Våffeljärn bäst i test

Våffeljärn – 3 modeller i test

UPPDATERAD JANUARI 2019 I detta test av våffeljärn har vi tittat på en rad olika modeller och typer av järn. Vi har därefter sammanställt flertal test och recensioner av olika konsumentorganisationer och medier för att ge dig en snabb överblick av utbudet och självklart vilken våffeljärn som är bäst i test!

Klicka här för att gå direkt till testvinnarna

Testen vi har granskat har tittat på flera olika aspekter hos varje våffeljärn, alltifrån hur lång sladd det har till hur frasig våfflan blir. Våffeljärnet står i de flesta hushåll undangömt större delen av året. Därför tycker vi det är viktigt att testen har bedömt hur våffeljärnet kan förvaras.

Det viktigaste är själv användningen, ett bra järn bör stå stabilt under användningen och inte välta varje gång locket lyfts upp. Det ska vara användarvänligt och ha en tydlig ljusindikator för att veta när våfflan är perfekt. Handtaget får inte bli för varmt för att ta i och man ska kunna justera värmen utan att själv bränna sig på vredet.  Det är även viktigt att det är lätt att rengöra samt är prisvärt.

Den viktigaste aspekten som testen kollat på är självklart våfflan! Den bör vara jämt gräddad, vara rejält frasig och se aptitlig ut. Så vilket järn är egentligen bäst? Vi har läst flera tester och recensioner som jämfört för- och nackdelar. För att kunna få fram ett slutligt besked har vi på GardenHome även testat topp kandidaterna. Här nedan presenteras de tre bästa våffeljärnen som finns just nu på marknaden.

Så gjordes testen

Vi har fokuserat på följande områden:

  • Användarvänlighet: Ett våffeljärn i toppklass ska kunna leverera en våffla som är precis så som du vill ha den.
  • Resultatet: Det viktigaste för ett våffeljärn är att det kan leverera frasiga våfflor.
  • Förvaring: Våffeljärn står oftast inte framme mellan gångerna de används, därför tycker vi att ett bra våffeljärn ska ta så liten plats som möjligt där det förvaras.

Wilfa Våffeljärn – WAS-623

Ett våffeljärn som ger perfekt gyllenbruna våfflor med härlig frasighet.

Mönster: Hjärtformat. Färg: Silver, Svart. Effekt: 1400 watt. Vikt: 3,1 kg. Bredd: 32 cm. Höjd: 25 cm. Längd: 32 cm. Av/på-knapp: Ja. Ställbar värme: Ja. Indikator för uppvärmt järn: Ja. Indikator för våffla klar: Ja. Diameter på våffla: Cirka 21,5 cm.

VåffeljärnLjus- och ljudindikator

Våffeljärn Smidig förvaring

Våffeljärn Frasigt & gyllenbrunt resultat

Våffeljärn Tungt för att vara ett enkeljärn

Wilfa - WAS-623 Våffeljärn

Priser för Wilfa – WAS-623

Testpanelerna säger: Wilfa – WAS-623 är ett smidigt enkeljärn men något tung, 3.1 kg. Med sin ställbara värme samt ljus och ljudindikator är det ett våffeljärn som prioriterat användarvänlighet. Kort gräddningstid på ca 2.5 minut som ger stora frasiga våfflor, som är jämt gräddade och har en gyllenbrun färg.

Materialet har hög kvalité och ger en känsla av att järnet är dyrare än det faktiskt är. Våffeljärnet står även på gummifötter som gör att det inte glider runt på diskbänken. För den som gärna spar på platsen i köksskåpen har Wilfa designat sitt våffeljärn för att kunna förvaras stabilt på högkant.

Åviken Våffeljärn – Elegance 910

Snyggt designat våffeljärn som ger frasiga gyllenbruna våfflor.

Mönster: Hjärtformat. Färg: Silver, Svart. Effekt: 1400 watt. Vikt: 3,1 kg. Bredd: 32 cm. Höjd: 25 cm. Längd: 32 cm. Av/på-knapp: Ja. Ställbar värme: Ja. Indikator för uppvärmt järn: Ja. Indikator för våffla klar: Ja. Diameter på våffla: Cirka 21,5 cm.

Åviken Våffeljärn - Elegance 910

Testpanelerna säger: Åviken Elegance 910 är ett smidigt dubbeljärn som tillagar två våfflor samtidigt detta gör våffeljärnet till en favorit bland barnfamiljer och våffelälskare. Vikt 3.4 kg. Ställbar värme och ljusindikator för att veta när järnet är varmt. Gräddningstiden är ca 2 minuter och resultatet är två stora frasiga våfflor som är jämt gräddade.

Materialvalen gör järnet lätt att rengöra, det finns även få skåror som smeten eller smuts kan fastna i. Handtaget är utformat för att kunna hållas svalt och greppvänligt även under gräddningen av våfflan. Järnet är även relativt platt, vilket underlättar vid förvaring, även detta våffeljärn kan förvaras på högkant för att spara plats.

Fördelar / Nackdelar

Våffeljärn Snygg design

Våffeljärn Frasigt resultat

Våffeljärn Går att tillaga två samtidigt

Våffeljärn Något längre uppvärmningstid

Jämför pris

Steba WE 20 Belgisk våffla

Innovativt våffeljärn levererar belgiska våfflor i toppklass.

Mönster: Hjärtformat. Färg: Silver, Svart. Effekt: 1400 watt. Vikt: 3,1 kg. Bredd: 32 cm. Höjd: 25 cm. Längd: 32 cm. Av/på-knapp: Ja. Ställbar värme: Ja. Indikator för uppvärmt järn: Ja. Indikator för våffla klar: Ja. Diameter på våffla: Cirka 21,5 cm.

Åviken Våffeljärn - Elegance 910

Testpanelerna säger: Steba WE 20 ger tjocka belgiska våfflor via sin innovativa design, som är frasiga utanpå och mjuka inuti. Vikt 1.9 kg. Smeten hälls nämligen ner genom en tratt i locket. På ovansidan finns nämligen en öppning där den medföljande tratten ska kopplas på. Järnet har ljusindikator som visar när det är tid att börja grädda samt när våfflan är färdig, det finns däremot ingen värmereglering. Detta saknas inte, järnet sköter gräddningen perfekt på egen hand!

Även detta järn kan försvaras enkelt på högkant. Extra plus för att elsladden kan snurras runt på undersidan efter användning. På våffeljärnet undersida finns även hållare till tratten så den inte tappas bort. Under gräddningen blir järnet väldigt varmt men även detta handtag har design som håller det svalt för att kunna öppna och stänga utan att bränna sig.

Fördelar / Nackdelar

Våffeljärn Frasiga utanpå och mjuka inuti

Våffeljärn Kladdigt innan man lärt sig tekniken

Bästa Pris

Källor som vi har använt (5st)

Nedan listar vi vilka tester och källor som vi läst och använt som delar av underlag för en så bred och rättvis sammanställning som möjligt.

Gardenhome.se Våffeljärn

Vi har testat utvalda våffeljärn på marknaden.

Bäst-i-test.se Våffeljärn

Pricerunner.se Våffeljärn

Du kan läsa mer om deras test här.

Bast-i-test.se Våffeljärn