Trädgårdsälvor

Hos oss på Gardenhome hittar du ett brett utbud trädgårdsälvor. De är handgjorda och därför unika, ingen av trädgårdsälvorna är den andra lik. De är delvis rostiga och patinerade för att skapa ett rustik och mystiskt intryck för din trädgård eller bokhylla.

Legenden om gruvarbetarna och ”The Iron Fairies”
Enligt legenden så fann några australiensiska barn en öde trädgård och med hjälp av några järnböcker i trädgården upptäckte de sedan några vresiga gruvarbetare som bodde under trädgården. Dessa hade under flera århundraden brutit malm för att kunna tillverka små och mycket vackra järnälvor. Varje älva som tillverkades av gruvarbetarna representerade en del av trädgården ovanför.

När älvan var färdig fördes hon sedan i skydd av mörkret upp till trädgården där hon sedan väntade på att få liv av morgonsolens första gnistrande strålar som träffade hennes kropp. Och vem vet om det inte finns ett uns av sanningen i legenden? Vi på Gardenhome är helt övertygade om att oavsett legendens sanningshalt så kommer våra järnälvor att försköna din trädgård med både magi och fantasi.

När du köper en älva kommer hon i sin egen presentförpackning inlindad i säckväv tillsammans med en dikt som beskriver hennes personlighet. En flaska med älvstoft medföljer också i förpackningen så att du ska kunna ’’väcka henne till liv’’ – om man nu tror på sådant.

Ingen älva är den andra lik

Älvorna finns i många olika varianter oavsett om du väljer att börja samla på dem eller bara väljer att köpa din favorit. Så är järnälvorna mycket dekorativa och fina att låta kika fram på olika platser i trädgården. Kanske har du nyfikna barnbarn som tycker om att utforska din trädgård? Varför inte låta en älva kika fram där du vet att barnen älskar att leka? När de väl får syn på älvan kommer barnen att undersöka den och komma och fråga varför det sitter en älva i din trädgård. Då kan du berätta legenden om barnen som träffade de vresiga gruvarbetarna under den övergivna trädgården. Och om hur älvorna kommer till liv av solens första strålar för dagen.

Vi på Gardenhome är övertygade om att dessa berättelser kommer att trollbinda vilket barn som helst. För vilket barn vill inte höra sin mor- eller farförälder berätta en saga om älvor?

Hitta din favorit bland älvorna

Hos oss på Gardenhome hittar du totalt 18 olika järnälvor, alla med sin egen personlighet och stil. Och vem vet – du kanske fastnar för flera älvor som får flytta in i din trädgård.

Kanske blir älvan Hannah din favorit. Denna lilla fröken föddes redan 1901 och det märks att hon har levt ett långt liv. För hon är stolt, rolig och ordentlig, precis som också de flesta mor- och farföräldrar är. Hon tillverkades ursprungligen av de vresiga gruvarbetarna för trädgårdens vinrankor. Men hon passar lika bra sittande i rabatten som i bokhyllan tillsammans med de andra prydnadsföremålen.

En annan färgstark personlighet bland älvorna är Brook. Hon är ett år yngre än Hannah. Brook är nog den muntraste av älvorna och trivs med att ha många av sina vänner omkring sig.

Amy är en av de äldsta av järnälvorna, hon föddes redan 1891. Hon är till skillnad från sina vänner mer till bakadragen och blyg, även om hon är mycket omtänksam och vänskaplig. Scarlet är en av de yngre älvorna och föddes 1903. Hon är tystlåten, sammanbiten och stark i sin personlighet.

Som du märker har varje älva sin egen personlighet som även har färgat av sig på skulpturernas uttryck. Det märks inte minst när man läser de bifogade dikterna som beskriver varje älva mer på djupet. Även om dessa är uppdiktade så ger det ändå varje älva lite av en själ som trollbinder oss.


Trädgårdsälvor som smyckar din trädgård – Gardenhome

Här kan du köpa vackra trädgårdsälvor till ett bra pris. Vi har ett stort och genomtänkt sortiment och snabba leveranser. Besök oss idag!

Trädgårdsälvor