Musfälla

Bästa musfällan

Möss tar sig gärna in i våra bostäder, speciellt när utomhustemperaturen sjunker, för att söka både värme och föda. För musen är det ett smart beteende men för oss människor är det mindre trevligt och dessutom kan det medföra stora skador i ditt hem eftersom mössen gärna gnager på allt som kommer i dess väg. 

Att stoppa mössen behöver dock inte vara så svårt om man använder sig av rätt metoder och bra produkter. På senare tid har elektriska musfällor blivit otroligt populära, delvis för sin smidiga hantering men även för att de eliminerar musen på ett snabbt och humant sätt. De har också fördelen att de är säkra för barn och husdjur som vistas i närheten. Förutom de elektriska fällorna finns ju de klassiska musfällorna som är en välbeprövad metod som fortfarande är ett bra och effektivt sätt att göra sig av med möss.

Här går vi igenom olika varianter av musfällor samt hur du använder dem.

Victor® Elektrisk Musfälla: ✅ Bästa val

Slipp att både se och röra vid den döda musen

Musfälla

  • Bästa val av GardenHome.se (-20)

Victor Elektronisk musfälla är säker och enkel att använda och kan döda ca 100 möss på en uppsättning batterier. Fällan registrerar när en mus är inne i fällan varpå musen elimineras snabbt och effektivt av en stark elektrisk stöt. Efter fångst lyser en indikatorlampa för att indikera att det är dags att tömma fällan och beta den på nytt. Fällan töms enkelt utan kontakt med bytet.

Victor® Clean-Kill™ Musfälla: ✅ Bästa ekonomi

Prisvärd musfälla där du slipper se och röra den döda musen

Musfälla

  • Bästa ekonomi av GardenHome.se (-20)

Victor Clean-Kill musfälla har en stabil smal konstruktion som gör fällan enkel att placera även i de trängsta utrymmen. Fällan, som har formen av en liten tunnel, lockar enkelt till sig möss som sedan snabbt och humant elimineras av en inkapslad och säker Gate-Kill. Fällan har en betesdörr som försvårar stöld av betet. Musfällan töms enkelt med en knapptryckning och utan beröring av bytet.

Victor® Multi-Kill™ Musfälla: ✅ Bästa Premium

Automatisk elektrisk musfälla som deliminerar bytet snabbt på några sekunder

Musfälla

  • Bästa premium av GardenHome.se (-20)

VICTOR Multi-Kill Musfälla är en automatisk elektrisk fälla som snabbt dödar musen och flyttar den sedan till en uppsamlingskammare varpå den återställer sig själv för nästa fångst. Fällan är försedd med LED-lampor som indikerar funktion, dödat byte, full tömningskammare samt låg batterinivå. 

Effektiv bekämpning av möss med hjälp av musfällor

Möss kan tyvärr snabbt ställa till med stora skador om du fått in dem i ditt hem. Förutom att de gnager sönder isolering, gipsskivor, möbler och textilier så kan de även ge sig på och bita sönder kablar som i värsta fall kan leda till brand. Här gäller det alltså att agera direkt och ta till effektiva metoder för att på ett snabbt sätt göra sig av med mössen. 

Musfällor är en effektiv metod som snabbt kan eliminera mössen. På marknaden finns olika varianter av klassiska musfällor och det finns numera även olika varianter av elektriska musfällor som dödar mössen på ett humant och miljövänligt sätt. 

Var ska musfällan placeras?

Försök att hitta spår av mössen så du kan fastställa inom vilket område de befinner sig. Det kan tex vara spår av spillning eller att du hör skrapljud från dem på nätterna. Möss är skygga djur som föredrar att hålla till utmed väggar eller på andra väl skyddade platser. Placera därför musfällan utmed en vägg. Om du använder klassiska slagfällor är ett bra knep att placera två fällor med ”ryggen” mot varandra så kan inte musen komma åt betet från baksidan av fällorna vilket gör chansen större att musen fångas.

Vilket bete ska jag använda i musfällan?

Möss äter det mesta så det finns många olika typer av bete som du kan använda. Däremot är det en myt att ost skulle vara det bästa lockbetet. Välj istället något proteinrikt bete som exempelvis kött, nötter, jordnötssmör eller choklad. Det finns även färdiga lockbeten att köpa som är mycket effektiva.

När ska jag välja en elektrisk musfälla?

Det finns flera fördelar med en elektrisk musfälla mot den något enklare slagfällan. Musen dödas med större säkerhet och du kan tömma fällan utan att behöva röra vid musen. Med en slagfälla kan nämligen musen fastna, utan att dö. Fällan har ofta en indikering vid fångst vilket är smidigt om fällan används i mörkare utrymmen. De elektriska fällorna är även lättare att ladda utan att riskera ett slag över fingrarna.

När ska jag inte använda en elektrisk musfälla?

Elektriska musfällor ska aldrig användas i kallutrymmen eller utomhus. Det finns i detta fall en risk för att fukt gör att fällan blir kortsluten. Använd istället en musfälla som inte är elektrisk.

Förebyggande åtgärder

Vid bekämpning av möss finns det också en hel del du kan göra när det handlar om förebyggande åtgärder. Det första du bör göra är att se över och täta alla hål i husgrunden samt runt fönster och dörrar med tätningsmassa. Alla ventilationshål bör du även täcka över med metallnät, detta gäller även luftningsspringorna under taket. Andra saker att tänka på är att städa och ta bort allt bråte kring huset och under altanen för att undvika att skapa bra gömställen för mössen. Förvara inte sommarmöblerna mot husfasaden under vintern och inte heller veden. Ta även bort växtlighet intill fasaden.

Betyg på guiden: