Bästa Spindelskrämman

Spindelfritt-S30 Spindelskrämma

#1 Spindelfritt S30

Till Butik - Skadedjursbutiken.se

Spindelfritt S30 är en spindelskrämma som med hjälp av ultraljud håller spindlarna på avstånd. Ultraljudet efterliknar de vibrationer som uppstår i spindelns egna nät och överstimulerar spindlarnas känselorgan vilket gör att de tar sig bort från platsen.

Spindelskrämman täcker 30 kvm men ultraljudet kan inte gå genom möbler, väggar eller liknande. Därmed behövs det en skrämma i varje rum där spindelproblem uppstått. Läs mer..

Hur fungerar en spindelskrämma?

Spindelskrämma skrämmer bort spindlar med ett högfrekvent ljud.

Det finns ett flertal olika ”ljudskrämmor” som är anpassade för att skrämma bort vissa djur. En av dessa skrämmor är spindelskrämman som med speciella ljudfrekvenser får spindlarna att lämna rummet.

Sätt i skrämman i ett vägguttag och den avger direkt ljudet som spindlarna inte tycker om. Eftersom människor inte uppfattar ljudet indikerar en lampa att produkten är igång och fungerar.

Eftersom ljudet inte kan gå igenom möbler eller väggar krävs en spindelskrämma per rum som ska skyddas.

Instruktioner – Så gör du

  1. Sätt skrämman i ett vägguttag

Det vanligaste är att en liten lampa indikerar att skrämman fungerar. Något ljud uppfattas nämligen inte av människor. När lampan lyser skapas det ljud som håller spindlarna borta.

  1. Håll ”öppen” yta framför

Ljudet som skapas kan inte gå igenom kläder, möbler, gardiner och liknande. Det är därför viktigt att placera fällan så att ljudet kan spridas över hela rummet. Ställ inte något framför skrämman och sätt den inte bakom en gardin.

  1. Komplettera i alla rum

Använd spindelskrämma i alla rum där problem med spindlar uppstått. Kan vara extra effektivt att ha i rum där dörrar och fönster ”släpper in” spindlar.

  1. Komplettera med insektsfällor

Insektsfällor (klisterfällor) fångar krypande insekter. Med dessa fällor kan du både fånga spindlar samt upptäcka var de främst brukar vara. Därmed kan sedan en spindelskrämma sättas i detta rum.

Välj rätt spindelskrämma – En guide

Det är ytterst liten skillnad på de spindelskrämmor som säljs. Funktionen är densamma oavsett modell. Men det finns vissa små skillnader.

  • Yta

Hur stor yta täcker spindelskrämman? Det kan exempelvis vara 30 kvm eller 100 kvm. Samtidigt täcker en skrämma enbart ett rum vilket gör att hög kapacitet inte alltid är ett krav.

  • Bara spindlar – eller även gnagare

Det finns spindelskrämmor som, enligt produktbeskrivningen, enbart skrämmer iväg spindlar. Men det finns även de som också skrämmer iväg smågnagare som exempelvis möss.

Vanliga frågor

Påverkar spindelskrämma andra djur?

Nej, det ljud som en spindelskrämma avger påverkar inte hundar/katter eller människor. Däremot kan eventuellt smågnagare påverkas i det fall man har en spindelskrämma som även skrämmer smågnagare.

Kan jag ha spindelskrämma i badrummet?

Nej, de ska inte användas där de kan bli fuktiga eller blöta.

Kan jag använda spindelskrämma utomhus?

Nej, detta är produkter för inomhusbruk.

Hur vet jag att den fungerar?

Det brukar vara en liten lampa som indikerar att spindelskrämman är på. När den lyser ska produkten fungera.