Utomhusljus, ljus för utomhusbruk

Länge har det varit populärt att tända marschaller för att lysa upp mörka kvällar och för att välkomna vänner genom att lysa upp vägen till bostadens entré. Hos oss på Gardenhome hittar du ett stort och rejält urval av utomhusljus som är speciellt framtagna för utomhusbruk. 

Dessa är perfekta att använda istället för en traditionell marschall. En annan stor fördel med våra vackra utomhusljus är att de helt tillverkas av paraffin. Detta innebär att våra ljus ger ett klarare sken och framförallt luktar de nästan ingenting om man jämför med en traditionell marschall som gärna sprider en kraftig och ganska obehaglig doft. Paraffinljusen ger också ett behagligare ljus som skapar en mysig stämning på uteplatsen eller i trädgården.

För den som ändå vill har marschall har vi mycket vackra marschallhållare i form av blomma eller blomklot med en rostig patina. Vi har även väldigt dekorativa marschallkulor i gjutjärn som med en marschall inuti ger ett helt fantastisk ljusmönster. Ni hittar helt klart marschallhållare utöver det vanliga hos oss. 

Vi har även en smäcker fackla för trädgården med en brinntid på 13 timmar. Det här är en fackla från Blomus som eldas med lampolja. 

Skapa magi i din trädgård med både vatten och eld

Med stora flytljus så kan du skapa spännande vattenmiljöer som också innehåller eld. Kanske har du hittat en gammal zinkbalja på loppis som du inte kunde motstå att köpa trots att du inte riktigt visste vad du skulle använda den till? Varför inte fylla den med vatten och placera ett par flytljus i baljan och med dessa enkla medel skapa en riktigt mysig och magisk stämning till uteplatsen?

Eller varför inte köpa ett gammalt ekfat som du sedan fyller med vatten och ett par flytljus? Vi på Gardenhome garanterar att det kommer bli ett blickfång som får dina gäster att häpna. Du kanske till och med har en egen trädgårdsdamm? I så fall kan du vid festliga tillfällen fylla den med flytljus som skänker ett varmt sken i trädgården och påminner om svunna tiders eldälvor som dansar på vattenytan.

Flytljusen har en kraftig veke som gör att lågan inte blåser ut så lätt. Men tänk på att flytljus endast är avsedda att användas för utomhusbruk. Precis som alla de andra utomhusljusen hos oss så tillverkas flytljus av paraffin vilket gör att ljusen är helt genomfärgade i vitt, så att de smälter in i vattenytan och gör dem nästan osynliga på håll. Detta gör att man skapar en illusion av att lågorna kommer direkt från vattenytan. Du kan tända dina flytljus redan på eftermiddagen för detta ljus har en genomsnittlig brinntid på cirka 10 timmar.

Tänd ett ljus hos dem du saknar

Seden att tända gravljus har en lång tradition i Sverige och ses av många som en respektfull stund och ett fint tillfälle att minnas de personerna som inte längre finns kvar bland oss. Ett utomhusljus lämpar sig minst lika bra som ett traditionellt gravljus och skänker ett vackert och varmt sken till den stillsamma kyrkogården.

 

Skaffa dig ljus för utomhusbruk, fackla eller marschallhållare till din trädgård eller altan


Vi har ljus, marschall och fackla för utomhus | Gardenhome

Vi har ett genomtänkt sortiment av utomhusljus. Marschall, fackla eller flytljus, samt mycket vackra marschallhållare. Hitta ert ljus hos oss idag!