Köp en smoothiemaskin bäst i test som ger den lena fina drycken som ger dig all den näring och hälsa som du är ute efter.

Om du vill börja göra smoothies regelbundet är det viktigt att du använder en maskin som ger en fin dryck av grönsaker och frukter. Smoothien kombinerar god smak med gott samvete. Här kan du hitta en smoothiemaskin bäst i test som är enkel att använda och som ger de goda resultaten som du är ute efter!

Bästa Smoothiemaskin

Alla modeller i testet har testats av en mix av ovana och vana personer av att använda smoothiemaskiner för att kunna bedöma användarvänlighet. Vi valde ut testpersoner från både enhushåll och barnfamiljer för att kunna testa kapacitet och prestanda för både små och stora volymer. Testperioden sattes till en månad för att även kunna bedöma modellerna utifrån hur ofta de används.

Testerna för att hitta bästa smoothiemaskinen genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

 • Användarvänlighet – att produkten är enkel att använda, lätt att förvara, ta fram och ställa undan
 • Kapacitet
 • Hastighetsjustering
 • Effekt
 • Antal bägare och andra tillbehör
 • Enkel att rengöra
 • Storlek
 • Vikt

Wilfa Xplode Vital BBLSP-1800S blender: ✅ Bästa val

Wilfa Xplode Vital BBLSP-1800S blender

 • 5 av 5 stjärnor från Trustedreviews.com
 • 4,6 av 5 stjärnor på Amazon

När vi ser närmre på Wilfa Xplode Vital BBLSP-1800S blender är det inte konstigt att det här har blivit en smoothie-hit världen över. Maskinen är helt enkelt otroligt effektiv. Den plockar upp vitaminer från skal och kärnhus på ett sätt som inte påverkar den goda smaken.

För dig som ska börja göra smoothies med fokus på hälsa kan det här vara det bästa valet. Wilfa Xplode Vital BBLSP-1800S blender är enkel att använda. Du behöver inte hålla in knappen för att mixern ska jobba. Knivarna är korsade vilket ger en mycket fin konsistens på din smoothie. Det kan göra det lättare för kroppen att plocka upp vitaminerna som finns i grönsaker och frukt.

Rengöringen är enkel och det är något som hyllas av användare. På 30 sekunder är du klar med din dryck och det tar inte mycket längre tid att plocka isär maskinen och få den ren för nästa omgång. Smoothiemaskinen kommer med två bägare med spillsäkra lock.

Viktiga egenskaper

 • Korsade knivar
 • Enkel rengöring
 • 1800 W
 • Snabb
 • 2 bägare med spillsäkra lock

Coline Multiblender : ✅ Bästa Premium

Coline Multiblender

 • Höga betyg på Clas Ohlson

Multiblender Coline är ett bra val för den som behöver många olika delar. Du kanske inte bara vill göra smoothies. Om du även vill få pressad juice på morgonen, proteindryck efter träningen och sås till middagen kan det vara smart att satsa på en smoothiemaskin som Coline.

Med flera olika bägare med lock är det enkelt att blanda till smoothie eller annan dryck direkt i den bägare som du sedan serverar från. Det här ger smidig användning. Lock och bägare kan du sedan diska i diskmaskin. Det är bara knivarna som kräver handdisk.

Med tanke på att det här är en billig smoothiemaskin ger den stort värde för pengarna. Användare rapporterar att den är lätt att använda och ger goda resultat. Den kan passa bra för dig som vill få en maskin som fungerar bra till en mindre peng.

Viktiga egenskaper

 • För smoothie
 • För proteindryck
 • Bägare med lock
 • Juicepress
 • 300 W

C3 Mix & Go: ✅ Bästa Professionella

C3 Mix & Go

 • Gott betyg av Leva & Bo
 • 3 av 5 stjärnor på Pricerunner.se 

Det finns flera fördelar med smoothiemaskinen C3 Mix & Go som dessutom inte är särskilt dyr. Den är enkel att använda och du slipper frukt och grönsaker som fastnar i bägaren. Men det ska också sägas att det här är en smoothiemaskin med lite lägre effekt. Den kommer inte att ge samma kraft som de främsta smoothiemaskinerna bäst i test gör.

C3 Mix & Go är framtagen särskilt för smoothies. Den kommer med två dryckesbägare som har lock. Perfekt när du vill ta med dig din hälsodryck. Var uppmärksam om att maskinens delar inte man diskas i diskmaskin!

Viktiga egenskaper

 • 300 W
 • 2 hastigheter
 • Kan inte diskas i maskin
 • Kommer med 2 bägare
 • Enkel användning

Guide – Välj rätt smoothiemaskin

Det blir alltmer populärt att använda smoothiemaskiner. Det här är en form av mixers som är till för att göra dryck av grönsaker och frukt. Med en bra smoothiemaskin får du en jämn och len konsistens. Smoothie betyder just len och det är målet med blandningen.

När du ska välja smoothiemaskin finns det en hel del saker att tänka på. Det är alltid en fördel att se på smoothiemaskiner bäst i test. Här får du ju de allra bästa maskinerna presenterade på ett enkelt sätt. Fast se också till att du väljer i enlighet med dina behov.

Det kan vara imponerande med en maskin som kan precis allt. Om du ändå bara ska använda den till juice på morgonen och grönsakssmoothie kan det tyckas vara onödigt att betala för fler finesser.

Här är punkter som du måste beakta innan du köper smoothiemaskin.

Hur användarvänlig är smoothiemaskinen?

Det får inte bli för svårt att använda en smoothiemaskin. Då finns risken för att den kommer att få stå kvar i skåpet och samla damm. Om du vill hålla dig till din nya livsstil där du startar varje morgon med en hälsosam smoothie ska du välja en modell som ger enkel användning.

Den bör:

 • Ha delar som är enkla att sätta ihop
 • Ha de hastighetslägen som du behöver
 • Jobba snabbt
 • Ge rätt konsistens på kort tid
 • Komma med tillbehör som kannor och lock
 • Vara lätt att rengöra

Den sista punkten är verkligen viktig. För att du ska kunna använda din smoothiemaskin igen, kanske senare samma dag, är det ju viktigt att den är redo för det. Det blir den snabbt om delarna är enkla att hantera.

Maskindisk är inte ett måste. Det viktigaste är att du lätt kan plocka isär knivar och behållare och göra rent. Om frukt och grönt lätt fastnar i behållarna kan det bli irriterande. Dessutom är det bra om maskinen har en storlek som känns lätt att hantera.

Vad kan maskinen göra?

Det här är också något du måste tänka på inför köpet. Det vill säga, vad vill du att smoothiemaskinen ska kunna? Idag kan du få mycket mer än smoothies av frukt och grönt med smoothiemaskiner. De kan också användas för:

 • Salsa
 • Sås
 • Soppa
 • Juicepressning

Se på möjligheterna och fundera på hur du skulle vilja använda din maskin. När du har detta klart för dig blir det mycket enklare att välja rätt. Som nybörjare på smoothies och färskpressad juice kan det dock vara smart att begränsa det hela till en eller två funktioner. 

När du väl börjar lära dig mer om att göra dina egna hälsodrycker inser du vad du verkligen behöver. Då kan det vara dags att uppgradera till nästa maskin.

Blir det nyttig dryck?

Hur nyttig drycken blir beror givetvis först och främst på vad du har i den. Om du blandar ihop en massa saker som inte är särskilt hälsosamma spelar det ingen roll att du kallar det hela för en smoothie.

Maskinens egenskaper får också betydelse för hur nyttig drinken blir. Det kan till exempel vara så att du med en smart layout på knivarna får ut mer vitaminer från drycken. Lär dig mer om hur maskinens olika egenskaper kan påverka dryckens kvalitet.

Se vad andra har att säga om smoothiemaskinen

När du väl känner att du har hittat en modell som tycks vara som klippt och skuren för dina behov är det smart att se vad andra har att säga om den. Du kan dra stor nytta av plattformar online som Amazon. Där kan du läsa omdömen från verifierade köpare.

Tänk på att andra kanske inte har samma behov som du. Det kommer att påverka deras uttalanden om smoothiemaskiner. När du ser att många säger positiva saker kan det vara något som får dig att välja en viss maskin. Se bara till att ditt köp i första hand grundas på de praktiska detaljerna. Goda omdömen är bara något som hjälper dig i rätt riktning och ger ett tryggare köp.

Frågor och svar Smoothiemaskin

Vad kan man använda en smoothiemaskin till?

En smoothiemaskin är en mixer som kan användas för att mixa exempelvis frukter, grönsaker och vätskor. Den är perfekt att använda för att göra smoothies, juicer, soppor, såser och dippblandningar. Apparater med bra prestanda kan mixa lite hårdare livsmedel som frusen frukt, nötter, is med mera.

Vilken smoothiemaskin är bäst?

Det finns många olika mixers och blenders med olika funktioner och varierande prestanda. Vilken smoothiemaskin som blir bäst beror på vad man tänkt att använda den till. Ska man bara göra smoothies kan en enkel mixer fungera utmärkt. Annars kan en mer kraftfull blender vara bra att investera i för lite mer användningsområden med hårdare råvaror som ska mixas.

Vilken prestanda bör en smoothiemaskin ha?

Beroende på vilka ingredienser som ska användas till smoothies kan prestandan i vissa fall vara viktig. Om rotfrukter ska användas eller frysta bär behöver prestandan vara riktigt bra och minst 1 000 watt kan då vara lämpligt.

Vad är en pulsfunktion?

En pulsfunktion ger korta stötar av den högsta hastigheten när man trycker på pulsknappen. Funktionen ger en effektiv mixning och jämnar lättare ut blandningen vid svårt motstånd.

Hur rengör man en smoothiemaskin?

Huvuddelen med elektronik ska endast torkas av med en lätt fuktad trasa med eventuellt lite diskmedel vid behov. Övriga delar är bäst att läsa i bruksanvisningen för vad som rekommenderas för den specifika modellen. Flera produkter går att köra i diskmaskin och bland de som ska handdiskas kan det vara värt att det enkelt går att lossa och rengöra knivarna för sig.

Smoothiemaskiner som utgått:

Electrolux Explore 7 Compact

 

Electrolux Explore 7 Compact

 • 4,4 av 5 stjärnor på Electrolux.com

Om du vill ha en smoothiemaskin som står stadigt på diskbänken kan sugpropparna som finns under Electrolux 7 Compact vara en hjälp. Electrolux är ett märke som står för hög kvalitet och det märker vi när vi ser på deras smoothiemaskin.

Det räcker med en knapptryckning för att få igång maskinen och den går att använda för allt från såser till hälsodryck. Det går att använda särskilda program som är till för att hjälpa dig till den konsistens du vill ha på drycken. Det går också att använda pulsfunktionen för att få den hastighet som blir precis rätt för din smoothie.

Viktiga egenskaper

 • 900 W
 • Pulsfunktion
 • Tål diskmaskin
 • 2 hastigheter
 • Trådvisp

Betyg på guiden:

5/5 - (5 votes)