Njut av spabad året om i ett spabad som är gjort för nordiskt klimat och som har plats för dig och alla som du vill bada med!

Det går att bada utomhus året om även i Sverige. Med bästa spabadet är du aldrig långt från en avslappnande upplevelse ensam eller med familj och vänner. Men vilket spabad ska du välja? Här kan du läsa om några av de bästa spabad som finns just nu. De har egenskaperna som är viktiga både för komfort och säkerhet.

INTEX Purespa Jet And Bubble DeLuxe Set, 1098L: ✅ Bästa val

INTEX Purespa Jet And Bubble DeLuxe Set, 1098L

 • 3,5 av 5 stjärnor på Prisjakt.nu
 • 5 av 5 stjärnor på Bauhaus

Vill du bada utomhus trots att det är minusgrader? Det kan du göra i ditt NTEX Purespa Jet And Bubble DeLuxe. Har du en plan yta där det finns anslutning till el och vatten kan du ganska snabbt få till ett hemmaspa med detta fina spabad. Det är energieffektivt och mycket bekvämt med plats för en vanlig familj eller för ett par med vänner.

Spabadet har två filter som ger effektiv rening. Dessutom kommer det ett lock med badet. Det lägger du på när det inte används för att hålla det rent om du inte byter vatten. Användningen är enkel och priset är mycket rimligt. Det här är ett bra val för de allra flesta som är ute efter 4–5 sittplatser samt en liggplats för extra mys.

Viktiga egenskaper

 • För nordiskt klimat
 • Rostfri stomme
 • God isolering
 • 4–5 sittplatser
 • 1 liggplats

INTEX Purespa Grey Wood Deluxe Set, 196x71cm, 795L: ✅ Bästa Premium

INTEX Purespa Grey Wood Deluxe Set, 196x71cm, 795L

 • 4,4 av 5 stjärnor på Amazon
 • 4 av 5 stjärnor på Trustpilot.com

Om du letar efter ett flexibelt och portabelt spabad kan INTEX Purespa Grey Wood Deluxe Set, 196x71cm, 795L bli perfekt. Det här är ett uppblåsbart spabad som kommer med flera fina finesser. Trots att det har en så enkel konstruktion kan du till exempel få massage i det.

När du har ställt upp badet på önskvärd plats hemma eller vid sommarstugan är det bara att fylla på med vatten och plugga in. INTEX Purespa Grey Wood Deluxe Set, 196x71cm, 795L har ett system som gör att värmen på vattnet snabbt når rätt nivå och det kan bli riktigt varmt, 40 grader om du vill det!

En stor fördel är att det här är ett billigt spabad som ändå ger hög komfort. Du får sköna bad året runt precis vart du vill utan att det kostar skjortan.

Viktiga egenskaper

 • Uppblåsbart spabad
 • Med inbyggt massagesystem
 • 40 grader på vattnet
 • Lätt att flytta
 • För 4 vuxna
 • Prisvärt

INTEX Purespa Bubble Massageset 77″x28″: ✅ Bästa Professionella

 • Bästa professionella av GardenHome.se 

Här har vi ett rejält spabad som gör det möjligt att bada utomhus oavsett årstid. Det är gjort för att klara bister svensk vinter med en konstruktion som inte skadas av minusgrader. Dessutom har det en riktigt tålig botten som är isolerad. Flera skikt av isolering är något som kan verka energisparande.

INTEX Purespa Bubble Massageset 77″x28″ är ett populärt val bland de som vill ha plats för 4–5 personer. Det finns också en liggplats vilket kan vara extra mysigt när det är kallt utomhus. Badet är enkelt att ställa upp. Har du en plan yta med eluttag och närhet till vattenkälla kan du på kort tid komma igång med ditt spabadande!

Viktiga egenskaper

 • För nordiskt klimat
 • Rostfri stomme
 • 4–5 sittplatser
 • 1 liggplats
 • Med LED-ljus
 • Isolerad glasfiber botten

Guide – Välj det bästa spabadet

Hur ska du tänka när du väljer spabad? Det finns några huvudprinciper som är desamma oavsett vilken typ av utomhusbad du satsar på. Låt oss se lite närmre på dem så att du kan tänka igenom ditt val för att få det bästa spabadet.

Storlek är viktigt att tänka på

Med spabad får storleken ganska stor betydelse. En familj med två vuxna och två barn behöver inte mer än 4–5 platser. Men då det är vanligt att bada på fester många tillsammans kan det här bli för litet. 

Om ett spabad är för litet leder det till att man får turas om att bada. Det kan kännas lite trist. För att komma fram till rätt storlek kan du fundera på:

 • Hur ofta kommer ni att använda spabadet?
 • Hur många kommer att vilja bada, till vardags och då det är fest?
 • Är det viktigt att kunna sitta och ligga i badet?
 • Kan det vara möjligt att vissa bara badar benen i vattnet?

Ett tips är att du testar spabad innan du köper. Om du inte har vänner med spabad kanske du kan finna ett badhus där det finns en bubbelpool. Den ser inte ut som ett vanligt spabad men när du sitter i den inser du vad som kan vara viktigt.

Effekter i spabadet

Att testa spabad handlar inte bara om att se närmre på den modell som du vill köpa. När du läser om ett spabad som med jetströmmar ger massage kanske du inte riktigt förstår vad detta innebär.

När du väl har testat att sitta i ett spabad med massagefunktion kan det vara en effekt som du absolut inte vill vara utan i ditt bad. Annat som kan få betydelse är själva layouten. Hur sitter man i badet? Hur högt över marken står det och hur kommer man i?

Läs alltid på om effekter och design innan du väljer. Du behöver inte oroa dig för att det blir jättedyrt om du ska få all lyx som du drömmer om. Det finns billiga spabad som är utrustade med allt det som kommer att göra ditt utomhusbad till en dröm som går i uppfyllelse.

Användning och placering

Hur du använder spabadet är också något som påverkar om du blir nöjd med den modell som du köper. Betänk var du kan placera badet. De flesta modeller kräver en plan och ren yta. Men det finns uppblåsbara spabad som är enkla att flytta.

Om du till exempel väljer ett uppblåsbart spabad som är lättviktigt och lätt att flytta på när det är tomt kan du ju variera var det står. Under sommaren kanske du väljer en viss plats och under vintern en annan. Flexibilitet är en fördel att beakta.

Placeringen kommer att påverkas av saker som eluttag och kran för vatten. Det måste du komma ihåg. När du väljer ditt spabad ska du ha helt klart för dig var det kommer att stå. Du bör också undersöka att storleken på badet kommer att få plats.

Tänk även på att badet blir väldigt tungt med vatten. Det här är inte något som du kan placera på en balkong. Även en vanlig veranda riskerar ras om du stället ut ett spabad på den. Bästa placeringen är på marken nära ditt hus.

Pris och kostnad för drift

När du ser på pris har du flera saker att tänka på. Den första är förstås priset för spabadet. Det finns som sagt billiga spabad som är otroligt prisvärda. Men gå inte bara på priset. Du får ju även en kostnad för vatten och uppvärmning.

Om du väljer ett billigt spabad som sedan är otroligt dyrt i drift kanske det inte lönar sig på lång sikt. Såvida det håller länge förstås. En annan sak att beakta i samband med pris och kostnad är hållbarheten.

Många gånger lönar det sig att betala lite mer för ett spabad som är energisnålt och som håller hög kvalitet. En billigare modell som går sönder kan bli svår att laga. Då får du kanske köpa nytt varpå du lägger mer pengar på flera spabad än vad du hade gjort på ett som hållit mycket längre.

Glöm inte bort estetiken

Det är faktiskt också viktigt att tycka om spabadets utseende. De bästa spabaden är gjorda för att vara fina att se på. De är ju en form av inredning i din trädgård omkring ditt hus. Du kan välja olika färger och material som är enkla att hålla rena.

När ditt spabad ser inbjudande ut är det mycket roligare att kliva ner i det. Det är också något som du måste tänka på när du väljer.

Frågor och svar Spabad

Hur mycket ström drar spabad?

Beroende på hur mycket spabadet används per år och hur mycket det behöver värms upp på grund av solvärme varierar det mellan 2 400 – 6 000 kWh per år.

Vad kostar det att värma upp ett spabad?

Beroende på hur mycket badet används kan uppvärmningen kosta enligt aktuellt elpris för ungefär 200 - 500 kWh per månad. Det billigaste sättet att värma upp spabadet är med en värmeväxlare. Tänk också på övriga kostnader som tillkommer vid ägandet av ett spabad som kemisk filtrering, byte av filter, pump och vattenbyte.

Hur länge håller ett spabad som är utomhus?

Spabad av bra kvalitet från kända fabrikat kan hålla mycket länge. Det som behöver bytas efter några år är pump och eventuellt värmare. Det kan vara bra att ha köpt sin produkt från ett välkänt fabrikat så att det går att få tag i de reservdelar som behövs.

Ska man välja spabad eller pool?

Har man plats på tomten kan det vara lyxigt med båda varianterna. Annars får man fundera över vad man mest har behov av. Spabadet kan mycket lättare bli en samlingsplats där man umgås medan poolen kanske mest används för motion, lek eller för att flyta på luftmadrass. Eftersom det är en stor investering och om man överväger pool får man fundera över om poolen verkligen kommer att användas för simning om man i dagsläget inte simmar så mycket.

Var ska man placera spabadet?

Det kan vara bra att välja en insynsskyddad plats som ligger i lä och sedan kan det alltid vara trevlig med en vacker vy att blicka ut över när man sitter i badet. Det kan också vara praktiskt att ha spabadet nära altanen för att sätta sig och sola mellan varven eller att ha nära till en dörr för att gå in. Badet behöver en stabil grund att stå på som exempelvis en gjuten platta eller på en paddad stenbädd. För en snygg designlösning kan det bli elegant med ett spabad som är nersänkt i altanen.

Hur underhåller man ett spabad?

De allra flesta spabad har inbyggda reningsverk men det är då viktigt att fylla på med de kemikalier som krävs. Ett lock till spabadet kan vara bra för att minska risken från att få löv och annat i vattnet när spabadet inte används.

Hur ofta ska vattnet bytas i ett spabad?

Byte av vatten kan behöva göras 2 – 4 gånger per år förutsatt att man håller vattnet rent annars behövs oftare byten. En kontroll av vattnets kvalitet görs genom att läsa av vattnets pH-värde som ska ligga på 7,0 – 7,4. Inom det intervallet fungerar kloret.

Betyg på guiden:

4.3/5 - (16 votes)