rodceder

Innehåll

Vi rekommenderar

(Alla länkar öppnas i ny flik)

Redecker™ Rödcederpaket: ✅ Bästa val

Rödceder-paket

  • Bästa val av GardenHome.se (-20)

Frågor och svar Rödceder

Vad är rödceder?

Rödceder är en ren naturprodukt av trä och miljövänligt. Med hjälp av rödceder och rödcederolja kan man motverka skadedjur på ett giftfritt och naturligt sätt.

Hur fungerar rödceder mot skadedjur?

I rödcederträ finns naturlig rödcederträolja som skadedjur avskyr och det motar därför bort små insekter som silverfiskar, mal och pälsängrar. En hög koncentration av oljan i luften kan döda silverfisk men normala mängder fungerar bara genom att avskräcka dem.

Hur använder man rödceder?

Produkter gjorda av rödceder kan placeras i garderober, byrålådor, linneskåp, klädkammare och på andra ställen där man vill minska risken för skadedjur eller för att få en fräsch doft i kläder och textilier.

Är rödceder farligt?

Nej, rödceder är inte farligt. Det är ingen fara om djur eller barn hittar träklossar av rödceder. Rödcederolja och spray ska däremot förvaras säkert eftersom det är koncentrerad rödceder. Det ska inte förtäras och man ska kontakta läkare direkt om detta sker. Att andas in ångor av rödceder kan ge huvudvärk men det är inte farligt. Rödceder på huden kan ge en rodnad utan att vara farligt. Medlet tvättas enkelt bort med vatten och tvål.

Hur luktar rödceder?

Doften från rödceder är söt och kan dofta lite träigt. De allra flesta tycker den doftar gott och därför är det också vanligt att använda produkter av rödceder för att fräscha upp doften i garderober och klädkammare.

Betyg på guiden: