Bästa Spindelskrämman » 4 produkter i test

Under hösten kan väldigt mycket spindlar plötsligt dyka upp i våra hem. Under den tiden på året börjar nämligen många spindlar leta sig in i våra hem för att söka värme och skydd över vintern. Det är också under hösten som spindlarna ger sig ut på jakt för att hitta en partner och därför börjar leta sig fram ur sina gömställen och bli mer synliga. 

Men det är ju inte alla av oss som uppskattar att dela vårt hem med dessa spindlar och helst av allt bara skulle vilja bli av med dem. Som tur är så finns det knep att ta till för att hålla spindlarna borta från våra hem, nämligen med hjälp av spindelskrämmare.

Vi guidar dig rätt till den bästa spindelskrämmaren och ger dig tips och råd kring hur du håller ditt hem spindelfritt.

1. Pest-Stop® Avskräckare mot Spindlar 230 m²

Spindelskrämman från Pest-Stop är en spindelskrämma som med hjälp av ultraljud håller spindlarna på avstånd. Ultraljudet efterliknar de vibrationer som uppstår i spindelns egna nät och överstimulerar spindlarnas känselorgan vilket gör att de tar sig bort från platsen. Det innebär också att skrämman behöver vara på över tid för att fungera. 

Spindelskrämman täcker ytor upp till 230 kvm men ultraljudet kan inte gå genom möbler, väggar eller liknande. Därmed behövs det en skrämma i varje rum där spindelproblem uppstått.

Effektiv långtidsverkan, prisvärd Kräver tålamod
Pest-stop avskrackare 230kvm
Till produkten

2. Pest-Stop® Avskräckare mot Spindlar 370 m²

Spindelskrämman från Pest-Stop är en spindelskrämma som är perfekt för stora ytor. Med hjälp av ultraljud håller spindlarna på avstånd. Ultraljudet efterliknar de vibrationer som uppstår i spindelns egna nät och överstimulerar spindlarnas känselorgan vilket gör att de tar sig bort från platsen. Det innebär också att skrämman behöver vara på över tid för att fungera. 

Spindelskrämman täcker 370 kvm men ultraljudet kan inte gå genom möbler, väggar eller liknande. Därmed behövs det en skrämma i varje rum där spindelproblem uppstått. Denna är perfekt för de stora rummen! 

Perfekt för stora utrymmen
Pest-stop avskrackare 370kvm
Till produkten

3. Swissino Spindelfångare

Effektiv och enkel att använda. Spindelfångaren gör det enkelt och utan fläckar att fånga in en spindel utan att komma i närheten av den. 

 

Skrämmer effektivt bort spindlar 
Silverline® Spindelfritt™ S30 – 30 kvm
Till produkten

4. Raid Spindelspray (Insektspray)

Kraftig och effektiv spray om du vill bli av med spindlar.

Effektiv & enkel att använda Billig
Till produkten

Så är Spindelskrämmorna utvalda

 

Spindelskrämma – Guide

Spindelskrämma skrämmer bort spindlar med ett högfrekvent ljud.

Det finns ett flertal olika ”ljudskrämmor” som är anpassade för att skrämma bort vissa djur. En av dessa skrämmor är spindelskrämman som med speciella ljudfrekvenser får spindlarna att lämna rummet. Ljudet som spindelskärmman sänder ut är ett avancerat ljud med anpassade frekvenser som stör, skrämmer och avskräcker spindlarna och därmed gör att de håller sig borta. Genom att använda en spindelskrämma kan du alltså se till att få det spindelfritt i ditt hem utan att använda gifter och utan att behöva döda spindlarna. Ljuden skapar inte resistens hos spindlarna.

Sätt i skrämman i ett vägguttag och den avger direkt ljudet som spindlarna inte tycker om. Ljudet är inte hörbart för varken människor eller husdjur så du behöver alltså inte oroa dig för att ljudet ska vara störande varken för dig eller för eventuella husdjur. Undantaget är gnagare som kan uppleva ljudet som obehagligt och därför bör du inte använda spindelskrämma om du har kaniner, marsvin, hamstrarna eller andra gnagare i ditt hem. 

Eftersom ljudet inte kan gå igenom möbler eller väggar krävs en spindelskrämma per rum som ska skyddas. Spindelskrämman är enbart avsedd att användas inomhus. Eftersom människor inte uppfattar ljudet indikerar en lampa att produkten är igång och fungerar.

Varför dyker det plötsligt upp så många spindlar i mitt hem?

När det börjar bli höst kan det ibland dyka upp mängder med spindlar i hemmet och det beror helt enkelt på att det börjar bli kallare ute och spindlarna börjar förberedda sig inför vintern genom att leta upp en varm och skyddad plats där de kan bosätta sig under den kalla årstiden. Det är också under hösten som spindlarna blir mer aktiva i sin jakt på en partner och därför vågar de sig plötsligt ut ur sina gömställen vilket gör att vi upplever att våra hem plötsligt har invaderats av spindlar. Annars håller de sig mest i sina gömställen och vi märker inte av dem så mycket.

Några spindlar lyckas sedan övervintra men många dör också under hösten eftersom inomhusklimatet oftast är för torrt för att de ska kunna klara sig utan att torka ut.

Finns det något mer jag kan göra för att bli av med spindlarna?

Att använda en spindelskrämma är en väldigt effektiv metod för att hålla spindlarna borta. Men det finns också några andra åtgärder som du kan komplettera med för att säkert hålla ditt hem spindelfritt.

  • Täta huset: Försök att göra det så svårt som möjligt för spindlarna att ta sig in i ditt hus. Täta runt dörrar och fönster samt i eventuella springor och sprickor. 
  • Släck belysningen: Genom att hålla fasadbelysningen släckt kan du hålla spindlarna borta eftersom de annars gärna söker sig till ljuset.
  • Undvik hög luftfuktighet: Spindlarna dras gärna till platser med hög luftfuktighet eftersom de behöver fukt för att inte torka ut. Det är av den anledningen man ofta hittar spindlar i tvättstugan, källare, på vinden eller i andra fuktiga utrymmen. Om du har problem med spindlar på något av dessa ställen kan det vara en god idé att ställa dit en luftavfuktare.
  • Bekämpa spindlarnas byten: Spindlar äter ju gärna insekter såsom flugor, silverfiskar och myggor. Har du mycket av dessa i ditt hem så lockar de naturligtvis även dit spindlar. Se därför till att även bli av med dessa insekter för att på så sätt kunna bli av med spindlarna.

Instruktioner – Så gör du

  1. Sätt skrämman i ett vägguttag

Det vanligaste är att en liten lampa indikerar att skrämman fungerar. Något ljud uppfattas nämligen inte av människor. När lampan lyser skapas det ljud som håller spindlarna borta.

  1. Håll ”öppen” yta framför

Ljudet som skapas kan inte gå igenom kläder, möbler, gardiner och liknande. Det är därför viktigt att placera fällan så att ljudet kan spridas över hela rummet. Ställ inte något framför skrämman och sätt den inte bakom en gardin.

  1. Komplettera i alla rum

Använd spindelskrämma i alla rum där problem med spindlar uppstått. Kan vara extra effektivt att ha i rum där dörrar och fönster ”släpper in” spindlar.

  1. Komplettera med insektsfällor

Insektsfällor (klisterfällor) fångar krypande insekter. Med dessa fällor kan du både fånga spindlar samt upptäcka var de främst brukar vara. Därmed kan sedan en spindelskrämma sättas i detta rum.

Välj rätt spindelskrämma – En guide

Det är ytterst liten skillnad på de spindelskrämmor som säljs. Funktionen är densamma oavsett modell. Men det finns vissa små skillnader.

  • Yta

Hur stor yta täcker spindelskrämman? Det kan exempelvis vara 30 kvm eller 100 kvm. Samtidigt täcker en skrämma enbart ett rum vilket gör att hög kapacitet inte alltid är ett krav.

  • Bara spindlar – eller även gnagare

Det finns spindelskrämmor som, enligt produktbeskrivningen, enbart skrämmer iväg spindlar. Men det finns även de som också skrämmer iväg smågnagare som exempelvis möss.

 

Vanliga frågor om Spindelskrämma

Påverkar spindelskrämma andra djur?

Nej, det ljud som en spindelskrämma avger påverkar inte hundar/katter eller människor. Däremot kan eventuellt smågnagare påverkas i det fall man har en spindelskrämma som även skrämmer smågnagare.

Kan jag ha spindelskrämma i badrummet?

Nej, de ska inte användas där de kan bli fuktiga eller blöta.

Kan jag använda spindelskrämma utomhus?

Nej, detta är produkter för inomhusbruk.

Hur vet jag att den fungerar?

Det brukar vara en liten lampa som indikerar att spindelskrämman är på. När den lyser ska produkten fungera.

Betyg på testguiden:

3.3/5 - (48 votes)