Våffeljärn bäst i test

Våffeljärn – Bäst i Test (2019)

1. Wilfa – WAS-623

Wilfa - WAS-623 Våffeljärn
KOLLA PRIS

2. Åviken – Elegance 910

Åviken Våffeljärn - Elegance 910
KOLLA PRIS

3. Steba WE 20

Steba WE 20 Belgisk våffla
KOLLA PRIS

Vi har sammanställt flertalet test och recensioner från olika konsumentorganisationer och medier för att ge dig en snabb överblick av utbudet och självklart vilken våffeljärn som är bäst i test!

Testen vi har granskat har tittat på flera olika aspekter hos varje våffeljärn, alltifrån hur lång sladd det har till hur frasig våfflan blir. Våffeljärnet står i de flesta hushåll undangömt större delen av året, därför tycker vi det är viktigt att testen har bedömt hur våffeljärnet kan förvaras.

Utöver resultatet på våfflan är även användningen en viktig aspekt, ett bra järn bör stå stabilt under användningen och inte välta varje gång locket lyfts upp. Det ska vara användarvänligt och ha en tydlig ljusindikator för att veta när våfflan är perfekt, den bör vara jämt gräddad, vara rejält frasig och se aptitlig ut.

Handtaget får inte bli för varmt för att ta i och man ska kunna justera värmen utan att själv bränna sig på vredet. Det är även viktigt att det är lätt att rengöra samt är prisvärt.

Bli Produkttestare

Vill du bli produkttestare? Just nu söker vi fler nyfikna personer inför höstens kommande produkttester.

ANSÖK NU

1. Bäst i Test: Wilfa – WAS-623

Ett våffeljärn som ger perfekt gyllenbruna våfflor med härlig frasighet.

Wilfa - WAS-623 Våffeljärn

 • Rekommenderas av GardenHome.se
 • Bäst i Test hos Bäst-i-Test.se (-19)
 • Bäst i Test hos Mitt Kök/Expressen (-17)
 • Testvinnare hos norska Dinside.no (-16)

Testpanelerna säger: Wilfa – WAS-623 är ett smidigt enkeljärn men något tungt, 3.1 kg. Med sin ställbara värme samt ljus och ljudindikator är det ett våffeljärn som prioriterat användarvänlighet. Kort gräddningstid på ca 2.5 minut som ger stora frasiga våfflor, som är jämt gräddade och har en gyllenbrun färg.

Materialet har hög kvalité och ger en känsla av att järnet är dyrare än det faktiskt är. Våffeljärnet står även på gummifötter som gör att det inte glider runt på diskbänken. För den som gärna spar på platsen i köksskåpen har Wilfa designat sitt våffeljärn för att kunna förvaras stabilt på högkant.

Utvalda fördelar med Wilfa – WAS-623:

 • Ljus- och ljudindikator.
 • Smidig förvaring, kan ställas på högkant.
 • Frasigt & gyllenbrunt resultat.

2. Bästa Dubbeljärnet: Åviken – Elegance 910

Snyggt designat våffeljärn som ger frasiga gyllenbruna våfflor.

 

Åviken Våffeljärn - Elegance 910

 • Rekommenderas av GardenHome.se
 • Testvinnare hos norska Klikk.no
 • Testvinnare hos Expressen.se
 • Testvinnare hos norska Dinside.no

Testpanelerna säger: Åviken Elegance 910 är ett smidigt dubbeljärn som tillagar två våfflor samtidigt detta gör våffeljärnet till en favorit bland barnfamiljer och våffelälskare. Vikt 3.4 kg. Ställbar värme och ljusindikator för att veta när järnet är varmt. Gräddningstiden är ca 2 minuter och resultatet är två stora frasiga våfflor som är jämt gräddade.

Materialvalen gör järnet lätt att rengöra, det finns även få skåror som smeten eller smuts kan fastna i. Handtaget är utformat för att kunna hållas svalt och greppvänligt även under gräddningen av våfflan. Järnet är även relativt platt, vilket underlättar vid förvaring, även detta våffeljärn kan förvaras på högkant för att spara plats.

Utvalda fördelar med Åviken Elegance 910:

 • Snygg design.
 • Frasigt resultat.
 • Går att tillaga två samtidigt.

3. Bästa Belgiska Våffeljärnet: Steba WE 20

Innovativt våffeljärn levererar belgiska våfflor i toppklass.

 

Steba WE 20 Belgisk våffla

 

 • Rekommenderas av GardenHome.se (-19)
 • Testvinnare hos norska Klikk.no
 • Testvinnare hos Expressen.se
 • Testvinnare hos norska Dinside.no

Testpanelerna säger: Steba WE 20 ger tjocka belgiska våfflor via sin innovativa design, som är frasiga utanpå och mjuka inuti. Vikt 1.9 kg. Smeten hälls nämligen ner genom en tratt i locket. På ovansidan finns nämligen en öppning där den medföljande tratten ska kopplas på. Järnet har ljusindikator som visar när det är tid att börja grädda samt när våfflan är färdig, det finns däremot ingen värmereglering. Detta saknas inte, järnet sköter gräddningen perfekt på egen hand!

Även detta järn kan försvaras enkelt på högkant. Extra plus för att elsladden kan snurras runt på undersidan efter användning. På våffeljärnet undersida finns även hållare till tratten så den inte tappas bort. Under gräddningen blir järnet väldigt varmt men även detta handtag har design som håller det svalt för att kunna öppna och stänga utan att bränna sig. Läs mer hos KitchenTime.se

Utvalda fördelar med Steba WE 20:

 • Frasiga utanpå och mjuka inuti.

lovblas rod

Bästa Lövblåsen

Trött på att kratta löv och annat växtavfall? Spana in vårt test av lövblåsare och spara mängder med tid! 

kompostkvarn 1

Bästa Kompostkvarnen

Slipp alla turer till återvinningsstationen, gör en insats för miljön och skapa den bästa kompostjorden till din trädgård. Spana in vårt test av de bästa kompostkvarnarna!

Källor som vi har använt (5st)

Nedan listar vi vilka tester och källor som vi läst och använt som delar av underlag för en så bred och rättvis sammanställning som möjligt.

GardenHome.se Våffeljärn

Vi har testat utvalda våffeljärn på marknaden.

Betyg på sammanställningen: