På senare tid har fler och fler fått upp ögonen för spinningcyklar istället för de traditionella motionscyklarna. En spinningscykel är betydligt mer robust och stabil och detta i kombination med ett naturligt och steglöst motstånd gör den till en riktigt kul träningskompis och får den vanliga motionscykeln att verka ganska tråkig. Men vilken ska man välja? Vi guidar dig till de bästa spinningcyklarna på marknaden just nu!

Bästa Spinningcykel

Våra testvinnare

Vi har gjort en utförlig undersökning av olika spinningcyklar som finns på marknaden just nu och utsedd dessa riktigt bra vinnare. De spinningcyklar som vi har valt ut är både prisvärda och av hög kvalitet samt har fått många bra utmärkelser och recensioner av andra som använt dem.

FINNLO Speedbike CRT: ✅ Bästa val

FINNLO Speedbike CRT

 • Bästa val av GardenHome.se 

Det här är en spinningscykel av riktigt hög kvalitet som inte kommer att göra dig besviken! Finnlo Speed Bike CRT har en robust ram och 25 kg tröghet vilket ger en optimal komfort och maximal mjukhet. Pedalerna har ett dubbelt system vilket gör att du kan träna antingen med vanliga träningsskor eller med professionella cykelskor. 

Cykeln drivs av ett bälte som varken låter eller kräver underhåll. Lasten ställer du enkelt in med hjälp av en vridknapp. Sadeln är riktigt bekväm och styret erbjuder många inställningsmöjligheter vilket gör att du kan få till en bekväm sittposition som passar just dig. Allt ställs in väldigt snabbt och enkelt.

Spinningcykeln är även utrustad med finesser som precisionskullager och transporthjul.

Inte nog med detta så ingår även en liten dator med LCD-display som hjälper dig att hålla kolla på puls, frekvens, avstånd. Datorn har en inbyggd mottagare som du ansluter till en pulsmottagare för bröstbälte. Pulsen kan även mätas med hjälp av ett öronklipp.

För dig som inte vill tumma på varken kvalitet eller funktioner så ska du definitivt titta närmare på Finnlo Speed Bike CRT som är en spinningscykel utöver det vanliga!

Egenskaper:

 • Drivsystem: Remdrift
 • Svänghjul vikt: 25 kg
 • Kombipedaler
 • Transporthjul
 • Mått L x B x H: 132 x 51 x 120 cm
 • Max användarvikt: 150 kg
 • Träningsdator
 • Precisionskullager

Abilica Indoor Bike Racer 2.1: ✅ Bästa Premium

Abilica Indoor Bike Racer 2.1

 • Bästa premium av GardenHome.se 

Det här är en spinningscykel till ett riktigt överkomligt pris som ändå ger mycket för pengarna! Trots att den kan räknas som en budgetmodell så har den många inställningsmöjligheter och faktiskt både SPD-pedaler och träningsdator.

Motståndet ändras smidigt med hjälp av en steglös vridknapp. Sadeln är bekväm att sitta på och passar även vid långa pass då den är utformad som en smal racingsadel. Både sadeln och styret kan justeras horisontellt och vertikalt för en optimal träningsposition som passar just dig. Tack vare att den har remdrift är cykeln mycket tystgående.

Cykeln är utrustad med kombipedaler vilket gör att du kan använda den med såväl cykelskor som vanliga skor. Med hjälp av träningsdatorn kan du hålla koll på hastighet, distans, kcal, tid och RPM. 

Sammanfattningsvis så är Abilica Indoor Bike Racer 2.1 en utmärkt spinningcykel till ett bra pris. För dig som vill ha en bra och stilren spinningcykel till hemmet men inte vill lägga så mycket pengar så kan den här cykeln vara värd att titta närmare på. Här får du riktigt mycket för pengarna!

Egenskaper:

 • Drivsystem: Remdrift
 • Svänghjul vikt: 22 kg
 • Kombipedaler
 • Transporthjul
 • Mått L x B x H: 120 x 55 x 117 cm
 • Max användarvikt: 130 kg
 • Träningsdator

Abilica Racer: ✅ Bästa Professionella

Abilica Racer

 • Bästa professionella av GardenHome.se 

Det här är ytterligare en spinningscykel från Abilica som är en mycket populär spinningcykel i den mellersta prisklassen. Abilica Racer har en snygg design och hela cykeln känns väldigt kvalitativ. Ramen är robust och svänghjulet har en ordentligt vikt vilket ger ett bra motstånd. 

Både sadeln och styret justeras enkelt horisontellt och vågrätt vilket gör att du kan ställa in dem i en position som passar just dig perfekt. Både sadeln och styret är bekväma och styret ger dessutom ett riktigt bra och skönt grepp tack vare dess ytmaterial. Styret har dessutom flera olika greppmöjligheter vilket gör cyklingen behaglig. 

Tack vare smidiga transporthjul kan du lätt flytta runt cykeln om du har behov av det. 

Det här en spinningcykel av hög kvalitet som du garanterat kommer bli nöjd med.

Egenskaper:

 • Drivsystem: Remdrift, Poly V
 • Svänghjul vikt: 22 kg
 • Kombipedaler
 • Transporthjul
 • Mått L x B x H: 117 x 50 x 113 cm
 • Max användarvikt: 135 kg

Masterfit Indoor Bike SP900: ✅ Bästa Extra

Masterfit Indoor Bike SP900

 • Bästa professionella av GardenHome.se 

Här har vi en spinningscykel i premiumklassen som är riktigt stark och robust. Masterfit Indoor Bike SP900 passar för såväl hemmabruk som för företag. På den här spinningcykeln sitter du riktigt bekvämt tack vara de många inställningsmöjligheterna. Sadeln kan justeras både vågrätt och lodrätt men också vinklas vilket är ett stort plus framförallt under de längre träningspassen. Även styret justeras snabbt och smidigt. All justering är steglös vilket gör att du kan få en optimal träningsposition. Styret består av både ett bockstyre och ett traditionellt spinningstyre vilket ger en bra variation av såväl sittställningar som grepp

Även motståndet är helt steglöst och cykeln reagerar direkt då man ställer om motståndet vilket ger en skön träningsupplevelse. Vridknappen för motstånd når du enkelt från alla positioner.

Med den här spinningcykeln behöver du inte oroa dig för att du ska störa någon annan där hemma eftersom den är utrustad med remdrift vilket gör den väldigt tyst. Det bidrar också till en behaglig cykling. 

Masterfit Indoor Bike är utrustad med en cykeldator så du kan hålla koll på både hastighet, distans och trampfrekvens. Pedalerna är kombinationspedaler med SPD så du kan använda både vanliga skor och cykelskor.

Har du behov att flytta din spinningcykel då och då så är det inget problem med den här cykeln eftersom den är utrustad med smidiga transporthjul.

Den här spinningcykeln passar dig som vill ha en riktigt robust, hållbar och kvalitativ cykel. Vill du dessutom att den ska vara tystgående och bidra till en riktigt bekväm träningsupplevelse så är detta definitivt cykeln för dig!

Egenskaper:

 • Drivsystem: Remdrift
 • Svänghjul vikt: 15 kg
 • Kombipedaler
 • Transporthjul
 • Mått L x B x H: 131 x 65 x 130 cm
 • Max användarvikt: 150 kg
 • Träningsdator

Vanliga frågor

Vad är en spinningcykel?

En spinningcykel har ett svänghjul och en broms som du reglerar för att på så sätt få önskat motstånd. Det är en mycket stabil form av träningscykel som gör att du både kan ändra din position och cykelns motstånd väldigt snabbt och enkelt. Motståndet ger också en väldigt naturlig träningsupplevelse.

Vad är det för skillnad på en spinningcykel och en vanlig motionscykel?

Det finns en hel del saker som skiljer en spinningcykel från en vanlig motionscykel. En spinningcykel har ett mycket kraftigare svänghjul och en betydligt mer kraftig och stabil cykelram. På så sätt tål spinningcykeln mycket mer och du kan variera ditt cyklande genom att både stå och sitta på den när du tränar. Motståndet på en spinningcykel regleras manuellt med hjälp av en vridknapp medan motståndet på en motionscykel oftast regleras elektroniskt via någon form av kontrollpanel. Motståndet i sig skiljer sig också mycket eftersom spinningscykelns motstånd är mycket mer naturligt och påminner om det motstånd man får när man cyklar i upp- och nerförsbackar. Detta naturliga motstånd uppnås inte alls på en vanlig motionscykel så känslan blir helt annorlunda. En annan fördel med spinningscykeln är att den inte kräver någon ström. Det gör att du slipper ha en strömkabel och att du kan placera den var som helst när du inte behöver tänka på att ha ett eluttag i närheten. Motionscyklar har ju vanligtvis en träningsdator vilket inte alla spinningcyklar har. De lyxigare varianterna av spinningcyklar har oftast en träningsdator men till de enklare modellerna kan man behöva köpa till detta. Slutligen är en spinningcykel också att föredra när det handlar om sittposition och komfort. Oftast kan man justera både sadel och styret såväl horisontellt som vertikalt vilket man inte kan göra på en motionscykel där man endast kan ställa in höjden. Det finns alltså många fördelar med en spinningcykel och för dig som vill ha mycket träningsglädje utan att behöva ta dig iväg till ett gym så kan en spinningcykel vara ett otroligt bra hjälpmedel till både motion, en vältränad kropp och många roliga träningsstunder!

Vad kostar en spinningcykel?

Priset på spinningcyklar varierar mycket och det kan därför vara bra att först fundera igenom hur mycket du kan tänka dig att betala för en spinningcykel. Detta hänger ju också ihop med hur mycket du har tänkt att använda din cykel och vilka funktioner du vill att den ska vara utrustad med. Det handlar också om hur du ser på kvalitet och prestanda. I den lägre prisklassen hittar du enklare modeller av spinningcyklar som oftast har en lägre vikt på svänghjulet vilket inte gör dem lika robusta och stabila som de i de lite högre prisklasserna. Inställningsmöjligheterna för styret och sadeln kan för dessa modeller ibland vara något begränsade. Du får därför inte riktigt samma komfort som om du hade valt en dyrare variant men å andra sidan kan den här typen av spinningcykel vara alldeles tillräcklig för dig som inte vill lägga allt för mycket pengar på din spinningcykel eller för dig som kanske inte har tänkt att använda den så ofta. I den mellersta prisklassen får du oftast en robustare spinningcykel med ett tyngre svänghjul och bättre inställningsmöjligheter för sadeln och styret. Det här är troligtvis den mest populära prisklassen hos de flesta då du får en bra cykel med både hög kvalitet och bra komfort. Slutligen finns det ju även de lite lyxigare modellerna av spinningcyklar som ligger i den högsta prisklassen. Dessa spinningcyklar är för dig som inte nöjer dig med annat än det allra bästa. De passar också dig som vill kunna träna mycket och köra långa pass ofta. I den här prisklassen finner du de riktigt högkvalitativa och robusta spinningcyklarna som både är de mest tåliga och mest bekväma spinningcyklarna på marknaden.

Varför är sadeln på spinningcykeln obekväm?

Precis som på en tävlingscykel för utomhusbruk så är sadeln på en spinningcykel ofta både smal och hård. Om man är ovan vid den sortens sadel så kan det till en början kännas lite obekvämt. Anledningen till att sadeln är utformad på det sättet är för att man ska få bästa möjliga kraft från höften och rumpan som då går rakt ner i pedalerna. En mjuk och bred sadel gör att kraften sprids till fel ställen vilket leder till att det går långsammare och kraften i dina ben tar slut snabbare.

Hur tar jag hand om min spinningcykel?

En spinningcykel kräver egentligen inte speciellt mycket underhåll men det finns några saker som kan vara bra att tänka på. Torka av svänghjulet då och då för att hindra att damm samlas där och skapar friktion och missljud. Blir det mycket damm och smuts kan det ju också göra att svänghjulet tar skada. Om din spinningcykel har en drivrem kan det vara bra att se över den då och då så att den inte har fått några sprickor eller andra skador. Det kan även vara bra att efterdra skruvar och muttrar då och då eftersom de kan lossna lite med tiden. Det är också bra att ta för vana att alltid torka av svett från spinningcykeln efter varje användning för att undvika att smuts får fäste.

Betyg på guiden:

4.7/5 - (4 votes)