Bästa Sorkskrämman » 3 produkter i test

sork

Minska problemen i trädgården med jordhögar och hålor från sorkar och mullvadar med en bra sorkskrämma. Dessa produkter skrämmer effektivt bort gnagarna med vibrationer som når över stora ytor.

Det finns många olika skrämmor att välja mellan och i det här testet har vi granskat och undersökt några av de populäraste på marknaden. Vårt test uppdateras kontinuerligt efterhand det kommer nya produkter som kan utmana våra vinnare. På slutet finns även vår köpguide med tips och råd inför köp av bästa sorkskrämman.

1. Mullvad & Sorkskrämma, Solcellsdriven 2-pack

Den väldigt effektiva skrämman använder sig av ljud och vibrationer för att skrämma bort grävande djur. Giftfritt!

Skrämman drivs av solpaneler vilket gör att slipper tänka på jobbiga batteribyten. och skyddar ytor upp till 650 m².

 
En skrämma som avger vibrationer i marken och som håller trädgården fri från både sork och mullvad. Räcker inte till större tomter 
Se pris

2. Silverline® Sork & Mullvadsfritt™ SOLAR 500 kvm

Ytterligare en fälla som ger ifrån sig vibrationer är produkten Silverline® Sork & Mullvadsfritt™ SOLAR.

Det är en stav som enkelt trycks ner i marken och den drivs av solenergi då staven är solcellsdriven.

Vibrationerna skickas ut över en yta på 500 kvadratmeter och skrämmer bort både sork och mullvad utan att djuren kommer till skada.

En fälla som drivs genom solceller och ger störande vibrationer som håller skadedjuren borta. Fungerar inte på skuggiga platser då den drivs av solenergi.
Silverline®-Sork-Mullvadsfritt™-SOLAR-500-kvm
Se pris

3. Swissinno® Ultrasonic Solcellsdriven skrämma

En annan soldriven sorkskrämma är produkten Swissinno® Ultrasonic Solcellsdriven skrämma.

Den skrämmer enkelt bort sorkar och andra gnagare med hjälp av vibrationer på en yta av 650 kvadratmeter.

De laddningsbara batterierna laddas upp med hjälp av solceller och för bäst effekt behöver produkten laddas i cirka två dagar.

En skrämma som täcker en stor yta och som enkelt laddas med hjälp av solceller. Behöver först laddas i 2 dagar innan den ger full effekt, men kan då även fungera på skuggig plats.
Swissinno®-Ultrasonic-Solcellsdriven-Sork-Mullvadsskramma-3
Se pris

Så är bästa sorkskrämman utvald

Sorkskrämmorna som valdes ut till testet har testats noggrant och jämförts mot varandra.

Testerna för att hitta bästa sorkskrämman genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

  • Användarvänlighet: Det ska vara enkelt att installera skrämman på den plats där behovet finns. 
  • Effekt: Produkten behöver vara tillräckligt effektiv för att verkligen skrämma bort sorkarna och andra gnagare. Djuren ska inte kunna vänja sig vid eventuella ljud eller vibrationer utan måste ge tillräckligt mycket kraft för att fungera bra.

Köpguide sorkskrämma

Här går vi igenom vad som kan vara bra att tänka på vid köp av en sorkskrämma.

Batteridriven eller solcellsdriven

Väljer man en batteridriven modell får man tänka på att kontrollera emellanåt att batterierna fortfarande fungerar. Ett byte kan också behövas någon gång ibland om man behöver använda skrämman under lång tid.

Med en solcellsdriven variant behöver man inte kontrollera några batterier. Däremot får man ha koll på att det är tillräckligt mycket med sol för att hålla skrämman laddad.

Ett problem med en solcellsdriven modell är att de kan fungera lite sämre på skuggiga ytor om de inte ska förladdas. En del modeller kan också behövas förladdas i en till två dagar för att ge full effekt.

Yta som täcks

Hur stor yta som varje sorkskrämma kan täcka brukar anges av tillverkaren. De flesta produkter täcker ganska stora områden men kontrollera att det blir tillräckligt för den valda tomten och fundera på att installera mer än en om det är en riktigt stor trädgård.

Komplettera med en sorkfälla

Verkar inte skrämmorna avskräcka tillräckligt mycket, kanske för att underlaget inte för vidare vibrationerna på ett bra sätt beroende på underlaget kan det vara bra att komplettera med en sorkfälla.

Betyg på testguiden:

3.7/5 - (12 votes)