Hundskall är ingen småsak. Faktum är att en person som bor i lägenhet med en hund som ständigt skäller kan bli av med hunden. Men det är inte den enda anledningen till att investera i ett riktigt bra antiskallhalsband som fungerar på ett effektivt sätt som inte skadar din bästa vän.

Det går att använda antiskallhalsband på hundar som har lämnat valpstadiet. Rekommendationen ligger på minst ett år. Men det är inte alltid lätt att välja för det finns otroligt många sorter.

Antiskällhalsband vi rekommenderar 

Här är några av de bästa antiskallhalsband som finns på marknaden just nu. De kommer från kända märken och har fått goda recensioner av användare. Läs vidare för att hitta rätt antiskallhalsband för din hund.

Alla Antiskällhalsband

Antiskallhalsband

#1 Eyenimal Training Soft

Till Butik - Zooplus.se

Sammanfattning: Eyenimal Training Soft är ett mycket populärt antiskallhalsband som kan ses som milt och skonsamt men ändå effektivt. Det rör sig om ett träningshalsband som har en hel del inställningar. Du bestämmer hur du jobbar med ljud, ljus och vibrationer för att lära hunden att sluta med ett problematiskt beteende.

Med fjärrkontroll kan du kontrollera halsbandet på 200 meters avstånd. Det är också vattenfast vilket kan få betydelse vid utomhusbruk. Du väljer mellan olika lägen och intensitet. Det betyder att halsbandet kan anpassas efter den specifika hunden. Du kan dra ner på intensitet för en känsligare hund och tvärtom.

När du väl har börjat träna med halsbandet kan det också bli så att du enbart behöver påminna med ljus när hunden får ett återfall. Men det är inte alla som i första hand använder detta hundhalsband som antiskallhalsband. Det är också ett verktyg som kan hjälpa dig att få kontakt med hunden om den till exempel är hörselskadad.

Viktiga egenskaper

 • Ljud, ljus och vibration
 • Ljud-knapp för pip i kragen
 • Fjärrkontroll
 • Olika längd på vibrationer
Antiskallhalsband

#2 Petsafe Big Dog Deluxe

Till Butik - Zooplus.se
 • Bästa mellan av GardenHome.se

Sammanfattning: Petsafe Big Dog Deluxe är också en populär modell som har visat sig fungera fint för skallavänjning. Det här antiskallhalsbandet har en inbyggd sensor som reagerar på skall. Halsbandet fungerar med känsliga ljud- och vibrationssensorer för att känna av när hunden skäller.

Halsbandets korrigerande effekt kommer bara att starta om det verkligen är hunden som bär halsbandet som skäller. Det är viktigt. När hunden skäller får den en dusch som är utan doft. Det går att ställa in önskvärd nivå på korrigering. Denna kan justeras i takt med att hunden lär sig av med att skälla.

Mekanismen fungerar med intensivare effekt då hunden fortsätter skälla. Men det finns också en säkerhetsmekanism som ser till att halsbandet stängs av helt automatiskt om hunden skäller mer än 15 gånger under 80 sekunders tid.

Viktiga egenskaper

 • För hundar över 18 kg
 • Perfect Bark system
 • Temperament Learning System för olika korrektionsnivåer
 • För nackstorlek på upp till 90 cm
 • 10 progressiva och statiska stimulansnivåer
 • Vattentätt och stänksäkert
Antiskallhalsband

#3 Eyenimal Bark Control Soft

Till Butik - Zooplus.se

 • Bästa budget av GardenHome.se

Sammanfattning: Eyenimal Bark Control Soft fungerar med vibrationer och ultraljud. Halsbandet är designat för att ge dig möjligheten att använda olika nivåer. Det gör träningen effektivare och även skonsammare för hunden. Halsbandet går att använda på hundar som är minst 6 månader gamla.

Det går att använda ultraljud, vibration eller en kombination av ultraljud och vibrationer. Du kan ställa in detta antiskallhalsband manuellt och det är enkelt att göra. Halsbandet har också stänkskydd vilket är viktigt då du tränar hunden utomhus.

Med en ergonomisk form är halsbandet bekvämt för hunden att ha på sig. Det är den plötsliga överraskningseffekten som gör att hunden som bär det att sluta skälla. Det tar inte lång tid innan hunden lär sig hur skällande leder till vibration och ultraljud. Systemet är inte farligt för hunden men mycket effektivt.

Viktiga egenskaper

 • Ergonomisk form
 • 3 olika lägen
 • Ultraljud och vibrationer
 • Kommer med magnetströmbrytare
 • Kommer med mindre sensor för kort päls
 • Det går att tvätta textilhalsbandet
Antiskallhalsband

#4 Eyenimal Outdoor Bark Control

Till Butik - Zooplus.se

 • Bästa special av GardenHome.se

Sammanfattning: Det här är inte ett halsband men produkten som ser ut som en lampa har samma syfte som antiskallhalsbandet. Apparaten ställs i trädgården där den kommer att avge ultravågor om hunden skäller. Det leder till att hunden blir överraskad och därmed slutar skälla.

Den här antiskallprodukten ska bara användas utomhus. Den har en räckvidd på 15 meter och fungerar för flera hundar som kan finnas på plats. Eyenimal Outdoor Bark Control kan vara ett bra val då det finns problem med hundar som skäller just i trädgården.

Grannar kommer inte att höra ultraljuden som skickas ut ur produktens mikrofon. Men det gör hunden och det kan leda till att den slutar skälla! Det här är en skonsam produkt som inte är farlig för hunden. Dessutom kan det anses vara en fördel att hunden inte kommer att förknippa straffet med dig. Ni behåller ert förtroende sinsemellan.

Viktiga egenskaper

 • Antiskallprodukt för trädgården
 • Fungerar på alla hundar
 • 5, 10 och 15 meters räckvidd
 • Dekorativ design
 • Med LED-lampa
 • Stänkskyddad

Guide – Välj rätt antiskallhalsband

När du ska välja ett antiskallhalsband är det viktigt att du är medveten om hur det ska användas. Om det till exempel är så att din hund faktiskt bara skäller ute i trädgården kanske du inte ens behöver ett halsband. Då kan det räcka med antiskallprodukten som är fristående i trädgården.

Det finns en rad olika modeller och det är viktigt att förstå att olika antiskällhalsband är gjorda med fokus på olika hundar och beteenden. Visst finns det generella halsband som kan användas för de flesta hundar. Men om du har specifika behov ska du inte missa att du kan få ett väldigt detaljerat halsband som har många fina funktioner.

Här är några punkter du bör betänka då du väljer:

 • Var ska träningen ske?

Om du vet att ni kommer att träna mycket utomhus och på platser där det kan bli större avstånd mellan dig och hund kan det vara klokt med en modell som har en fjärrkontroll. Utomhusträning kräver också ett halsband som klarar vatten.

 • Hur stor nacke har hunden?

Var säker på att halsbandet kommer att passa din hunds nacke innan du köper det. Ta också en titt på hur bekvämt det är. Ergonomiska antiskallhalsband är bekvämare för hunden att bära.

 • Vad händer när hunden skäller?

Det finns olika metoder som ljud, ljus och vibrationer. Dessutom kan dessa kombineras. Men hunden vänjer sig ju förhoppningsvis snabbt av med att skälla. Då skallen minskar vill du kanske dra ner på intensitet och då är det inte så dumt med ett halsband som ger dig större valfrihet.

 • Hur länge räcker halsbandet?

Om du till exempel väljer ett halsband med spray som har en doft är det viktigt att vara medveten om hur långt den räcker. Det kan röra sig om omkring 35 sprayningar och därefter får du fylla på. Om du ska använda halsband med doftspray bör du vara väl medveten om hur långt det räcker och hur du byter ut eller fyller på.

 • Vad beror skall och ylande på?

En hund som ylar kan uttrycka saknad, skall kan också handla om att hunden har ett behov som inte uppfylls. Det är viktigt att utröna varför hunden skäller innan du börjar jobba med skallhalsband. Det kan ju faktiskt vara så att du behöver göra mer för att hunden ska må bra samtidigt som den slutar skälla och yla.

Frågor och svar om antiskallhalsband

Det finns många vanliga frågor om antiskallhalsband. Här är några av de främsta och du bör ta en titt på dessa för att komma fram till vilket halsband du bör välja.

Kommer andra hundar att reagera på antiskallhalsbandet?

Det beror på intensitet. Men moderna antiskallhalsband är gjorda för att enbart påverka hunden som bär dem.

Kan halsbandet triggas av andra hundar som skäller i närheten?

Det beror på känslighet och hur modernt det är. Men om du köper en rekommenderad modell bör det här inte bli något bekymmer.

Kan antiskallhalsband skada hunden?

Det är med antiskallhalsband som med annan hundinlärning att det kan gå mycket snett om du gör fel. Tanken är inte att det här halsbandet ska användas som ett vanligt hundhalsband. Det ska användas på ett aktivt sätt under perioden då du lär hunden av med skällandet. Rätt använt är det ingen fara för hunden att använda den här typen av hundhalsband.

Vad är skillnaderna mellan enkla och mer avancerade antiskallhalsband?

Skillnaden ligger i funktionerna. Mer avancerade antiskallhalsband kommer med flera olika effekter, fjärrkontroll och andra inställningar. Enklare modeller kan fungera minst lika bra men är kanske inte bästa valet då det rör sig om en hund som är riktigt svår att jobba med.

Vad är så bra med antiskallhalsband?

De är effektiva och ger snabbt ett förändrat beteende. Dessutom är en fördel med antiskallhalsband att de ger straffet till hunden utan att den förstår att det givetvis är ordnat av husse. Därmed kommer hunden inte att mista sitt förtroende för husse och matte.

Luktar doftspray mot hundskall illa?

Det finns doftfria varianter såväl som spray som har en lätt doft av citrus. Det handlar inte om ämnen som är skadliga vare sig för dig eller hunden. I varje fall inte då du väljer en produkt som är godkänd i Sverige.

Hur mycket kostar antiskallhalsband?

Det här beror på modell. Men räkna med några hundralappar eller omkring tusenlappen för en modern variant som fungerar. Om du vill ha fler funktioner får du betala mer för detta. Det kan det kanske vara värt om du lider av en hund som skäller i tid och otid.

Sköter halsbandet mot skällande hund sig självt?

Nej, och det är viktigt att förstå. Antiskallhalsbandet är ett träningsredskap. Det ska användas på ett genomtänkt sätt och under en specifik tidsperiod. Det är inte ett halsband som används permanent. Särskilt lite mer avancerade modeller kräver att du justerar intensitet och annat som ger bättre effekt och som också leder till en skonsammare skallavänjning för hundens del.

Vad är meningen med antiskällhalsbanden?

Syftet med antiskallhalsbandet är att hunden ska överraskas. Överraskningen kan komma i form av ljud, ljus eller lukt. Oavsett vilket leder detta till att hunden slutar skälla och till sist lär sig att inte skälla när det inte passar. Överraskningen är obehaglig för hunden och därför ses den som ett straff som hunden sedan vill undvika.

Vad är positiv bestraffning?

I samband med antiskallhalsband talas det om positiv bestraffning. Det är effekten som kommer när hunden skäller. Det kan till exempel vara en dusch med citrondoft. Citrondoft låter ju positivt men är alltså obehagligt för hunden. Men inte så pass obehagligt att det kan sägas vara tal om djurplågeri.

Vilket är det bästa antiskallhalsbandet?

Det bästa antiskallhalsbandet är det som är gjort för din hund. Det ska passa rent fysiskt och ha rätt effekt. Fler funktioner kan vara att föredra men är inte alltid nödvändigt. Läs recensioner av specifika halsband innan du köper för att säkra dig om att du väljer rätt.

Hur tidigt kan man börja med antiskallhalsband?

Rekommendationen är att vänta tills hunden är ett år gammal. Det finns antiskallhalsband som sägs vara till för 6 månader. Men det betyder inte att du måste börja med halsbandet så tidigt.