Malmedel

Malkulor Àr ett fantastiskt bra hjÀlpmedel för att pÄ ett naturligt och giftfritt sÀtt hÄlla sÄvÀl mal och pÀlsÀngrar som silverfisk borta frÄn ditt hem. Malkulorna har en vÀldigt behaglig och hÀrlig doft som de flesta mÀnniskor uppskattar men skadedjuren gillar inte alls doften och hÄller sig dÀrför borta. Det kan dÀrmed vara bra att Àven i förebyggande syfte placera ut malkulor i garderoben, byrÄlÄdorna eller i andra skrymslen dÀr du vill sprida doften och hÄlla skadedjur borta.

Du kan ocksÄ anvÀnda dig av malkulor som ett dekorativt inslag i ditt hem samtidigt som de sprider vÀldoft. Placera helt enkelt ut dem pÄ valfri plats i exempelvis en skÄl eller pÄ ett fat.

Men vilka malkulor ska man vÀlja och vad bör man tÀnka pÄ vid anvÀndningen av malkulor? Vi guidar dig rÀtt!

Vi rekommenderar

Alla malkulor har testats under nÄgra veckor i bostÀder dÀr man upplever problem med mal, silverfisk och pÀlsÀngrar. Förutom att anvÀnda kulorna har utrymmet stÀdats och eventuella textilier tvÀttats innan produkterna placerats ut.

Testerna för att hitta bÀsta malkulorna genomfördes utifrÄn en bedömning av följande kriterier:

  • AnvĂ€ndarvĂ€nlighet – att det Ă€r enkelt att placera ut kulorna pĂ„ önskade platser
  • Doft och lockbetet – hur lĂ€nge doften och lockbetet hĂ„ller i sig innan produkterna behöver sandpappras eller fyllas pĂ„ med ny olja.
  • Effektivitet – hur vĂ€l produkterna hĂ„ller skadedjur borta
  • Om malkulorna Ă€r giftfria

(Alla lÀnkar öppnas i ny flik)

Redeckerℱ Malkulor – ✅ BĂ€sta val

  • BĂ€sta val av GardenHome.se (-20)

Hittas hos - Skadedjursbutiken.se

Det hÀr Àr riktigt fina malkulor av 100% amerikansk rödceder som hjÀlper dig att hÄlla de ovÀlkomna gÀsterna borta. Malkulorna som kommer i 10-pack Àr en ren naturprodukt och dÀrmed ocksÄ miljövÀnliga. Med hjÀlp av dessa kan du alltsÄ skrÀmma bort skadedjuren pÄ ett giftfritt och naturligt sÀtt. Dessutom kan du ÄteranvÀnda dessa malkulor mÄnga gÄnger och kommer kunna ha nytta av dem under flera Är vilket dÀrmed ger dig en riktigt hÄllbar produkt med hÀnsyn till miljön.

Förutom att du hĂ„ller skadedjuren borta sĂ„ fĂ„r du ocksĂ„ en riktigt frĂ€sch doft i din garderob, i byrĂ„lĂ„dan eller dĂ€r du vĂ€ljer att placera ut malkulorna.  

Inte nog med att malkulorna doftar gott och hjÀlper dig att hÄlla ovÀlkomna gÀster borta sÄ Àr de Àven riktigt dekorativa. SÄ varför inte placera ut nÄgra i en fin skÄl nÄgonstans i ditt hem sÄ fÄr du bÄde ett dekorativt inslag och nÄgot som sprider en fantastiskt hÀrlig doft i ditt hem!

Om trÀkulornas doft börjar avta efter en tid kan du ge dem nytt liv genom att slipa av dem lite och sedan droppa pÄ en droppe rödcederolja pÄ varje kula.

Redeckerℱ Rödcederpaket – ✅ BĂ€sta Premium

  • BĂ€sta val av GardenHome.se (-20)

Hittas hos - Skadedjursbutiken.se

Det hÀr prisvÀrda paketet innehÄller inte bara malkulor utan Àr faktiskt ett helt kit med olika slags produkter som alla Àr tillverkade i amerikansk rödceder. Förutom 10 malkulor fÄr du Àven med 5 doftblock och 5 pÄsar med trÀflisor som du kan anvÀnda pÄ liknande sÀtt genom att placera ut dem i garderober, byrÄlÄdor, skafferiet och andra platser dÀr du vill hÄlla skadedjuren borta. Du fÄr ocksÄ med 10 doftringar som passar vÀldigt bra att hÀnga pÄ galgarna i klÀdgarderoben.

Samtliga produkter Àr tillverkade av 100% amerikansk rödceder och dÀrmed helt naturliga och giftfria.

Med det hÀr vÀrdepaketet kan du sprida vÀldoft i hela ditt hem och hÄlla skadedjuren borta frÄn alla skrymslen och vrÄr. Ett riktigt prisvÀrt paket med högkvalitativa produkter!

Snygga och lÀtthanterliga produkter

Eftersom kulorna Àr tillverkade av naturliga material Àr de bÄde ekologiska och snygga att titta pÄ. Just rödcedertrÀ fungerar som ett bra material för att skrÀmma ivÀg de malar som redan har tagit sig in och för att skrÀmma ivÀg de som Àr pÄ vÀg. Tack vare dessa sÄ kan du dÀrför skapa en malfri zon pÄ de stÀllena i hemmet som du vÀljer att placera dem pÄ. Anledningen till att malarna hÄller sig borta Àr för att detta rödcedertrÀ utsöndrar en doft som skrÀmmer ivÀg dem. Samma doft upplevs dock istÀllet som god och tilltalande för oss, sÄ de kommer inte att störa dig pÄ nÄgot vis.

Placera dem pÄ utsatta omrÄden

Bollarna Àr smÄ och lÀtta att hantera, detta gör att du utan problem kan placera dem dÀr malar gÀrna hör till, exempelvis i utrymmen dÀr du förvarar dina klÀder eller andra textilier. Detta trÀ Àr helt utan gifter och Àr dÀrför inte heller allergiframkallande. De enda de kommer att pÄverka Àr malarna som vill Àta och förstöra dina klÀder. Men förutom malar sÄ fungerar rödcedertrÀ Àven pÄ andra skadedjur, till dessa hör exempelvis silverfiskar och pÀlsÀngrar. För full effekt rekommenderas att du placerar flera stycken kulor i samma utrymme, dÀrför passar detta multipack med 20 stycken kulor perfekt.

FrÄgor och svar Malkulor

Vad Àr malkulor?

Dagens malkulor bestÄr av cedertrÀ och avger eteriska oljor. Tidigare malkulor och som fortfarande kan sÀljas utomlands bestÄr av ett helt annat material och innehÄller ofta det mycket giftiga Àmnet naftalen.

Vad Àr naftalen och hur giftigt Àr det?

Naftalen anvĂ€ndes förr i malkulor men Ă€r numera förbjudet att anvĂ€nda inom EU. Ämnet Ă€r mycket giftigt för mĂ€nniskor att andas in och farligt vid lĂ€ngre hudkontakt, Ă€ven vid rester av Ă€mnet. Naftalen kan vara cancerframkallande.

Hur fungerar malkulor av rödceder?

Rödceder avskrÀcker mal och dess larver frÄn att vistas dÀr rödcedertrÀ finns eller pÄ behandlade omrÄden med rödcedertrÀolja. Det dödar inte djuren men Àr mycket effektivt för att hÄlla bÄde mal, pÀlsÀngrar och silverfiskar borta.

Hur anvÀnds malkulor?

Malkulorna placeras i byrÄlÄdor, garderober, linneskÄp, klÀdkammare och andra skrymslen dÀr man vill minska risken för mal eller för att fÄ en frÀsch och naturlig doft i klÀder och textilier.

Hur luktar malkulor med rödcedertrÀ?

För oss mÀnniskor avger rödcedertrÀ en behaglig doft och anvÀnds ofta för att fÄ en naturlig, frÀsch doft i byrÄlÄdor och garderober.

Är malkulor miljövĂ€nligt?

Malkulor av cedertrÀ Àr miljövÀnligt dÄ det Àr en ren naturprodukt. Cederkulorna kan ocksÄ ÄteranvÀndas under mÄnga Är.

Hur mÄnga malkulor ska man anvÀnda?

För en byrÄlÄda kan det rÀcka med en till tvÄ kulor och en garderob tvÄ till fem kulor beroende pÄ garderobens storlek.