LÀs mer om vattenkokare bÀst i test för att köpa den bÀsta vattenkokare du kan fÄ just nu till ditt kök!

De allra flesta behöver vattenkokaren för att snabbt fÄ vatten till dryck och matlagning. HÀr kan du lÀsa mer om vattenkokare som Àr bÀst i test och som kan bli ditt bÀsta val. Fundera lite pÄ vilka finesser du behöver och vÀlj snabbkokaren som ger dig ett gott stöd i köket.

Kenwood Vattenkokare ZJG801C: ✅ BĂ€sta val

Kenwood Vattenkokare ZJG801C

 • BĂ€st pĂ„ BĂ€st i Test
 • 4,5 av 5 stjĂ€rnor pĂ„ Pricerunner

NÀr det ska vara bekvÀmt och enkelt att koka vatten Àr Kenwood ZJG801C ett utmÀrkt val. Det hÀr Àr i grund och botten en ganska enkel vattenkokare utan nÄgra speciella finesser. Trots detta har Kenwoods vattenkokare fÄtt bÀst i test vid flera tillfÀllen. Det har flera olika skÀl.

Att koka upp en liter vatten gÄr snabbt. Det Àr klart pÄ cirka 3 minuter. Du fÄr dock vÀnta nÄgra sekunder till innan knappen slÄr av och kannan med hett vatten Àr redo. Den hÀr vattenkokaren har ett bekvÀmt handtag som inte blir kokhett. Du trycker pÄ en smidig knapp för att fÄ upp locket.

VÀrmehÄllningen Àr god och vattnet förblir mycket hett en bra tid efter att du har kokat upp det. Dessutom Àr det hÀr ett bra val för dig som föredrar att vattnet kokas i en kanna av glas hellre Àn en av plast.

Viktiga egenskaper

 • 1,7 liter
 • 2200 W
 • Karaff av glas
 • BekvĂ€mt handtag
 • LĂ„g ljudnivĂ„

Kitchen Aid Artisan 5KEK1522: ✅ BĂ€sta Premium

Kitchen Aid Artisan 5KEK1522

 • BĂ€sta premiumvalet pĂ„ BĂ€st i Test
 • Gott betyg frĂ„n RĂ„d & Rön

En vattenkokare som ocksÄ utmÀrker sig i tester Àr Kitchen Aid Artisan 5KEK1522. Det hÀr Àr en kokare som kan se rÀtt sÄ enkel ut men som erbjuder viktiga finesser. Ta bara en sÄdan sak som att kannan har dubbla vÀggar. Det ger flera fördelar.

NÀr du har kokat upp vattnet kommer du inte brÀnna hÀnderna för att du tar i kannan. Dessutom drar dubbla vÀggar pÄ kannan ner pÄ ljudnivÄn nÀr du kokar vattnet. Kanske har den hÀr konstruktionen ocksÄ nÄgot att göra med det faktum att kokaren hÄller vattnet varmt lÀnge.

Det Àr lÀtt att anvÀnda vattenkokaren och den har en tydlig digital display som Àr attraktiv. Det ska dock nÀmnas att det hÀr Àr en kanna som tar lite mer plats. Om det finns gott om plats pÄ diskbÀnken Àr det inga problem men för mycket smÄ kök kan det finnas bÀttre val.

Viktiga egenskaper

 • 1,5 liter
 • 3000 W
 • Digital display
 • Metallkanna

Siemens TW86103: ✅ BĂ€sta Professionella

Siemens TW86103

 • BĂ€st i RĂ„d & Röns test 2019
 • 4 av 5 stjĂ€rnor pĂ„ tyska Amazon

Att Siemens TW86103 vattenkokare har blivit bÀst i test i flera sammanhang Àr inte svÄrt att förstÄ. HÀr har vi en kokare som kombinerar komfort med snabbhet. Det tar inte mer 3 minuter och 26 sekunder att koka upp vatten. Du kan vÀlja mellan olika temperaturer vilket Àr en stor fördel.

Det kan ju vara sÄ att du vill ha mindre Àn 100 grader för ett visst te. NÀr du har kokat upp vattnet kan du vÀlja en keep warm funktion. Med den kommer vattnet att hÄlla sig varmt en halvtimme till. Perfekt pÄ morgonen nÀr det Àr fler som vill fÄ varmt vatten frÄn kannan.

Du behöver inte öppna locket för att fylla pÄ med vatten och det Àr smidigt. Designen pÄ Siemens vattenkokare Àr bekvÀm och ser ocksÄ till att du inte brÀnner dig dÄ den inte blir för het pÄ utsidan eller pÄ handtaget.

Viktiga egenskaper

 • 1,5 liter
 • 2400 W
 • Keep warm funktion
 • 73 cm sladd

Dualit Domus: ✅ BĂ€sta Extra

 • BĂ€st anvĂ€ndarvĂ€nlighet BBC Good Food
 • 4,5 av 5 stjĂ€rnor pĂ„ Amazon UK

Dualit Domus kokar upp en liter vatten snabbt. PÄ 2 minuter och 26 sekunder har du det varma vattnet. Det slÄr flera av de bÀsta vattenkokarna! Den stora men vÀlriktade tippen gör det lÀtt att hÀlla upp vatten utan att spilla. Det hÀr Àr verkligen en vattenkokare som har utvecklats med tanke pÄ anvÀndarvÀnlighet.

Du kan se in i kannan och fÄr ocksÄ linjer pÄ den genomskinliga delen som visar hur mÄnga koppar du har vatten till. Det Àr enkelt att plocka av och stÀlla tillbaka kannan pÄ plattan som Àr rund. Det enda som kan ses som negativt med Dualit Domus vattenkokare Àr att den Àr dyr. Men hÀr kan vi sÀga att du fÄr det du betalar för med rÄge!

Viktiga egenskaper

 • 1,5 liter
 • 3000 W
 • Sure Pour funktion
 • 360 graders platta
 • Stor tipp

Guide – VĂ€lj rĂ€tt vattenkokare

Hur ska du vĂ€lja rĂ€tt vattenkokare? Å ena sidan kan det ju verka som att det egentligen inte borde göra sĂ„ stor skillnad. Men sĂ„ ser du att det finns egenskaper och detaljer som skulle kunna bli viktiga i ditt kök.

HÀr Àr huvudpunkterna som du bör beakta nÀr du vÀljer en vattenkokare:

Hur snabbt kokas vattnet?

En snabbkokare ska ju vara snabb. Trots detta Àr det inte sÄ ovanligt med vattenkokare som tar mer Àn fyra minuter pÄ sig att koka upp vattnet. NÀr du ser pÄ vattenkokare som Àr bÀst i test kommer du att mÀrka att de för det mesta ligger pÄ under 4 minuters koktid.

SÀkert för dina hÀnder

Det Àr inte roligt att ta i ett handtag som Àr sÄ hett att du gör dig illa. Det borde inte fÄ ske men Àr inte ovanligt med billiga vattenkokare som har en sÀmre design. Ta alltid reda pÄ om det finns risk för att brÀnna sig pÄ handtaget.

Det fÄr ocksÄ betydelse för sÀkerheten hur du öppnar locket. Om du mÄste göra det med hela handen och kommer Ät dÀr det finns varmt vatten kan det brÀnna till. MÄnga bra modeller har en knapp som du trycker pÄ för att fÄ upp locket.

SjÀlva kannan blir ocksÄ varm nÀr vattnet kokar i den. Men det finns modeller som har design som motverkar en alltför varm utsida. Dessa kan vara en fördel i hushÄll dÀr det finns barn som kan komma Ät kannan med hÀnderna.

Hur mycket vatten blir det?

Vattenkokare har olika kapacitet. Standard ligger pÄ 1,5 liter men det finns större och mindre kannor. Om du vÀljer en kanna med plats för 1,5 liter kan du rÀkna med att fÄ ut 6 koppar te av en full kokning. 

NÀr du ser pÄ koktid för vattenkokaren ska du vara medveten om att den normalt sett mÀts för en liter vatten. Om du fyller hela kannan och den rymmer 1,7 liter kommer det alltsÄ att ta mer tid.

VÀrmen pÄ vattnet

Det finns smarta modeller som ger dig möjlighet att vÀlja vÀrme pÄ vattnet som du kokar upp. Det behöver inte alltid vara 100 grader. Det hÀr Àr utmÀrkt nÀr du vill anvÀnda vattnet för olika saker som te eller kanske för bullbaket.

Ta ocksÄ en titt pÄ om det gÄr att hÄlla vattnet varmt lite lÀngre. En del vattenkokare Àr bra pÄ att hÄlla vÀrmen utan nÄgon extra vÀrmefunktion. Men det finns ocksÄ design som ger dig möjligheten att slÄ pÄ vÀrmen under nÄgon halvtimmes tid extra för att se till att kannan har riktigt hett vatten lite lÀngre.

KĂ€llor (5st)

För att kunna presentera vattenkokare som fÄtt bÀst i test har vi anvÀnt oss av följande kÀllor:

BĂ€st i Test

BÀst i Test Àr en sajt som genomför grundliga tester av olika produkter. De ser till att rÀtt personer genomför testerna under en lÀngre tid för att kunna ta fram pÄlitliga resultat. Deras test av vattenkokare utfördes av familjer som anvÀnder vattenkokare dagligen.

Pricerunner.se

Pricerunner Àr en sajt som först och frÀmst jÀmför priser. Men den erbjuder ocksÄ möjligheten att recensera produkter. Med ett betygsystem frÄn 1 till 5 stjÀrnor kan du ocksÄ snabbt se den samlade uppfattningen av anvÀndare. Det hÀr Àr ett bra verktyg nÀr du vill se vad andra hushÄll har att sÀga om vattenkokare.

RÄd & Rön

RĂ„d & Rön Ă€r en oberoende tidning som utför produkttester. De Ă€r inte beroende av reklam vilket ger hög trovĂ€rdighet. RĂ„d & Rön lĂ„ter experter testa olika produkter och maskiner. År 2019 testade de 15 olika vattenkokare och sĂ„g bland annat pĂ„ anvĂ€ndarvĂ€nlighet och hur snabbt vattnet kokades.

Amazon

Amazon Àr en butik online som sÀljer det mesta. Utöver ett stort produktutbud har Amazon ett system med kundrecensioner som Àr mycket uppskattat. Det lÄter verifierade köpare uttrycka sina Äsikter och betygsÀtta med ett system frÄn 1 till 5 stjÀrnor.

BBC Good Food

BBC har en hus och hem sajt med fokus pÄ mat som heter BBC Good Food. Den hÀr sajten publicerar ocksÄ tester och recensioner av olika apparater som anvÀnds i köket. De lÄter experter testa maskiner för att sedan ge en grundlig utvÀrdering.

Betyg pÄ guiden: