Bästa Myrpulver » 3 produkter i test

Myror

Att ha problem med myror kan ofta vara frustrerande. Så fort man har upptäckt en myra tar det inte lång tid innan en invasion är ett faktum. Då gäller det att ha ett effektivt och bra myrpulver tillhands för att bekämpa och förhindra invasionen.

Det finns många olika myrpulver att välja mellan och i det här testet har vi granskat och undersökt några av de populäraste på marknaden. Vårt test uppdateras kontinuerligt efterhand det kommer nya produkter som kan utmana våra vinnare. På slutet finns även vår köpguide med tips och råd inför ett köp.

🥇 Topplista Myrpulver

1. MotMyra™ Myrpulver 250 g

För att bekämpa myrorna utomhus är MotMyra™ Myrpulver både direktverkande och långtidsverkande.

Bara att pudra ut där myrorna brukar befinna sig eller på deras myrstråk så försvinner alla myrorna inom cirka en vecka. Ett effektivt medel om man har problem med myror i trädgården, på terrasser eller altaner.

Myrpulvret fungerar att strös ut eller att blandas med vatten för vattning där myrorna brukar förekomma.

Effektivt myrpulver som både är långtidsverkande och direktverkande och kan bekämpa hela myrsamhället. Produkten innehåller biocid som är en kemisk produkt och bör hanteras på ett säkert sätt.
MotMyra™ Myrpulver 250 g
Se pris

2. MyrNIX™ Kiselgur 200g

Ett myrpulver som kan användas inomhus och som är en ren naturprodukt är MyrNIX™ Kiselgur.

Myrpulvret består av 100% kiselgur som är ett fossilt stenmjöl. Det är helt ofarligt för människor och husdjur och när pulvret har verkat klart är det bara att dammsuga upp det.

Produkten verkar i upp till 7 dagar och fungerar även för andra krypande insekter.

Ett naturligt medel som effektivt bekämpar myror samtidigt som det är ofarligt för husdjur och människor. Vi hittar inget negativt med denna produkt.
MyrNIX™ Kiselgur 200g
Se pris

3. Myr Effekt® Pulver 500g

Ytterligare ett effektivt sätt att bekämpa myror är med produkten Myr Effekt® Pulver.

Pulvret är klart att användas som det är genom att strö ut det utomhus på terrasser, uteplatser och andra ställen. Medlet kan också blandas med vatten för att vattnas med på utsatta områden.

Det här myrpulvret är snabbverkande och är en ren naturprodukt helt utan syntetiska aktiva ämnen.

Ett naturligt medel som är snabbverkande och gör det enkelt att bli av med myror. Vi har inget att anmärka på denna produkt.
Myr Effekt® Pulver 500g
Se pris

Så är bästa myrpulvret utvalt

Bland de pulver som valdes ut till testet har vi själva testat och gjort noggranna utvärderingar av alla produkterna. Vi har kontrollerat hur de presterar och testat om de motsvarar våra förväntningar på ett bra myrpulver utifrån specifika kriterier.

Testerna för att hitta bästa myrpulvret genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Effekt: Att myrorna snabbt försvinner är något man önskar av ett bra pulver. Det ska också ge effekt på hela myrkolonin så att myrorna inte kommer tillbaka. Det kan dock vara svårt att avgöra om det handlar om samma bo eller ett nytt myrsamhälle om man får nya problem med myror.
  • Användarvänlighet: Pulvret ska enkelt gå att strö ut som det är och det får också gärna lätt kunna blandas ut med vatten vid behov.

Köpguide myrpulver

Att slippa en myrinvasion både inomhus och på uteplatsen är mycket enkelt genom att ha tillgång till ett bra myrpulver. Vi ska här i denna köpguide gå igenom vad som kan vara bra att tänka på vid köp av ett myrpulver.

Anpassa medel efter behov

Beroende på var man ska bekämpa myrorna kan man behöva olika slags medel. Alla produkter fungerar inte bra inomhus och utomhus.

Om man har barn eller husdjur i familjen kan man också behöva anpassa valet efter vad som är miljövänligt och vart man kan använda produkterna.

Fördelar med myrmedel

Att använda myrmedel är bra utomhus där man hittar myrstråk eller ännu bättre när man hittar boet. 

Myrmedlet kan enkelt strös ut och för mer svåråtkomliga ställen som exempelvis mellan stenplattor kan det vara bättre att blanda ut pulvret med vatten för att vattna området.

Städa bort mat och sött

Ha för vana att städa bort mat, rester, saftspill och annat som kan locka till sig myrorna. Det bästa att slippa en invasion är att förebygga problemet så gott det går.

Bekämpa bladlöss

Har man bladlöss i trädgården lockar det gärna till sig svartmyran. Trimma och avlägsna buskar som står nära huset för att undvika att myror tar sig in.

Strö också ut myrpulver kring husgrunden för att hindra myrorna från att ta sig in.

Betyg på testguiden:

4.3/5 - (3 votes)