Skaffa hemlarm som är bäst i test och som har de egenskaper som gör att du kan uppleva större trygghet när du är borta och när du är hemma.

Om du ska investera i ett huslarm är det klokt att se lite närmre på tester av larm. Ett hemlarm som är bäst i test har viktiga egenskaper som du kan dra stor nytta av. Här kan du läsa mer om hemlarmen som har utsetts som de allra bästa av experter som testat dem under flera veckors tid.

Bästa Hemlarm

Vi har testat samtliga modeller av hemlarm under flera veckors tid för att avgöra både säkerhet och falsklarm. Bland testpersonerna finns experter inom området som vet vad som ska och inte bör utlösa ett larm.

Testerna för att hitta bästa hemlarmet genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

 • Användarvänlighet – enkel montering och smidiga appar med enkla kontrollpaneler för att styra hemlarmet
 • Uppkoppling via mobilnätet
 • Kamera
 • Integrering med andra system
 • Extra funktionalitet som brandlarm och vattenläcka
 • Pris
 • Utbud på tillvalstjänster som väktartjänst med mera

Svenska Alarm hemlarm: ✅ Bästa val 

Svenska Alarm hemlarm

 • Tvåa i PC för allas test 2018
 • Gott betyg i Expressen utvärdering 2017

Svenska Alarm har sin bas i Malmö och är ett namn som har dykt upp i hemlarm bäst i test under senare år. Trots att de erbjuder en ganska enkel tjänst står de sig väl mot jättarna. Det här är ett bra val om du vill få en mycket bra bastjänst som har allt som du kan tänkas behöva i form av huslarm.

Tjänsten kan ses som mycket prisvärd och det beror en hel del på att man har ett unikt upplägg för betalning. Med tiden blir det billigare eftersom priset går ner när hårdvaran för alarmsystemet är betald. När allt är betalt går det att betala enbart för väktartjänst om den önskas.

Det går att styra larmsystemet via en app på mobilen och med hjälp av kontrollpanelen som är portabel. Det här är ganska enkelt men notera att alla funktioner inte går att kontrollera direkt från mobilen.

Med appen kan du snabbt få en väktare till ditt hem. Det är en manuell funktion som kan ge en stor trygghetskänsla oavsett om du är i hemmet eller inte när någon objuden försöker ta sig in i det. Du kan också klicka för att det är ett falsklarm för att avbryta besöka av väktare.

Det här är ett bra val för dig som inte har något behov av att koppla samman hemlarmet med andra smarta hussystem. Det går nämligen inte att göra med Svenska Alarms hemlarm som det ser ut idag.

Viktiga egenskaper

 • Uppkoppling via mobilnät
 • Mobil app
 • Fria väktarutryckningar
 • Kamera
 • Tillval
 • Låg kostnad

Verisure hemlarm: ✅ Bästa utmanaren

 • Bäst i PC för alla 2019
 • Bäst av Hem & Hyra 2016

Verisure har fått väldigt höga betyg i flera tester. Dessutom är det intressant att se att deras huslarm står sig mot konkurrensen år efter år. Verisures hemlarm är prisvärt och det ger stor flexibilitet. Du kan lägga till de tjänster som du tycker är viktiga. På så vis får du ett hemlarm som är skräddarsytt efter faktiska behov.

Det är enkelt att använda larmet och du kan nå det med din smartphone. Kopplingen till nätet får stor betydelse när det gäller. Det innebär nämligen att det går snabbt att komma i kontakt med larmcentral. Dessutom kan du kommunicera med ditt huslarm vart du än befinner dig med den smidiga appen för mobilen.

Larmet är utvecklat för att upptäcka avvikelser i ditt hem på flera sätt. Det har komponenter som “ser” det som sker och med sensorer kan det också upptäcka rörelser som inte kan anses vara normala. Dessutom kan ljud leda till att systemet slår larm och du varnas om inbrott. Det är en funktion som kan visa sig vara räddaren i nöden.

Vakttjänsten är också viktig och den kan kännas särskilt trygg om det händer något när du eller barn är hemma. Att veta att en väktare är på väg är ett stöd som gör att du känner att både du och ditt hem är lite extra skyddat.

Viktiga egenskaper

 • Nätansluten kommunikation
 • Mobilapp
 • Flexibel användning
 • Väktarutryckning

Guide – Välj rätt hemlarm

Om du har kommit fram till att ni behöver ett hemlarm finns det några stora aktörer att välja från. Deras tjänster skiljer sig inte så stort från varandra men det finns ändå detaljer som gör att ett alternativ kan bli bättre än ett annat.

Det viktigaste är att du och ditt hem får ett gott skydd. Nuförtiden händer det ju att inbrottstjuvar ger sig in i hem trots att folk är hemma. Då är det verkligen viktigt att ha ett huslarm som går att använda snabbt och smidigt.

Hur ska du tänka för att välja rätt? Här är några av de främsta punkterna som kan vara bra att tänka på när du ser närmre på hemlarm som är bäst i test.

Enkel användning är viktigt

För att du ska trivas med ett hemlarm bör det vara enkelt att använda. Om det blir för komplicerat och du hela tiden får problem med falsklarm kan du till sist uppleva att larmet är mer av ett ok än trygghet.

Användarvänlighet betyder att du lätt ser hur du ska larma på och larma av. Om du kan plocka med din kontrollpanel kan det vara en stor fördel. Då kan det bli lättare att trycka på knappen för snabbt larm, kom direkt, utan att behöva leta upp samma funktion i appen.

När du läser om hemlarm bäst i test är det viktigt att du ser på hur användningen upplevs. Även om det är experter som testar bör de tala om hur systemet fungerar i praktiken. Huslarm är till för helt vanliga människor och då måste tekniken som aktiverar larmet också vara gjord för dig.

Tillgång till larmet via mobilen

Det kan tyckas vara en självklarhet, och de seriösa larmbolagen ser till att deras system går att nå via en app. Det betyder att du kan aktivera larmet med en app och följa vad som händer hemma hos dig med den samma. 

Om du till exempel får en signal om att något händer i ditt hem är det ju en fördel att kunna kika på vad som pågår. Det kan du göra med kameror som är väl utplacerade. Dessutom kan du få larm som inkluderar ljud. Då hör du också om det är något som inte stämmer eller om det kanske rör sig om ett falsklarm på grund av barn som inte aktiverat av larmsensorerna då de kom hem.

Med mobilen ska du också snabbt kunna kalla på väktare då du tycker att det behövs. Eller tvärtom snabbt avstyra en onödig utryckning. Det här är en trygghet som larmbolagen erbjuder. Ibland ingår väktartjänsten som en del av larmpaketet och ibland måste du köpa till den.

Hjälp med installation

För många är det en stor fördel att få hjälp med installation av hemlarm. Det är ju inte så lätt att själv veta var kameror och sensorer bör sitta. Det här vet proffsen och de kan snabbt se till att ditt hus blir övervakat av larmsystemet utan att det ser fult ut.

Under installationen kan du också få en noggrann genomgång av systemet. Då kan du passa på att ställa frågor och testa de olika funktionerna. Det är en fördel med larmbolag som ger kontinuerlig service. Det kan ju vara så att du behöver lite mer support i början när du vänjer dig vid att använda ditt hemlarm.

Integration med andra system

Det finns hemlarm som kan integreras med fler system som finns i ditt smarta hem. Det här kan vara en stor fördel men är inte ett måste. Om du redan nu har system som gör ditt hem smart ska du se närmre på hur ett larm kan integreras i de system för lås, ljus och mer som finns just nu.

Det kan ju vara så att du vill kunna tända och släcka lampor på avstånd som en del av det larmsystem som du använder dig av för att skydda hemmet. Det kan ge en känsla av större kontroll och trygghet till exempel då du är på semester.

Goda recensioner från användare

Det är smart att se på recensioner av hemlarm från faktiska användare. Hemlarm som har fått bäst i test har för det mesta utvärderats av experter på huslarm. Det är också bra men det kan innebära att man missar frågor som helt vanliga användare kommer att ställa.

Se på verkliga recensioner och be om referenser innan du köper ditt hemlarm!

Frågor och svar Hemlarm

Varför ska man skaffa hemlarm, fungerar det verkligen mot inbrott?

Larm skyddar inte 100% mot inbrott men det minskar tiden som tjuvarna har på sig att genomföra ett inbrott. Ett hemlarm är ett bra komplement till både certifierade lås och Grannsamverkan. Med ett larm slipper du även ett obehagligt överraskningsmoment när du kommer hem till ett utfört inbrott och är du bortrest kan du få hjälp av larmföretaget att säkra upp ditt hem. Har du dessutom ett hemlarm som varnar för vattenskador och brand kan bara detta vara väl investerade pengar.

Hur fungerar ett hemlarm?

Hemlarm kan fungera på lite olika sätt beroende på vilken typ det är. Ett hemlarm kan ha rörelsedetektorer, sensorer, sirener och även rökdetektor som även kan varna för brand. Larmet kan vara kopplat till en larmcentral med väktarutryckning men behöver inte vara det. Många hemlarm kan dessutom styras med en app i din mobiltelefon.

ad kostar det att installera och köpa ett hemlarm?

Det finns allt från enklare hemlarm till mer avancerade, med och utan väktartjänst kopplat till en larmcentral med möjlighet till utryckning eller om det ska vara kopplat till mobiltelefonen. I genomsnitt kan man räkna med en kostnad på mellan 5 000 – 10 000 kronor.

Kan man ha hemlarm när man har husdjur?

Det går bra att ha husdjur när man har hemlarm och husdjuren kan vara hemma när larmet är på om man har gjort en anpassning med en infraröd detektor som ser i rummet. Man kan också göra en skalsäkring av huset som då är utan IR.

Vad kostar en utryckning från larmcentralen?

Beroende på vilket larmsystem man väljer kan en utryckning ingå i månadsavgiften till larmföretaget eller så kan man betala per utryckning som kan kosta 1 000 – 1 500 kronor.

Vad händer om man råkar utlösa hemlarmet av misstag?

Om hemlarmet är kopplat till en larmcentral ringer de upp och man får ange det lösenord som har avtalats.

Hur fungerar hemlarm med ett abonnemang?

Beroende på vilket hemlarm det är kan olika saker ingå i månadsavgiften. Det kan vara att det är kopplat till en larmcentral. Att det finns support och jour och att utryckningar kan ingå. För utryckning kan man också ibland välja om väktaren ska kunna gå in i huset med en inre kontroll eller om väktaren bara ska utföra en yttre kontroll.

Betyg på guiden:

5/5 - (4 votes)