Musfälla

Möss tar sig gärna in i våra bostäder, speciellt när utomhustemperaturen sjunker, för att söka både värme och föda. För musen är det ett smart beteende men för oss människor är det mindre trevligt och dessutom kan det medföra stora skador i ditt hem eftersom mössen gärna gnager på allt som kommer i dess väg.

Att stoppa mössen behöver dock inte vara så svårt om man använder sig av rätt metoder och bra produkter. På senare tid har elektriska musfällor blivit väldigt populära, delvis för sin smidiga hantering men även för att de eliminerar musen på ett snabbt och humant sätt.

Här går vi igenom olika varianter av elektriska musfällor samt hur du använder dem.

Victor® Elektrisk Musfälla: ✅ Bästa val

Slipp att både se och röra vid den döda musen

Victor® Musfälla

  • Bästa val av GardenHome.se 

Victor® Elektriska Musfälla är säker och enkel att använda och kan döda ca 100 möss på en uppsättning batterier. Fällan registrerar när en mus är inne i fällan varpå musen elimineras snabbt och effektivt av en stark elektrisk stöt. Efter fångst lyser en indikatorlampa för att indikera att det är dags att tömma fällan och beta den på nytt. Fällan töms enkelt utan kontakt med bytet.

OWLTRA® Elektrisk Musfälla: ✅ Bästa Premium

Automatisk elektrisk musfälla som deliminerar bytet snabbt på några sekunder

OWLTRA® Elektrisk Musfälla

  • Bästa premium av GardenHome.se 

OWLTRA® Elektrisk Musfälla är en automatisk elektrisk fälla som snabbt dödar musen och flyttar den sedan till en uppsamlingskammare varpå den återställer sig själv inför nästa fångst. Fällan är försedd med LED-lampor som indikerar funktion, dödat byte, full tömningskammare samt låg batterinivå.

Goodnature® Kolsyrefälla: ✅ Bästa Professionella

  • Bästa professionella av GardenHome.se 

Goodnature® A24 är en kolsyrefälla och skiljer sig därför från de andra varianterna av fällor. Det är en automatisk kolsyrefälla som används för effektiv bekämpning av råttor och möss. Fällan klarar av 24 byten på en kolsyrepatron och kan användas både inomhus och utomhus. Direkt efter att ett byte har dödats återställer fällan sig själv automatiskt och är därefter redo för nästa byte.

Goodnature 24 är främst avsedd för professionellt bruk såsom fastighetsägare, lantbruk, industrier och parker men kan givetvis även användas av privatpersoner som drabbats av problem med möss och råttor.

Bekämpning med hjälp av elektrisk musfälla

Möss kan tyvärr snabbt ställa till med stora skador om du fått in dem i ditt hem. Förutom att de gnager sönder isolering, gipsskivor, möbler och textilier så kan de även ge sig på och bita sönder kablar som i värsta fall kan leda till brand. Här gäller det alltså att agera direkt och ta till effektiva metoder för att på ett snabbt sätt göra sig av med mössen. En effektiv metod är att använda sig av elektriska musfällor som snabbt kan eliminera mössen på ett humant och miljövänligt sätt.

Hur fungerar de elektriska musfällorna?

Den elektriska fällan är väldigt enkel att hantera och den är även säker för såväl barn som husdjur. I likhet med alla andra musfällor lockas mössen till fällan med någon form av bete. Tack vare avancerad teknologi kan fällan känna av att musen har gått in i fällan och eliminerar därefter musen på ett snabbt och humant sätt inom några sekunder.

Vid fångst visar en indikator att det finns en mus i fällan så du vet när det är dags att tömma den och beta den på nytt.

Det finns elektriska musfällor som går på batterier samt de som kopplas in i 230V uttag.

När ska jag välja en elektrisk musfälla?

Det finns flera fördelar med en elektrisk musfälla mot den något enklare slagfällan. Musen dödas med större säkerhet och du kan tömma fällan utan att behöva röra vid musen. Med en slagfälla kan nämligen musen fastna, utan att dö. Fällan har ofta en indikering vid fångst vilket är smidigt om fällan används i mörkare utrymmen. De elektriska fällorna är även lättare att ladda utan att riskera ett slag över fingrarna.

När ska jag inte använda en elektrisk musfälla?

Elektriska musfällor ska aldrig användas i kallutrymmen eller utomhus. Det finns i detta fall en risk för att fukt gör att fällan blir kortsluten. Däremot kan du i dessa fall använda dig av en kolsyrefälla som Goodnature A24.

Förebyggande åtgärder

Vid bekämpning av möss finns det också en hel del du kan göra när det handlar om förebyggande åtgärder. Det första du bör göra är att se över och täta alla hål i husgrunden och runt fönster och dörrar med tätningsmassa. Alla ventilationshål bör du även täcka över med metallnät, detta gäller även luftningsspringorna under taket. Andra saker att tänka på är att städa och ta bort allt bråte kring huset och under altanen för att undvika att skapa bra gömställen för mössen. Förvara inte sommarmöblerna mot husfasaden under vintern och inte heller veden. Ta även bort växtlighet intill fasaden.

Om du ser till att följa dessa förebyggande åtgärder så har du byggt upp ett bra skydd mot mössen. Ska du dessutom vara bortrest från ditt hem under en längre tid under den kalla årstiden, eller om du inte spenderar tid i din sommarstuga under vinter, tänk då på att dessa åtgärder är extra viktiga.

Betyg på guiden:

4.6/5 - (7 votes)