Långtidslagra ditt vin i den bästa vinkyl du kan finna just nu. Här kan du läsa om vinkylar bäst i test och deras unika egenskaper.

Med vinkylen kan du servera vin med perfekt temperatur och du kan långtidslagra viner som kräver några år till innan det blir dags att avnjuta innehållet. Vi har sett på vinkylar bäst i test och deras unika egenskaper. Ta en titt på vår sammanställning och välj kylen som kommer att passa dig allra bäst!

Caso WineMaster 24: ✅ Bästa val

Caso WineMaster 24

 • Bästa val av GardenHome.se 

Candy vinkylskåp kan vara ett bra val för dig som vill ha ett snyggt fristående kylskåp med gott om utrymme och låg energiåtgång. Den här modellen har plats för hela 82 vinflaskor. Om du har en större vinsamling kan det här bli perfekt.

Det är lätt att se vad som finns i vinkylen då flaskorna kan placeras på 13 olika hyllor. En stor fördel med Candy är att temperaturen fördelas på ett jämnt sätt över hela skåpet. Då det finns en enda zon för temperatur bör du använda kylen för viner som mår bra av samma temperaturläge.

Var dock medveten om att det inte finns något UV-skydd i dörren. Du bör därmed inte ställa fronten i direkt solljus. Däremot kan du vara mycket flexibel med placering vad gäller ljudnivå. 39 dB är riktigt bra. Knappt så att du tänker på det!

Viktiga egenskaper

 • För 82 flaskor
 • 13 hyllor
 • 1 kyl-zon
 • 1435 mm hög
 • Energiklass B
 • Högerhängd dörr
 • Fristående
 • Ljudnivå 39 dB

Cavin Scandinavian Collection: ✅ Bästa Premium

Cavin Scandinavian Collection

 • Bästa premium av GardenHome.se 

Det här är en vinkyl för dig som vill ha en inbyggnadsbar modell. Cavin Scandinavian Collection bygger du in i ett köksskåp och den har en höjd som är anpassad att få plats under en bänkskiva. 

Vinkylen är utrustad med två temperaturzoner vilket möjliggör lagring av olika sorters viner alternativt en kombination av serveringsklara viner och viner för långtidslagring. Temperaturen i de två zonerna kan ställas in mellan 5-18 grader. Den rymmer 40 flaskor vilket ju är en hel del.

Glasdörren är tonad och utrustad med UV-filter vilket gör att dina vinflaskor skyddas från det starka solljuset som annars kan försämra dess hållbarhet. Ben/fötter kan justeras för att den ska passa in perfekt i just ditt köksskåp. 

Egenskaper:

 • 2 temperaturzoner
 • LED-display
 • Justerbar temperatur 
 • Rymmer 38 vinflaskor
 • Höjd: 82 cm
 • Bredd: 59,5 cm
 • Djup: 57,3 cm
 • Belysning
 • Ljudnivå 45 dB

Electrolux ERW0673AOA: ✅ Bästa Professionella

Electrolux ERW0673AOA

 • 5 av 5 stjärnor på Arredatutto.com

I det här vinkylskåpet kan du få in 20 vanliga vinflaskor. Det är mindre jämfört med större modeller men ger ändå gott om plats för vin som du vill lagra på ett vettigt sätt. Du kan ställa Electrolux ERW0673AOA på en solig plats utan att skada vinet för det finns ett UV-skydd.

För dig med en mindre vinsamling eller behov av ett smart skåp för kylning innan servering kan det här bli ett mycket bra val. Vinkylen har LED-belysning och det gör det enkelt att se vad som finns i det även på kvällen.

I och med att det bara finns en kyl-zon är det här ett bra val för dig som bara kommer att förvara viner med samma temperaturbehov. Det är också viktigt att notera att skåpet är gjort för att byggas in och inte för att stå fristående. Det är dock ganska enkelt att få det att passa in med en dörr som du kan vända och hänga på valfri sida.

Ljudnivån på 44 dB är helt klart godkänd. Den överstiger inte vanlig samtalsnivå som ligger på omkring 60 dB. Du kan alltså ställa denna vinkyl i ditt vardagsrum om du känner för det utan att det kommer att upplevas som störande.

Viktiga egenskaper

 • Plats för 20 flaskor
 • En kyl-zon
 • 820 mm hög
 • LED-belysning
 • Energiklass A
 • 6 hyllor
 • UV-skydd
 • Bara för inbyggnad
 • Ljudnivå 44 dB

Guide – Välj den bästa vinkylen

När du inte har plats i ditt hem för en traditionell vinkällare är vinkylen ett utmärkt alternativ. Den ger precis samma fina egenskaper och kan till och med visa sig vara ännu bättre för dina viner. Förvaringen i en vinkyl gör det enkelt att hålla koll på vad du har hemma. 

Det gäller förstås att välja den bästa vinkyl du kan hitta för ditt hem. Här är några av de främsta punkterna som du bör beakta då du ska köpa vinkyl.

Rätt temperatur för dina viner

Vinkylen är ju gjord för att erbjuda den temperatur som vin mår bäst av. Här är det dock viktigt att tänka på att en kyl givetvis inte kan motsvara hur många olika kylbehov som helst. Du får en viss skala för temperatur och sedan bör du kontrollera om:

 • Det finns mer än en kyl-zon
 • Det går att placera flaskor på olika sätt i en zon för olika temperaturer
 • Det blir en jämn temperatur som det går att lita på

Ta en titt på din vinsamling eller den samling som du vill bygga och se vilken eller vilka temperaturer det kan bli tal om. När du ser att du faktiskt har liknande behov för alla dina vinflaskor behöver du ju inte mer än en zon för temperatur.

Den som både lagrar och samlar viner för omedelbar avnjutning har som regel störst nytta av en vinkyl med 2 temperaturzoner. Detta är en mycket bra lösning för att se till att långtidslagringen ger rätt effekt samtidigt som det går att servera andra viner med perfekt temperatur.

En kyl som skyddar sitt innehåll

En anledning till att förvara viner i vinkällare är att skydda dem från miljöpåfrestningar. Du vill få precis samma effekt från ett vinkylskåp. Något du bör beakta är UV-skydd. Om du måste placera vinkylen på en plats där solen kommer att ligga på då och då är detta ett måste. Med UV-skydd kommer solen inte att skada vinflaskorna som syns genom kylens glas.

Form som passar in och inte stör

Vinkylens form är också viktig. Du måste tänka på var den ska stå. Det finns kylar som är till för att byggas in. De kan inte användas som en fristående vinkyl som du ställer i vilket rum som helst. Dessutom finns det fristående modeller som inte kan byggas in.

Om du vill ha din vinkyl på en väl synlig plats är det också viktigt att den är fin att se på. När du ser på en vinkyl bäst i test får du inte glömma bort detta. Se på bilder och försök hitta film som visar kylen då den används. Lägg märke till detaljer och känn efter.

Tänk också på att vinkylar inte är tysta. Du bör ta reda på vilken ljudnivå vinkylen har innan du köper den. Det här blir särskilt viktigt om du bara har plats för din vinförvaring i rum som vardagsrummet där det knappast kommer att vara populärt med en bullrig kyl. 40 till 50 dB är inga problem. Om du närmar dig 60 dB är det en kyl som låter lika mycket som ett samtal och knappast något att rekommendera.

Den kapacitet du har behov av 

Du ska också ta en titt på kapacitet. Hur många flaskor har du i din samling nu och hur många kommer du att ha längre fram? Det finns ju vinkylar som klarar av nära 200 flaskor och mindre varianter som bara har plats för 20.

Vad som blir bäst vinkyl för dig beror på dina behov. Men tänk framåt. Det kan ju vara så att din samling kommer att växa och då är det smart om det finns plats för detta i kylen.

Frågor och svar Vinkyl

Varför ska man förvara vinet i vinkyl?

Med en vinkyl kan man servera sina viner perfekt tempererade. Fler fördelar är att genom att förvara i vinkyl håller vinet mycket bättre med rätt temperatur och genom att undvika solljus. Är det ett vin med lagringsmöjligheter får vinet bästa möjliga karaktär om det kan förvaras i samma temperaturer som i en vinkällare.

Vad är viktigt att tänka på inför ett köp av vinkyl?

Valet av antal zoner är viktigt beroende på om man ska lagra viner eller inte. Ska man endast lagra räcker det med en zon, annars behövs två zoner. Kylen ska också skydda vinet mot ljus eftersom både färg och smak annars påverkas. En bra vinkyl ska också ha rätt luftfuktighet på 60 till 80% för att vinkorken inte ska torka ut eller för att luft ska ta sig in i flaskan.

Vad finns det för olika typer av vinkylar?

Man brukar skilja mellan serveringskyl, vinlagringsskåp och multifunktionslagringsskåp när det kommer till vinkylar. Med en serveringskyl kan man förvara viner en kortare tid och kan ställa in temperaturen så att det blir perfekt för servering. Dessa kylar brukar därför vara lite mindre i storlek för att rymma färre vinflaskor. Lagringsskåp är för mycket längre förvaring av viner och är tillverkade på ett sätt för att efterlikna vinkällare. Ett multifunktionellt skåp är en vinkyl som kombinerar både servering och lagring med flera olika temperaturzoner.

Vad innebär det att ha flera zoner i en vinkylare?

Vinkylare med flera zoner innebär att det finns flera fack där man kan ställa in olika temperaturer i vart och ett av facken. Det kan vara praktiskt eftersom viner behöver olika temperaturer beroende på om det är vitt eller rött vin och om de ska lagras länge eller bara få rätt serveringstemperatur.

Vilken är den bästa temperaturen i vinkyl vid lagring längre tid?

Experter rekommenderar en temperatur på cirka 12 grader vid längre förvaring av alla typer av vin. En temperatur mellan 8 till 15 grader är också ok.

Vilken är den bästa serveringstemperaturen för en vinkyl?

Serveringstemperaturen kan variera beroende på vilket typ av vin det är. Generellt sett ska vita viner ha en lägre temperatur är röda viner. En riktlinje kan vara följande grader: vita söta viner 5-6°C, vita torra viner 7–10°C, röda lätta viner 11–13°C och övriga röda viner 16–19°C.

Är det någon skillnad på effekten mellan små och stora vinkylar?

Små vinkylar fungerar lika bra som stora. Det mesta handlar om volymkapaciteten för hur många vinflaskor man behöver ha i kylen. De större modellerna burkar ofta vara för att lagra viner då det blir ganska naturligt att lagra många olika viner än bara ett fåtal. De mindre modellerna brukar främst vara serveringskylar som ofta bara brukar ha plats för några vinflaskor. Saknar man utrymme kan man välja en mellanvariant där man både kan lagra och förvara serveringsklara viner. Välj inte en för snål volymkapacitet på kylen då det lätt blir att man samlar på sig alltmer när man väl har börjat samla.

Vinkylar som utgått:

Bosch KSW38940

Bosch KSW38940

 

 • Rekommenderas av Drumitloud.com
 • 5 av 5 stjärnor på Lazada.sg

För dig som behöver en vinkyl med gott om plats för en större samling kan Bosch KSW38940 vara intressant att se på. Det här är en vinkyl med två olika temperaturzoner. Du kan välja temperaturer på mellan 5 och 22 grader. Därmed kan du placera dina flaskor på rätt sätt. Du har plats för långtidsförvaring såväl som för flaskorna som ska komma fram efter middagen till helgen.

Placering av detta vinskåp är mycket flexibel. Det har UV-skydd och därmed behöver du inte tänka på om solens strålar kommer att falla på vinflaskorna. Det här kommer inte att leda till skada på vinerna. Precis som i en klassisk vinkällare!

Det ska också nämnas att det här är en kyl med låg ljudnivå. 42 dB är lågt och inget som kommer att störa i rummet. Det är något som gör det möjligt att ha vinkällaren i rum där ni umgås som till exempel i vardagsrummet.

Viktiga egenskaper

 • Plats för 197 flaskor
 • 6 hyllor
 • UV-skydd
 • 1860 mm höjd
 • Energiklass B
 • Ljudnivå 42 dB
 • 2 temperaturzoner
 • Auto-avfrostning
 • Auto-dränage

Betyg på guiden:

4.8/5 - (5 votes)