men det finns ocksÄ nÄgra andra ÄtgÀrder att ta till om du redan har rÄkat ut för mal.

Om du upptÀckt hÄl i dina klÀder och insett att du har fÄtt mal i garderoben Àr det bara att börja riva ut allt och stÀda. Börja med en ordentlig storstÀdning, nu gÀller det att hitta kÀllan till malarna. Dammsug, vÄttorka golven och tvÀtta alla klÀder som fanns i utrymmet. Var noga med springor och lister dÀr larverna kan gömma sig. Vill man vara extra försiktig eller har stora problem med mal, ska man inte bara slÀnga dammsugarpÄsen i soporna utan lÀgga den i frysen först sÄ att man verkligen Àr sÀker pÄ att inga levande kryp finns kvar som sedan skulle kunna sprida sig Ànnu en gÄng innan man har hunnit slÀnga soporna. LÄt absolut inte pÄsen sitta kvar i dammsugaren, dÄ har du snart tillbaka krypen i ditt hem igen!

Efter du har gjort denna storstÀdning sÄ bör du se till att placera ut doftblock för att undvika framtida problem.

VĂ„ra testvinnare

Vi har gjort en utförlig undersökning av olika doftblock som finns pÄ marknaden just nu och utsett dessa riktigt bra vinnare. De doftblock som vi har valt ut Àr bÄde effektiva, prisvÀrda och av hög kvalitet samt har fÄtt mÄnga bra utmÀrkelser och recensioner av andra som har anvÀnt dem.

Betyg pÄ guiden: