Gör trädgårdsarbetet till en njutning, köp en trädgårdstraktor bäst i test som du kan jobba med på olika sätt och omkring trädgården!

Med trädgårdstraktorn är det aldrig jobbigt att klippa gräset, inte ens på den riktigt stora tomten. Om du väljer en trädgårdstraktor bäst i test får du hög kvalitet och mycket smarta funktioner. Här kan du läsa vidare om väl testade modeller som har utsetts som de allra bästa valen. Läs också vår guide för hur du kan välja rätt traktor.

Toro TimeCutter ZS 4200T: ✅ Bästa val

Toro TimeCutter ZS 4200T

 • 4,3 av 5 stjärnor på Productreview.com.au

Om du ska klippa mycket gräs på en tomt som är backig och full av hinder är Toro TimeCutter S 4200T ett bra val. Det här är en trädgårdstraktor bäst i test mycket tack vare hastigheten. Du kan använda den snabbt och lätt. Det är enkelt att komma åt med särskilt avancerad styrning.

Du sitter bekvämt på sätet som har ett högre ryggstöd. Sikten är god och däcken ser till att det inte blir svårt att komma fram ens där det är riktigt gropigt och fullt med grenar. Bränsletanken är väl tilltagen och det är mycket bra när du inte vill avbryta arbetet på grund av soppa torsk.

Dessutom är det här en Toro trädgårdstraktor med genomskinlig tank. Det betyder att du ser när bensinen nästan är slut och därmed kan planera ditt arbete på ett mycket smart sätt. När vi ser på recensioner från användare är det tydligt att tidsbesparingen uppskattas stort. Det är stor skillnad mellan denna trädgårdstraktor och andra liknande modeller. Den massiva konstruktionen är också ett stort plus för längre hållbarhet.

Viktiga egenskaper

 • 107 cm klippdäck
 • 708 cm³ Toro V-Twin-motor
 • 38 cm säte
 • Högt ryggstöd
 • Smart Speed styrsystem
 • Bakre motorskydd
 • 11,4 liter bränsletank

Guide – Välj den bästa trädgårdstraktorn

Även om du inte har en enorm gräsmatta kan det kännas skönt med en traktor för att ta hand om den. Det är viktigt att komma ihåg att en trädgårdtraktor inte uteslutande är till för att klippa gräset. Den kan ge ett gott stöd för fler viktiga moment som gödsling och mossrivning. 

För att välja rätt trädgårdstraktor bör du vara väl medveten om dina specifika behov. Tänk inte bara på storleken på gräsmattan. När det finns gott om träd, buskar och rabatter är det också viktigt med en smidig manövrering så att du inte fastnar.

Här är punkterna som du bör beakta då du vill köpa bästa trädgårdstraktorn till din tomt.

Det ska vara lätt att manövrera

Tanken med trädgårdstraktorn är ju att det blir enklare att sköta om en större tomt med den. Det blir det också när du väljer en modell som är lätt att manövrera. 

Enkel manövrering får du med:

 • Rätt typ av hjuldrift – Många gånger betyder det att traktorn drivs bakifrån samtidigt som du har klippaggregat framtill. Men det är inte en lag och du ska givetvis sätta dig in i hur olika modeller är byggda för att göra det lätt att jobba med dem.
 • Smart reglage – Du bör få en intuitiv styrning där du inte behöver kika på spakar, ratt och pedal när du måste hålla koll på hur du klipper.
 • God svängradie – Det är bra att kunna göra snäva svängar då du vill komma åt omkring buskar och rabatter.
 • God balans – En bra trädgårdstraktor är väl balanserad och kommer inte att slira och rulla runt för att det blir lite lutning och vått i gräset som du klipper.

Se på ergonomi och effektivitet

Även om det kan tyckas självklart att det blir mindre jobbigt att klippa gräset från ett säte än att gå bakom en klippare kan du inte ta god ergonomi för givet. Du bör se på saker som hur högt sätet är och hur bred sitsen är. 

För att du ska få god ergonomi är det viktigt med god sikt såväl som styrning som inte kräver att du vrider nacken av dig för att se och komma åt. Här kan det vara klokt att se vad andra användare säger. I teorin kan det ju låta perfekt med en viss typ av säte och reglage. Det är dock först i praktiken som det blir tydligt om det fungerar som tänkt eller inte.

Enkelt underhåll är också viktigt

Vi får inte glömma bort underhållet när vi väljer trädgårdstraktor. Du vill ju att maskinen ska hålla länge och fortsatt vara stark och skarp. Chansen för detta ökar om du kan ta hand om traktorn på ett effektivt sätt. Ponera hur du ska komma åt för byte av olja och hur du kan kontrollera att allting är i sin ordning.

Tänk också på hur du ska förvara din trädgårdstraktor när den inte är i bruk. Om den står på ett sätt som kan leda till slitage av smuts och väta är det inte bra. En mindre modell som du har plats för kan då vara ett bättre val än den stora traktorn som kan precis allt.

Trädgårdstraktor bäst i test av vem?

När du läser om en trädgårdstraktor bäst i test kanske du blir imponerad men glöm inte bort att fråga vem det är som säger att den är bäst och varför. Det finns ju modeller som är särskilt till för villatomten med många hinder och andra som lämpar sig mer för stora plana ytor.

Dessutom kan det vara så att du gärna vill se fler funktioner som plogning och mossrivning. Då bör du också se på hur dessa fungerar och om de också kan beskrivas som riktigt bra. Om du ska satsa på fler funktioner än gräsklippning är det önskvärt att även dessa håller hög kvalitet.

Frågor och svar Trädgårdstraktor 

När behöver man en trädgårdstraktor?

En trädgårdstraktor kan användas både för att klippa gräs, gödsla, ploga snö eller frakta tunga föremål. Om man har en större trädgård kan det vara riktigt bekvämt att klippa gräs med en trädgårdstraktor. Speciellt bra är den i svår terräng.

Vilken storlek ska man välja på trädgårdstraktorn?

För en större trädgård kan det vara bra med en trädgårdstraktor med generös klippbredd. Finns det mycket hinder i form av buskar, träd och annat kan det vara en fördel att välja en traktor för mer trånga passager.

Behöver man en uppsamlare eller sidoutkast till trädgårdstraktorn?

För den som vill återanvända gräsklippet som gödning för gräsmattan bör välja ett sidoutkast vilket också ger en snabb, effektiv klippning. Önskar man ett mer prydligt resultat kan en uppsamlare vara bra men den kan behöva tömmas efter ett tag, speciellt om det är en stor gräsmatta som ska klippas.

Vilka tillbehör finns det till trädgårdstraktorer?

Det finns många tillbehör för att göra trädgårdsarbetet enklare och smidigare med en trädgårdstraktor. Det finns vertikalskärare, mossrivare, lövuppsamlare, spridare, snöslunga och snöplog med mera.

Ska man välja en trädgårdstraktor eller åkgräsklippare?

Om man bara behöver något smidigt för att klippa gräsmattan och det är en mindre tomt med smala passager kan det räcka gott med en åkgräsklippare. För lite fler användningsområden i trädgårdsarbetet, för att ploga på vintern och transportera tyngre saker kan en trädgårdstraktor vara en bra investering.

Vad ska man tänka på inför ett köp av trädgårdstraktor

Tänk efter så att du inte köper en trädgårdstraktor som inte har för klen motor för vad som behövs för din tomt och det arbete som ska utföras. Kontrollera också så att det senare går att köpa till de tillbehör som du senare känner skulle vara praktiskt att utöka med. Ett sista tips är att köpa en modell från ett välkänt märke så att det går att få tag på reservdelar när något går sönder.

Betyg på guiden:

4.6/5 - (5 votes)