Laga espresso som blir god med rätt crema med en kapselmaskin bäst i test som är enkel och rolig att använda.

Härlig espresso med perfekt smak, kopp efter kopp, dag ut och dag in. Det är precis vad du kan få med en kapselmaskin bäst i test. Men vilken ska du välja? Här ska vi se närmre på de allra bästa kapselmaskinerna som är enkla och roliga att göra espresso med. Du kan också läsa vidare i vår guide för hur du väljer rätt.

Bästa Kapselmaskin

Samtliga kapselmaskiner har testats av stora kaffedrickare som särskilt gillar espresso men även variation med sitt kaffe och som är från allmänt kaffeintresserade till finsmakare.

Testerna för att hitta bästa kapselmaskinen genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

 • Användarvänlighet – att modellen är lätt att använda för att få en färdig kopp kaffe samt att det är enkelt att kassera kapseln
 • Prestanda
 • Antal alternativ för olika kaffedrycker
 • Mjölkskummare
 • Kapacitet med antal koppar
 • Koppstorlekar
 • Snabb bryggning
 • Automatisk avstängning
 • Ljudnivå
 • Enkel att rengöra med löstagbara delar
 • Bra resultat med gott kaffe
 • Pris

Nespresso Pixie Electric: ✅ Bästa val

Nespresso Pixie Electric

 • 4,5 av 5 stjärnor på Amazon

Nespresso Vertuo Plus Black: ✅ Bästa Premium

Nespresso Vertuo Plus Black

 •  

Om det är viktigt för dig med god espresso som har den där creman som får det att vattnas i munnen kan Nespressos Vertuo Plus Black bli ditt bästa val. Det här är en kapselmaskin bäst i test av användare. Över tusen röster på Amazon kan inte ha fel. Vad är det som gör denna espressobryggare så populär?

Framförallt handlar det om en kombination av enkelhet och god smak. Med en enda knapp får du din espresso och du kan välja olika koppstorlek. Maskinen fungerar dessutom med olika storlek på kapslar och det ger en variation som också bidrar med större glädje för dig som ska leka barista.

Hanteringen är enkel och du får snabbt din espresso. Dessutom ska det nämnas att det är enkelt att hålla denna espressokapselmaskin ren. Det är också viktigt med tanke på hygien och smaken på kaffet.

Viktiga egenskaper

 • 1,7 liter vattenbehållare
 • Automatisk avstängning
 • Automatiskt kapselnedsläpp
 • För olika koppstorlek
 • Avtagbar vattentank

Nespresso Lattissima Touch: ✅ Bästa Professionella

Nespresso Lattissima Touch

 • 4,1 av 5 stjärnor på Amazon

För dig som vill ha god espresso och mer kan Lattissima Touch kaffemaskin vara ett av de bästa valen. Det här är en kapselmaskin som ger dig 6 olika alternativ för kaffedrycker med eller utan mjölk. Det är enkelt att göra kaffet och du ser tydligt på touchskärmen hur du ska gå till väga.

Designen är riktigt snygg och därmed får Lattissima gärna stå framme på den plats där den syns ordentligt. Det går snabbt att brygga och du får en fin crema som gör sig riktigt väl både då du är själv och då du vill imponera på gäster.

För att det ska bli gott kaffe kopp efter kopp är det viktigt att hålla kaffemaskinen ren. Det här är en kapselmaskin bäst i test just inom detta område. Det beror på att den har en indikator som visar dig när du ska kalka av. Det här kan få stor betydelse för smaken. Ett annat stort plus är att du enkelt plockar av delarna för att diska för hand. Mjölkbehållaren kan du diska i diskmaskinen.

Viktiga egenskaper

 • 1400 W
 • Lätt att diska delarna
 • 6 olika kaffealternativ
 • Touchskärm
 • Indikator för avkalkning

Nespresso Citiz Black: ✅ Bästa Extra

NESPRESSO Citiz Black

 • 4,3 av 5 stjärnor på Productreview.com.au

När användare säger saker som att de inte kan leva utan kaffemaskinen vet vi att det rör sig om en kapselmaskin bäst i test! Brygg en espresso eller en lungo med enkla inställningar. Det är bara att lägga i kapseln med smaken du vill ha och se fram emot en perfekt kopp kaffe på kort tid.

Många tycker också att det är riktigt roligt att brygga espresso med en Nespresso Citiz Black och det är förstås viktigt. Själv bryggandet är ju en viktig del av kaffeupplevelsen. Maskinen är nätt, så pass nätt att du kan ta den med dig. Du får med andra ord gott kaffe vart du än befinner dig.

Det tar inte mer än en halv minut att bli klar med kaffet. Om du skulle glömma slå av maskinen när du är klar gör den det automatiskt efter 9 minuter. Det bidrar med säkerhet. Om du vill ha kaffedrycker med mjölk kan du lägga till en extern mjölk skummare.

Viktiga egenskaper

 • 1 liter vattenbehållare
 • 1260 W
 • Automatisk avstängning
 • Lätt rengöring
 • Finns extern mjölk skummare

Guide – Välj den bästa kapselmaskinen

Att ha en kapselmaskin som verkligen levererar kan göra skillnaden mellan en medioker morgon och en fantastisk start på dagen. När vi ser på kapselmaskiner bäst i test är det uppenbart att det rör sig om apparater som ger god smak och rolig användning.

Kaffe handlar ju inte bara om att få den svarta drycken i en mugg. Vägen till en perfekt espresso är minst lika viktig som känslan då du dricker den. Det är något som du måste beakta då du väljer maskin. Vad kommer att ge dig den perfekta kaffeupplevelsen? Det beror en hel del på vem du är och vad du tycker är kul…

Enkelt och intressant att brygga espresso

För dig som är nybörjare på kapselkaffe kan det vara klokt att skaffa en automatisk kapselmaskin som inte kräver en massa kunskap. När du väljer en kapselmaskin bäst i test kan du lita på att den kommer att ge gott kaffe.

Enkel användning kan vara otroligt viktigt för nybörjaren. Om det blir för svårt kan du ju tappa sugen och då kanske kaffemaskinen hamnar i något hörn där den får samla damm. För dig som har sysslat lite mer med kaffe kan det tvärtom vara viktigt med finesser som gör att du kan styra.

Det finns fina kapselmaskiner som ger fler val. Med dessa kan du vara med och justera tills du hittar den perfekta balansen och får espresso precis så som du tycker att den ska vara. Det är med andra ord viktigt att du väljer maskin utifrån din kunskap och ditt behov av att vara med och styra kaffets brygg-process.

Egenskaper som kan vara mycket viktiga

Det är också bra att tänka på att det finns finesser och egenskaper som gör det mycket trevligare att använda en kapselmaskin. 

Du kan hålla utkik efter saker som:

 • Inställningar – Om du kan spara inställningar som du tycker ger gott kaffe är det ett plus. Då kan du använda samma inställningar om och om igen för samma resultat.
 • Fjärrstyrning – Om du vill ha kaffet redo när du kliver genom ytterdörren kan du dra nytta av fjärrstyrning. Det finns kaffemaskiner som du kommer åt via din mobiltelefon med en app. Dessutom kan du dra nytta av möjligheten att programmera en kapselmaskin för att den ska brygga kaffet när du behöver det.
 • Automatisk avstängning – Det här finns nästan på alla kaffemaskiner nuförtiden och är en viktig effekt för säkerhet. Du slipper gå runt och fundera på om du verkligen kom ihåg att stänga av kaffebryggaren i morse.
 • Snabbhet – Det finns de som menar att det inte får ta mer än 25 sekunder att brygga en espresso för att den ska bli bra. 
 • Flexibilitet – Om du kan använda dig av flera olika typer av kapslar och olika koppstorlek kan det vara en fördel. Då kan det bli enklare att få till perfekt kaffe, i kopp efter kopp.

Priset ska vara rätt

Idag är vi beredda på att betala ganska mycket för en riktigt bra kapselmaskin. Vi vet ju att hög kvalitet lönar sig. Det finns dock billiga kapselmaskiner som håller måttet. Du kan hitta ett bra erbjudande som gör att du känner dig nöjd med både pris och smak.

När du ser på priset för kapselmaskiner måste du alltid beakta vad det är du får för pengarna. Om du är väl insatt i vad maskinen kan leverera kan det kännas helt okej att få betala lite mer för den. Missa inte att du kan få rabatt när du köper en kapselmaskin online i en butik som har de bästa modellerna och kör med kampanjer med jämna mellanrum.

När du ser på pris på maskin måste du också beakta pris per kapsel. Det kan bli ganska dyrt att brygga den här typen av kaffe. Det är viktigt att förstå. Du får se på helheten och försök att komma fram till om upplevelsen du kan få med din kapselmaskin är värd pengarna du får lägga på den.

Frågor och svar Kapselmaskin

Varför ska man välja en kapselmaskin?

En kapselmaskin ger snabbt en kaffe eller espresso med bara ett knapptryck. Maskinen erbjuder också en stor variation då det finns många olika smaker att välja på. Rengöringen är precis lika enkel som för en vanlig kaffebryggare men med fördelen att du slipper hantera kaffesump eftersom det bara är att ta ur kapseln och sortera till återvinning. Nackdelen är att det är dyrare kaffe men kan vara värt pengarna i alla fall som ett komplement.

Vem behöver en kapselmaskin?

Det kan passa den som har bråttom på morgonen, vill ha lite vardagslyx eller vill kunna bjuda gäster på det kaffe de önskar.

Hur fungerar en kapselmaskin?

I en kapselmaskin lägger man en kaffekapsel och när man stänger luckan punkteras kapseln med en nål. När bryggningen sätts i gång värms vattnet upp och pressas genom ett rör till kapseln där kaffet bryggs och rinner sedan ner i kaffekoppen.

Vilken kapselmaskin ska man välja?

Att välj en kapselmaskin styrs både utifrån behov och ekonomi. Storleken på maskinen kan vara beroende på hur många det är i hushållet. Ska kapselmaskinen bara användas ibland som ett komplement till en vanlig kaffebryggare kanske det är värt att satsa på en enklare modell. För den som ska göra mycket latte eller annars har skummad mjölk i kaffet kanske vill satsa på en modell med en inbyggd mjölkskummare. Ska maskinen alltid stå framme i köket kan designen vara en viktig faktor.

Vilka kapslar passar till vilken maskin?

Vill du välja en maskin utifrån vilka kapslar den är kompatibel med brukar detta stå i kapselmaskinens bruksanvisning.

Var gör man av de använda kaffekapslarna?

Kaffekapslar som är använda ska inte kastas i restavfallet. Aluminiumkapslar sorteras som metall och kapslar i plast sorteras som plastavfall.

Hur rengör man en kapselmaskin?

Rengör kapselmaskinen regelbundet cirka var tredje till fjärde månad eller efter cirka 400 koppar. Även kapselbehållaren och droppbrickan behöver rengöras och de kan ofta tåla maskindisk. När kaffemaskinen är sval drar man ur sladden ur eluttaget. Kapselbehållaren lyfts ur för att rengöra röret eller kranen där vattnet kommer ner i kapseln. Själva maskinen rengörs invändigt genom att köra igenom med rengöringsmedel som rekommenderas för den typ av maskin man har. Utvändigt går det bra att använda en fuktad trasa och lite diskmedel. Avkalkning behöver också genomföras ungefär var tredje månad.

Betyg på guiden:

4.5/5 - (4 votes)