Hitta bästa hundgpsen och dra nytta av fördelarna med en hundgps under jakt och utflykter tillsammans med hunden.

Under jakt är det inte ovanligt att avståndet mellan jakthund och jägare ibland är så pass stort att hunden inte syns till. Då kan det vara väldigt smidigt med en hundgps som genast avslöjar var hunden befinner sig.

En hundgps visar hundens position ljudlöst. Du kan använda dig av en vanlig smartphone för att se positionen. Det är något som kan bli en styrka för er som jaktlag och även göra det mycket roligt med jaktäventyren i skog och mark.

Hund GPS er vi rekommenderar 

Men det är viktigt att använda en riktigt bra gps för hunden. Det finns olika modeller med olika styrkor. Välj i enlighet med dina behov och läs på innan du beställer. Här kan du läsa mer om några av de bästa hundgps som finns på marknaden just nu.

Alla Hund GPS er

Yepzon Freedom GPS-Tracker

#1 Yepzon Freedom

Sammanfattning: Det här är en smidig hundgps som hängs på halsbandet. Gpsen kan användas för jakt eller för dig som befinner dig ute i skog och mark ofta med hunden. Det som är så smart med Yepzons gps för hunden är att den kombinerar tre olika teknologier.

Freedom GPS-tracker fungerar med 3G, GPS och wifi. Hundens position går att spåra på nolltid och du ser med enkelhet på din mobiltelefon var vovven är. Denna gps är också framtagen med tanke på hur hunden rör sig i skog och mark. Den klarar både stänk och stötar.

Hundgpsen har ett inbyggt SIM-kort och du måste skaffa abonnemang med Yepzon för att kunna använda den. Batteritiden är lång och den blir ännu längre då du kan använda dig av 3 olika inställningslägen. Det ska gå att få ut flera veckors användning av ett batteri.

Viktiga egenskaper

 • Kombination av 3G, GPS och wifi
 • Stänk- och stöttålig
 • 3 olika inställningar
 • Abonnemang via Yepzon
Tractive GPS Pet Tracker

#2 Tractive GPS Pet Tracker

Till Butik - Zooplus.se

 • Bästa mellan av GardenHome.se

Sammanfattning: Det här är en hundgps som fungerar bra när du befinner dig inom gps-nätet. Den här modellen är också gjord med tanke på katter som behöver spåras. Den hängs med ett halsband omkring hundens hals. Med tanke på att modellen även fungerar för katter är den också ett bra val för mindre hundar.

För dig som letar efter något som fungerar bra till ett lägre pris kan Tractive gps för hunden bli ett riktigt bra val. Så länge som du inte rör dig utanför gps-nätet fungerar det här precis som det ska. Du kommer att kunna spåra din hund snabbt och lätt.

Dessutom ska det nämnas att det här är en gps-produkt med hög kvalitet. Den har fått goda recensioner av användare och kan ses som en investering för dig som ofta ger dig ut i naturen med hunden av olika skäl.

Viktiga egenskaper

 • För hundar och katter
 • Lätt att använda
 • Fungerar inom gps-nätet
 • Hög kvalitet
Hund Tractive Set med GPS-sparare + promenadtillbehor

#3 Tractive Set med GPS-spårare + promenadtillbehör

Till Butik - Zooplus.se

 • Bästa budget av GardenHome.se

Sammanfattning: Tractives set med gps-spårare och flera tillbehör är som en liten godispåse för hundägare och hund. Förutom en hundgps kommer setet med en lampa för mörka kvällar och nätter, en boll, ett kastsnöre och ett gäng bajspåsar.

Den här hundgpsen fungerar över det vanliga gps-nätet. Gps-delen sitter smart på halsbandet och är bekvämt för hunden. Hunden märker inget men du kan snabbt ta reda på var vovven finns via din mobiltelefon.

Priset på detta set är attraktivt. Du får mycket för pengarna. Det kan rentav fungera som en fin present till en hundägare som du känner. I ett set har du i princip allt du behöver för att ge dig ut med hunden i skog och mark!

Viktiga egenskaper

 • Fungerar inom gps-nätet
 • Lång batteritid
 • Med boll
 • Med kastsnöre
 • Med lampa
 • Med bajspåsar
Tractive Hunters Edition

#4 Tractive GPS Pet Tracker Hunters Edition

Till Butik - Vetzoo.se

 • Bästa special av GardenHome.se

Sammanfattning: Tractive GPS Hunters Edition är särskilt framtagen för jakthundar. Halsbandet har till och med kamouflagefärg. En bra egenskap är den långa batteritiden. Så länge som du laddar batteriet ordentligt innan ni ger er ut ska det ge lång tid. Det finns ingen anledning till att oroa sig för att du skulle tappa hundens läge när du ger dig ut med denna Tractive modell.

Gpsen fungerar inom det vanliga gps-nätet och du kan givetvis använda din smartphone med app för att se var hunden befinner sig. Halsbandet har god passform och gps-enheten stör inte hunden. Den är enkel att använda och då särskilt när det rör sig om jaktsammanhang.

Viktiga egenskaper

 • Särskilt för jakthundar
 • Kamouflage färgat
 • Lång batteritid
 • God passform

Guide – Välj rätt hundgps

Behöver du hundgps? Det är en viktig fråga att ställa. Det är nämligen inte bara jaktlag som kan se fördelen med att kunna spåra hundar ljudlöst. Om du tycker om att ge dig ut med din hund i stora naturområden och ibland tappar ögonkontakten känns det tryggt att snabbt ta reda på var din vovve befinner sig.

De som har störst behov av gps-spårning för djur är:

 • De som jobbar med jakthundar
 • De som ofta befinner sig i skog och mark med hund
 • Kattägare som vill ha koll på var katten befinner sig

Gps-spårning är enkelt och smart. Med din smartphone kan du använda en app som visar dig var hunden som bär sändaren befinner sig. Det här går snabbt och kommer inte att innebära oljud eller annat som skulle kunna störa i en jaktsituation.

Viktiga egenskaper för hundgps

Det finns egenskaper som är viktiga att beakta då du ska välja hundgps. Några av de främsta är:

 • Tålighet – Vad klarar gpsen av? Den bör vara slittålig och ska klara av vatten. Ta reda på om gpsen kan sänkas ner i vatten eller om den bara är gjord för att klara stänk. Betänk också att gps som hänger ner från ett halsband kan vara mindre slittåligt än den som sitter som en del av halsbandet.
 • Batteritid – Mycket viktigt att tänka på! Batteriet måste räcka hela vägen ut. Om ni är mitt i skogen och du tappar kontakten när batteriet dör kan det kännas besvärligt. Särskilt i en situation då du måste hålla tyst och inte kan börja ropa på hunden.
 • Passform – En gps ska sitta på bra. Om den inte gör det finns risken för att hunden tappar den ute i skogen. Många gånger är det att rekommendera att välja halsbanden som har gpsen som en del av halsbandet eller där den sitter väldigt tätt mot nacken och inte dinglar ner mot hundens bröst.
 • Vikt – Det får inte vara en tung manick som stör hunden!
 • Precision – Läs recensioner och ta reda på om hundgpsen erbjuder hög precision. Du vill inte få fel koordinater då det gäller.

Frågor och svar om hundgps

Det finns som sagt en hel del att tänka på då du ska välja hundgps. Här är några vanliga frågor och svar som kan hjälpa dig att hitta rätt.

Vem behöver hundgps?

Den som av någon anledning vill kunna spåra sin hund. Det kan vara under jakt såväl som under promenader ute i skog och mark.

Vad är fördelarna med gps för hunden?

Den första fördelen är att du alltid kan hitta din hunds position. Detta utan signaler som kan avslöja era positioner för andra. Samtidigt upplever många att en bra hundgps ökar kontakten mellan hund och ledare. Det här är ett verktyg som kan ta samarbetet till helt nya dimensioner.

Var kan jag få objektiv information om hundgpser?

Företag som tillverkar och säljer hundgps kommer givetvis att prisa sina modeller. Du kan alltid använda dig av produktinformation och se på faktiska egenskaper för att få veta mer. Men det kan också vara smart att kika lite på vad folk i forum om jakt och forum om hundar säger. Du kan läsa existerande trådar eller starta en egen för att fråga om en specifik modell.

Vad kostar hundgps?

En hundgps behöver inte kosta mer än omkring tusenlappen. Ibland kan det vara billigare. Det du måste betänka är att det kan bli dyrare om du till exempel behöver betala för ett abonnemang för gpsen. Dessutom kan det vara så att du måste betala för app för att kunna använda din gps.

Vilken är den bästa hundgpsen?

Den som fungerar och visar dig var hunden finns! Det betyder alltså att du måste beakta om du behöver mer än gps-nät som till exempel 3G och vad gpsen ska klara av. Välj alltid hundgps i enlighet med dina behov för att kunna använda den på ett smidigt och effektivt sätt.

Kan man hänga hundgps på katt?

Det finns modeller som också är gjorda för katter. Det är inte sällan de som är gjorda för mindre hundar. Men hängen som ska fästas på hundhalsband kan ju lika gärna hängas på ett katthalsband.

Kan jag använda samma telefon för fler hundgpser?

Det finns appar som gör det möjligt att spåra flera hundar samtidigt i en telefon. Det kan vara mycket smidigt för ett jaktlag som behöver koordinera utan att göra röster hörda. Det finns hundgps där flera användare kan vara med och se var specifika hundar rör sig. Precis vad som behövs för större jaktlag där flera människor och fyrbenta samarbetar i ett större område.

Är hundgps bara för hundar?

Nej, det som kallas för gps-trackers är inte bara till för hundar. De kan användas av människor. Det går till exempel att utrusta ett barn med tracker såväl som en äldre person. När det finns oro för att en person ska gå vilse, föras bort mot sin vilja eller glömma bort vägen hem kan en gps-tracker vara en stor hjälp. Lika mycket för människor som för husdjur!

Hur fungerar hundgps?

Det fungerar med en gps-tracker som finns på hundens halsband. Med hjälp av en app på din mobiltelefon kan du kommunicera med gps-trackern och därmed se precis var hunden befinner sig. Du kan se det hela som en karta vilket gör det lätt att orientera sig och se avståndet mellan dig och hunden.

Hur långt bort fungerar en hundpejl?

En hundpejl, gps för hunden, fungerar på olika avstånd beroende på den modell som du väljer. Enklare varianter kan fungera på några meters avstånd men mer avancerade modeller för jakt klarar mycket större avstånd. Det du måste komma ihåg är att halsbandet hela tiden ska ses inom gps-nätet för att det ska fungera. Om hunden ska röra sig på en plats som ligger utanför nätet fungerar det alltså inte såvida annan spårningsteknik inte finns med i samma manick. Active har modeller som är utan gränser för räckvidd. Det är imponerande och väldigt användbart till exempel i jaktlag.

Hur länge räcker batteriet i hundgpsen?

Det beror på hur intensiv användningen är och givetvis också på vilket batteri det rör sig om. Men normalt sett ska du kunna få ut omkring 3 dagar av batteriet innan du behöver ladda det igen. Tillräckligt för en dag och kväll i skogen.

Har hundgps historia-funktion?

Ibland går det att spara och spela upp hundens rörelser. Det här kan vara av intresse om du vill lära dig mer om din hunds rutiner. Du kan gå tillbaka och se på hundens rutter och jämföra för att på så vis analysera och komma fram till slutsatser.

Finns det hundgps utan abonnemang?

Det går att använda hundgps utan abonnemang, Det finns till exempel modeller med SIM-kort som gör det möjligt att skicka sms till gpsen på hunden. På så vis kan du snabbt få information om position. Detta är möjligt utan app och abonnemang. Den här typen av lösningar möjliggör också samtal. Du kan ringa hundens halsband och lyssna på omgivningen för att lista ut var den är.

Hur kan man skydda hundgps mot vatten?

Det finns vattentäta modeller men du kan också köpa till fodral som ger denna effekt.