Rostiga ting

Rostiga ting till trädgårdsinredning

De senaste årens trädgårdsdesign har haft en stark trend med rostiga trädgårdsdekorationer. Vi på Gardenhome har ett av Sveriges största sortiment inom just kategorin rostiga ting. Fördelen med rostiga ting är att vissa av dem till och med kan stå ute året runt och på så sätt bli ännu mer dekorativa till nästa säsong.

Trädgårdsdesign kan även fungera inomhus. Kanske tycker du att den klassiska trädgårdsgrodan kan få övervintra i din bokhylla tillsammans med andra prydnadsföremål. Den rostiga ytan skapar en rustik känsla som passar in även i de flesta inomhusmiljöer. För rostiga ting lämpar sig faktiskt lika bra för balkongen eller det mysiga uterummet som i trädgården.

Produkter

Se fler produkter

De klassiska grodorna har fått sällskap

Trädgårdsinredning med de klassiska grodorna och fåglarna i järn har kompletterats med andra mer exotiska djurimitationer som sköldpaddor, ödlor, sjöstjärnor med flera. För vem skulle inte tycka att det vore trevligt att en söt sköldpadda sticker fram sitt trubbiga huvud i rabatten med vårens tidiga tulpaner? Eller du kanske föredrar en dekorativ blomma i rustik stil? Då passar våra vackra rostiga rosor som pryder och lyfter vilken rabatt eller gräsmatta som helst.

Trädgårdsdesign med svävande blommor

Med våra vackra amplar eller en hängande korg i rostigt gjutjärn kan du låta dina blommor hänga fritt från en taknock eller ut från väggen med hjälp av en minst lika vacker ampelkrok. Ett tips är att plantera stora och vackra surfinior i glada färger som förgyller både korgen och fångar allas blickar. Eller varför inte dekorera ditt ombonade hem med en ampel med en magnifik murgröna som slingrar sitt mörkgröna bladverk ner mot golvet. Användningsområdena för en ampel eller hängande korg är många och endast fantasin sätter gränsen för vad man kan använda dessa till.

Låt trädgårdens drottning träda fram

Att varje trädgård har sin egen drottning råder det nog inga tvivel om. Så varför inte låta din trädgård prydas av en av våra dekorativa drottningkronor? Låt klätterväxter leta sig runt drottningkronan och upp mot spiran på kronans topp. Det kommer att skapa ett grönskande blickfång som garanterat kommer att inspirera både vänner och grannar.

Om du känner att en drottningkrona kanske inte passar i din trädgård så kan vi på Gardenhome garantera att du ändå kommer att hitta något bland våra rostiga ting som passar – kanske våra vackra pionstöd? Föreställ dig högsommarens vackra rosa och vita bollar som stolt frodas på ståtliga mörkgröna blomstjälkar. Tyvärr har pioner en förmåga att vilja lägga sig efter ett sommarregn, så det är nödvändigt att ge dessa magnifika blommor lite extra stöd.

Ett solur kan förhöja känslan på vilken gräsmatta som helst och påminna oss om barndomens somrar på mor- och farföräldrarnas sommarställe. För nog minns vi alla hur vi i timmar kunde fascineras av att solen kunde visa vad klockan var med en sådan konstig tingest som ett solur. Idag när vi alltid bär med oss våra mobiler så ändå är solurets magi spännande och vi berättar gärna samma historier om soluret för barnen som vi själva en gång fick höra.

Låt elden lysa upp i mörkret

Genom att kompettera din trädgårdsinredning med ett eldfat kan du med små medel skapa en mysig och inbjudande plats som erbjuder både vacker belysning och värme under svala vår- och höstkvällar. Tillsammans med en filt och några ljuslyktor kan man sitta ute länge och njuta tillsammans. Kanske vill barnen också passa på att grilla korv och marshmallows tillsammans med dig?