Bästa Myrdosan » 3 produkter i test

Myror

En myrdosa är perfekt att använda när du har problem med myror i hemmet eller runt huset. Ett hem som blir invaderat av myror är inte trevligt och speciellt inte i köket. Då placerar du enkelt ut en eller flera dosor och blir smidigt av med myrorna mycket effektivt.

Vi har gjort gedigna tester på många av marknadens populäraste dosor för att kora några vinnare. Efterhand det dyker upp nya produkter som kan utmana våra vinnare uppdaterar vi vårt test med ny information. Vi avslutar vårt test med en köpguide för att lättare hitta rätt myrdosa.

🥇 Topplista Myrdosa

1. MotMyra™ Myrdosa

En mycket praktisk och lättanvänd produkt för att bekämpa myror är MotMyra™ Myrdosa i 2-pack.

Dosorna innehåller ett lockbete i form av en färdigblandad gel som tilltalar och lockar myrorna. Medlet bär myrorna med sig hem till myrkolonin där sedan myrorna dör ut efterhand de äter av det. 

Hela myrboet har bekämpats inom en vecka och ger en effektiv bekämpning av myror.

En effektiv produkt med ett långsiktigt resultat då hela boet utrotas. Produkten innehåller biocid, en kemisk produkt, som bör hanteras på ett säkert sätt.
MotMyra™ Myrdosa
Se pris

2. Myrr® Myrdosa 2-pack

Även Myrr® Myrdosa i 2-pack är en riktigt smidig produkt för att bli av med myror.

Genom att dosorna lockar myrorna med honung får man en effektiv bekämpning av myror inomhus samtidigt som det är ofarligt för människor.

Myrorna tar med sig medlet hem till boet och på så sätt bekämpas hela myrkolonin. Bara placera dosorna där myrorna har upptäckts så är snart problemet löst.

Dosorna lockar effektivt myrorna med honung och hela myrkolonin utrotas av medlet. Även denna produkt innehåller biocid som behöver hanteras säkert.
Myrr® Myrdosa 2-pack
Se pris

3. Pest-Stop Myrdosa 4st

Vid problem med mycket myror och man inte vill använda myrmedel kan denna produkt, Pest-Stop Myrdosa komma till användning.

Här får man hela 4 dosor som antingen kan placeras ut på en gång eller för att ha i reserv om man inte lyckas bli av med alla myror efter första omgången.

Myrorna tar med sig giftet från dosan till boet så att hela populationen dör ut.

Dosor för både inomhus- och utomhusbruk som effektivt bekämpar myror. Vi hittar inget negativt med denna produkt.
Pest-Stop Myrdosa 4st
Se pris

Så är myrdosorna utvalda

Dosorna som valdes ut till testet har testats noggrant och jämförts mot varandra.

Testerna för att hitta bästa myrdosorna genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Användarvänlighet: Det ska vara enkelt att använda produkten både vad gäller aktivering av dosan, utplacering och kassering. 
  • Effekt: Att dosorna verkligen fungerar för att bli av med myrorna är viktigt. Här har vi även tittat på om det kommer några nya myror efter ett tag eller inte för att se resultat om hela myrkolonin verkar utrotad eller inte. Här kan man så klart inte vara helt säker över just denna del eftersom det kan förekomma flera myrkolonier i närheten av hemmet.

Köpguide myrdosa

Att köpa en eller flera myrdosor och placera ut är ett bra sätt att slippa myror. Vi ska här i vår köpguide gå igenom vad som är bra att tänka på vid köp.

Fördelar med myrdosor framför myrpulver

Fördelarna med att använda sig av myrdosor än exempelvis myrpulver är att dosorna är mer lämpliga att använda inomhus.

Det är också praktiskt om man inte vet var myrboet finns eftersom myrorna bär med sig det giftiga lockbetet hem till boet där sedan både drottningen och hela myrkolonin förgiftas.

Lockbete

De flesta dosor har ett bra lockbete som myrorna gillar. Det man ska tänka på är att inte ha annan mat, smulrester med mera framme så att myrorna kan koncentrera sig på myrdosorna. Då kan hela myrkolonin dö ut snabbare.

Hitta rätt placering

Även om lockbetet är effektivt gäller det ändå att hitta rätt placering. För bäst effekt bör myrorna lätt hitta dosan så placera den gärna i ett myrstråk eller där myrorna har synts till.

Flera myrkolonier kan också vara aktiva och hitta olika vägar in i huset. Därför kan det vara bra att placera ut flera dosor och att flytta dem efterhand som nya myrstråk hittas.

Betyg på testguiden:

4.7/5 - (4 votes)