rodceder

Innehåll

Vi rekommenderar

Vi har testat flera produkter med rödcederolja i bostäder där man upplever problem med silverfiskar, pälsängrar och mal. Testpersonerna har använt oljan under tre månaders tid för att även kunna testa oljans långvariga effekter och för att se hur ofta en ny påstrykning behövs. Förutom att använda produkten på ställen där dessa skadedjur har upptäckts har utrymmet även städats ordentligt. Som komplement till våra egna tester har vi även gått igenom andras tester och även tittat på olika webbutikers kundomdömen.

Testerna för att hitta bästa rödcederolja genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Användarvänlighet – att det är enkelt att stryka på oljan i lagom mängd på önskade platser
  • Doft som lockbete – hur länge doften håller i sig innan ny olja behövs
  • Effektivitet – hur väl produkten håller skadedjur borta

(Alla länkar öppnas i ny flik)

Redecker™ Rödcederpaket: ✅ Bästa val

  • Bästa val av GardenHome.se (-20)

Frågor och svar Rödceder

Vad är rödceder?

Rödceder är en ren naturprodukt av trä och miljövänligt. Med hjälp av rödceder och rödcederolja kan man motverka skadedjur på ett giftfritt och naturligt sätt.

Hur fungerar rödceder mot skadedjur?

I rödcederträ finns naturlig rödcederträolja som skadedjur avskyr och det motar därför bort små insekter som silverfiskar, mal och pälsängrar. En hög koncentration av oljan i luften kan döda silverfisk men normala mängder fungerar bara genom att avskräcka dem.

Hur använder man rödceder?

Produkter gjorda av rödceder kan placeras i garderober, byrålådor, linneskåp, klädkammare och på andra ställen där man vill minska risken för skadedjur eller för att få en fräsch doft i kläder och textilier.

Är rödceder farligt?

Nej, rödceder är inte farligt. Det är ingen fara om djur eller barn hittar träklossar av rödceder. Rödcederolja och spray ska däremot förvaras säkert eftersom det är koncentrerad rödceder. Det ska inte förtäras och man ska kontakta läkare direkt om detta sker. Att andas in ångor av rödceder kan ge huvudvärk men det är inte farligt. Rödceder på huden kan ge en rodnad utan att vara farligt. Medlet tvättas enkelt bort med vatten och tvål.

Hur luktar rödceder?

Doften från rödceder är söt och kan dofta lite träigt. De allra flesta tycker den doftar gott och därför är det också vanligt att använda produkter av rödceder för att fräscha upp doften i garderober och klädkammare.

Betyg på guiden:

3.2/5 - (14 votes)