Bästa Sorkfällan » 3 produkter i test

sork

Hål och jordhögar i gräsmattan är inget kul. Att bli av med sorkar är inte alltid så lätt men med en bra sorkfälla får du bukt med problemen mycket enklare.

Vilken sorkfälla är egentligen bäst? Vi har granskat det stora utbudet och valt ut några populära modeller som vi har testat och här presenterar vi våra testvinnare. Passa också på att läsa vår köpguide där vi tipsar vi om vad du ska tänka på inför ditt köp av bästa sorkfällan.

1. Swissinno® SuperCat Sorkfälla

En effektiv fälla och som är mycket enkel att installera är produkten Swissinno® SuperCat Sorkfälla.

För installation krävs ingen styrka till skillnad mot många andra fällor.

Fällan har en sond som enkelt hittar sorkrännor och markerar tydligt när en ränna har hittats. Där gräver man ett litet hål på cirka 6 cm i diameter, lyfter upp handtaget och trycker ner fällan i hålet.

Enkel installation utan att behöva ta i. Vi hittar inget negativt med denna produkt.
Swissinno®-SuperCat-Sorkfalla
Se pris

2. Swissinno® SuperCat Klofälla Mullvad & Sork

Här har vi en bra klassisk mekanisk fälla Swissinno® SuperCat Klofälla Mullvad & Sork för en snabb och skonsam eliminering.

Fällan är formad som en klo och agnas med grönsaker för att locka sork, åkersork och mullvad i fällan.

Den här sorkfällan är både enkel att rigga och ladda och har en kraftig konstruktion.

Bra konstruktion som är enkel och smidig att använda för att fånga sork och mullvad. Vi har inget att anmärka på denna produkt.
Silverline®-Sork-Mullvadsfritt™-SOLAR-500-kvm
Se pris

Så är bästa sorkfällan utvald

Bland de produkter som valdes ut till testet har vi granskat och testat alla produkterna. Vi har kontrollerat hur de presterar och testat om de motsvarar våra förväntningar på en bra sorkfälla utifrån specifika kriterier.

Testerna för att hitta bästa sorkfällan genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Användarvänlighet: Det ska vara enkelt att installera produkten på rätt plats.
  • Effekt: Fällan ska enkelt kunna fånga sorkar så att man snabbt blir av med problemen i trädgården.

Köpguide sorkfälla

För att snabbt kunna bli av med sorkproblem ska vi här gå igenom vad som kan vara bra att tänka på vid köp av en sorkfälla.

Mekaniska sorkfällor

De mekaniska sorkfällorna avlivar både sorkar och mullvadar vilket kan vara bra om man inte vet exakt vilken gnagare man har problem med i trädgården.

Antal fällor

Om man har stora problem med sorkar kan man behöva ett antal fällor. Problemet är också att djuren förökar sig ganska fort så det gäller att hinna med innan de blir för många.

Använd därför tillräckligt många sorkfällor.

Installera med handskar på

När man ska installera sorkfällor är det bra om man har handskar på sig. Sorkarna har känsligt luktsinne och kan hålla sig på avstånd från fällan om det finns mänskliga doftspår.

Kontroll av fällorna

En del fällor måste man kontrollera manuellt om någon gnagare har fastnat. Det finns även modeller som tydligt signalerar med ljus om något har fastnat i fällan.

Kontrollera gärna två gånger om dagen och töm fällorna så fort som möjligt för att sedan fylla på med nytt bete.

Sorkskrämmor

Vill man inte att djuren ska dö kan man i stället välja en sorkskrämma som skrämmer i väg gnagarna. Skrämmorna brukar fungera bra över stora ytor mot både sorkar och mullvadar.

Betyg på testguiden:

3.8/5 - (5 votes)