Få full koll på temperaturen utomhus med en utetermometer bäst i test som du enkelt kan montera i ditt hem!

Kommer det att vara is på backen idag, ska du ta med dig en jacka eller borde du kanske strunta i vantarna? Det här är saker som du snabbt får svar på med en utetermometer bäst i test som visar dig vad som händer med temperaturen därutanför. Läs vidare om de bästa utomhustermometer som finns just nu samt deras unika egenskaper och finesser!

Trådlös termometer ute/inne: ✅ Bästa val

Trådlös termometer ute/inne

 • Rekommenderas på Clas Ohlson

Om du är ute efter något som är mycket enkelt och som ger dig både inomhus- och utomhustemperatur kan denna trådlösa termometer vara det bästa valet. Det här är en billig termometer som har många fina funktioner.

Den har en klocka och visar dig också trenden för utomhustemperaturen. På så vis kan du bli bättre medveten om vilket väder du kan förvänta dig under kommande timmar. Dessutom kommer termometern att komma ihåg den högsta uppmätta temperaturen och tvärtom. Det här är funktioner som ger dig en god sammanfattning av vädret.

Det är ett plus att du kan välja om du vill hänga upp termometern eller om du helst ställer den upp i en fönsterkarm. Användare påpekar att batterierna håller länge samt att räckvidden är god.

Viktiga egenskaper

 • Visar utomhustemperatur
 • Visar inomhustemperatur
 • Kan hängas på vägg
 • Kan ställas på bord
 • Utan tråd för utomhusdelen
 • Minne för max och minimum temperatur
 • Klocka

Rubicson Väderstation med stor skärm: ✅ Bästa Premium

 • 4,9 av 5 stjärnor på Weatherspares.co.uk

För dig som vill få ut mesta möjliga av din utetermometer är Rubicson Väderstation med stor skärm väderstation riktigt spännande att se på. Det här är kanske den bästa utetermometer som finns just nu helt enkelt för att den ger så mycket information.

Den tydliga displayen visar dig inte bara hur varmt eller kallt det är utanför. Du får också information om saker som vindhastighet och i vilken riktning det blåser. Du ser snabbt vilken typ av väder du har utanför dörren då termometern anger om det är soligt, halvklart, molnigt, regn eller storm.

Dessutom kan du använda denna väderstation som väckarklocka. Den synkroniserar tid direkt med din smartphone och kommer automatiskt att växla från vintertid till sommartid. Användare hyllar denna väderstation för att den ger så mycket information på ett tydligt sätt till ett bra pris.

Viktiga egenskaper

 • Bluetooth väderstation
 • Stor färgdisplay
 • Visar tid och datum
 • Larm för inställda gränsvärden
 • Mätområde: 0-50 °C (inomhus) och -40 till 60 °C (utomhus)
 • Visar lufttryck
 • Visar luftfuktighet

Smart väderstation, Netatmo: ✅ Bästa Professionella

Smart väderstation, Netatmo

 • 9 av 10 på Androidpit.com

Om du vill ha koll på klimatet inomhus och utomhus kan en professionell termometer som Netatmo vara ett utmärkt val. Det här kan ses som en utetermometer bäst i test av användare som ger fina recensioner i olika forum online.

Intressant att notera är att den här väderstationen är så pass precis att seriösa vädertjänster som norska Yr online använder den. Du får inte informationen på en display. Istället skickas all information till din smartphone eller dator. Därmed spelar det ingen roll var du befinner dig. Du kan alltid kolla vädret därhemma!

Användare ger plus till användarvänlighet och att mätaren är exakt. Dessutom nämner många att Netatmo ger mycket god support om det uppstår frågor.

Viktiga egenskaper

 • Internetansluten
 • Mäter inomhustemperatur
 • Mäter utomhustemperatur
 • Mäter luftfuktighet
 • Mäter ljudnivå inomhus

Guide – Välj den bästa utetermometern

För många är det viktigt att veta vad som händer med vädret. Det räcker inte att ta en titt genom fönstret. I Sverige kan temperaturer förändras snabbt och faktum är att det kan vara något som förändrar de val vi gör inför dagen.

Det handlar inte bara om kläder. Med en riktigt bra utetermometer vet du om du behöver ge dig ut lite tidigare för att ta hand om en bil som har blivit nedisad eller för att kunna gå lite långsammare i hård blåst.

För att välja rätt utomhustermometer bör du vara väl insatt i vad som erbjuds. Det finns nämligen funktioner som du kanske inte ens har tänkt på men som absolut kan bli till stor glädje i din vardag då du upptäcker dem.

En utetermometer ska fungera väl

Oavsett vilken typ av termometer eller väderstation du väljer bör den fungera väl. Idag kan de digitala termometrarna rekommenderas. De är exaktare än vanliga analoga termometrar. Sedan kan det skilja sig en hel del mellan de olika digitala modellerna.

Nu kanske du inte tycker att det måste vara exakt information på millimetern. Men ponera att du för ett vettigt pris kan köpa en väderstation som seriösa vädersajter använder sig av. Det är klart att det känns bra att veta att informationen du får från din mätare är exakt.

För att fastställa om en termometer är exakt kan du:

 • Läsa produktbeskrivningen
 • Läsa användarrecensioner
 • Se på tester som gjorts under lång tid

Vilken information får du från din väderstation?

Du tänker kanske i första hand på saker som inomhustemperatur och utomhustemperatur, men det finns mycket mer information att hämta från en väderstation.

Var medveten om möjliga egenskaper som:

 • Klocka och alarm
 • Mätning av luftfuktighet
 • Mätning av lufttryck
 • Mätning av vindstyrka
 • Prognoser för de kommande timmarna
 • Mätning av buller inomhus

Det finns fler intressanta egenskaper som du kan få direkt på termometerns display eller till din smartphone. Med en app kan du använda informationen och snabbt få en analys av vädret. Din väderstation kan ge dig en bättre bild av vädret än den du får via en vädertjänst!

Du kan även dra nytta av väderstationer som gör det möjligt för dig att ta en titt på hemmavädret var du än befinner dig. Om du är ute och reser vet du vad du kommer hem till. Vissa tycker också att det är allmänt intressant att veta hur det står till med temperaturen därhemma då de är på jobbet.

Montering av termometer

Innan du köper en termometer ska du ta en titt på hur den ska monteras. Det är ganska vanligt med modeller som du kan ställa på fönsterkarmen eller hänga upp på en vägg. Det här är en smaksak. Många tycker dock att det är ganska skönt med en väggmonterad termometer som inte behöver flyttas på.

En annan sak att tänka på är om du vill ha med eller utan tråd. Trådlösa termometrar är smidiga men du ska kontrollera att den trådlösa varianten ger god information som du kan lita på. Det är också bra att veta att tråden som används inte brukar vara något problem. Det är inte så att du måste stå och borra i vägg eller fönster för att installera en modern termometer med tråd.

När du monterar din termometer ska du också tänka på att den ska sitta på ett sätt som gör det lätt att läsa av informationen. Väljer du en modell som är kopplad till din dator eller smartphone blir detta mindre relevant. Då får du ju all information direkt till dig vart du än befinner dig via nätet.

Frågor och svar Utetermometer

Vad mäter en utetermometer/väderstation?

Beroende på hur pass enkel eller avancerad modell man väljer kan det variera i hög grad kring vad de mäter. De allra enklaste varianterna mäter endast temperatur och mer avancerade utetermometer som mer liknar väderstationer kan mäta vindstyrka, luftfuktighet, lufttryck, nederbörd till att ge prognoser för de kommande timmarna. En del modeller har även inbyggd klocka med alarmmöjligheter, inte bara för tid utan även för frostvarning och vissa kan kopplas till smartphone.

Vad är bäst, en analog eller digital termometer?

De digitala termometrarna mäter mer exakt än de analoga. Är du bara intresserad av att veta temperaturen kan en analog räcka men en enklare digital termometer kostar ofta inte så mycket mer och du får då fler möjliga mätvärden och andra funktioner som kan vara intressanta.

Ska man välja en trådlös eller trådbunden utetermometer?

En trådbunden utetermometer har en givare där sladden behöver hängas ut genom fönstret eller genom ett litet hål i väggen. En trådlös givare skruvas fast på väggen och denna skickar sedan information till basenheten. Båda alternativen fungerar bra så det handlar mest om man störs av sladd eller inte.

Vad är bäst, en eldriven eller batteridriven utetermometer?

Fördelen med en eldriven utetermometer är att slippa byta batteri på inomhusdelen men nackdelen är att den behöver placeras nära ett uttag. De batteridrivna är lättare att placera men det kan vara en aning krångligt att byta batteri på vissa modeller om du inte har de rätta verktygen eftersom det ofta krävs en mycket liten stjärnskruvmejsel.

Var ska man placera utetermometern?

Beroende på vad för olika mätningar utetermometern kan utföra kan det vara bra att tänka på vissa saker vid placering. Ska givarna registrera nederbörd bör den inte placeras under tak och ska vindstyrka mätas bör den inte placeras i lä. För mätning av temperatur får man se till att träd och buskar inte skymmer och att husets egen värme inte påverkar mätningarna.

Var gör man av med sin gamla utetermometer?

Är det en digital utetermometer återvinns den som elavfall. I övrigt sorteras kvicksilvertermometrar som farligt avfall.

Utetermometer som utgått:

TFA Spring

TFA Spring

 • 5 av 5 stjärnor på Amazon UK

En av de bästa utetermometrarna som finns just nu är TFA Spring väderstation. Den får lysande recensioner av användare från många olika länder. Utan tråd kan du hålla koll på temperatur utomhus såväl som inomhus. Du får tydlig information om klimatet omkring dig och kan på så vis ha bra koll på vad som händer med vädret.

Användare påpekar att väderstationen är mycket enkel att använda. Den fina färgdisplayen gör mycket till användarupplevelsen. Den gör det lättare att läsa av informationen. Det bör också nämnas att priset är mycket rimligt. Särskilt med tanke på alla funktioner som du får med denna utetermometer.

Viktiga egenskaper

 • Trådlös termometer
 • Färgdisplay
 • Klocka
 • Visar utomhustemperatur
 • Visar inomhustemperatur
 • Visar luftfuktighet
 • Kan vägg-monteras

Betyg på guiden:

3.1/5 - (14 votes)