Stavmixer » Bäst i Test (2023)

1. Philips Avance Collection HR1673

  • Rekommenderas av GardenHome.se

Philips Avance Collection HR1673
Till Butik - Cervera.se

Philips Avance Collection HR1673 är en prisbelönt stavmixer som kan användas för enklare uppdrag såväl som för lite större utmaningar. Det här är en köksmaskin som det kan bli svårt att leva utan! Handmixern är formad för att göra det lätt att blanda utan att få ont i handen.

Till mixerstaven kommer det en skål, bägare, ballongvisp och en hackare med dubbla blad. Därmed går det att använda denna Philips stavmixer till allt från pannkaksmixen till grönsakerna som ska hackas.

Justera hastigheten steglöst eller använd genast turboläget. När du är färdig kan du diska delarna i diskmaskinen. Mixerskålen har ett lock som du kan tillsluta när du vill förvara eller bara tar en paus och inte vill få damm i mixen.

Stavmixer

För den som ofta lagar egen mat från grunden eller vill lyxa till det med en god smoothie till helgfrukosten så är en stavmixer ett måste. Stavmixern hackar, skivar och mixar olika råvaror så att de enkelt kan användas till matlagning.

Det går att mixa grönsaker till soppan, nötter till bakverken, frukter och bär till smoothien eller is till drinken. En stavmixer kan även användas till andra ändamål så som att vispa grädde på nolltid eller snabbt svänga ihop pannkaksmeten till barnen.

En stavmixer förenklar vardagen och effektiviserar matlagningen.

2. Bamix Swissline M200

  • Rekommenderas av GardenHome.se

Bamix Swissline M200

Bamix Swissline M200 är en stavmixer som vinner bäst i test tack vare flera viktiga egenskaper. Det här är framförallt en mixer för dig som vill ha god kvalitet. Den ger riktigt god hållbarhet och det är enkelt att få tag i reservdelar om det skulle behövas. Inte så konstigt att stavmixern rekommenderas till kockar!

Med mixern kommer det viktiga tillbehör som blandare, hackare och multiblad. Du får också mixbägare och processor. Om du vill använda din stavmixer på ett varierat sätt är denna Bamix ett riktigt bra val.

Det går att jobba snabbt och effektivt med Bamix stavmixer. Dessutom har den en form som är ergonomisk och bekväm. Med lite längre sladd kan det också bli lite enklare att komma åt i köket.

Så går sammanställningarna till

Alla produkter i testerna har genomgått en ordentlig testperiod av olika produktexperter. De har primärt tittat på följande områden i samband med bedömning.

  • Effekt: Klarar stavmixern av att mosa, puréa, göra majonnäs och hacka nötter? Hur snabbt klarar den av olika moment jämfört med andra stavmixers i testet?

  • Användning: Är stavmixern ergonomisk? Är den lätt eller tyngre än vad man önskar? Hur är den att hålla i och manövrera? Kommer man åt knappen lätt? Är tillbehören bra? Hur mycket låter den?

  • Kvalitet: Är stavmixern hållbar? Vad är den gjord av? Tål den tuffa tag i köket? Hur lång garanti har den?

Sammanställningen har tagit hänsyn till vad produkterna kostar innan en placering har delats ut.

Vanliga frågor

Guide – Välj rätt stavmixer

En riktigt bra stavmixer har du nytta av. Den kommer fram då du ska blanda en smoothie på morgonen och sedan på kvällen när du vill få till såsen till middagen. Stavmixerns egenskaper kommer att påverka hur du kan använda den och däri ligger nyckeln till ditt bästa val.

Viktigt att tänka på användningsområden

Innan du köper en stavmixer måste du vara medveten om hur den kan användas. Men inte bara i teorin. Det finns fina stavmixrar som ser ut att fungera bra till allt. Men bara för att det kommer med en ballongvisp betyder det inte att du snabbt får ordning på grädden.

Ett råd är att du först och främst ser på vilka stavmixrar som vunnit bäst i test. Sedan kan du se närmre på de som har tillbehören som du behöver. Läs mer om hur mixern kan användas och se om de som testat den tycker att funktionen är god.

Var också medveten om att hög motoreffekt inte nödvändigtvis är en stark mixer. Om det är viktigt för dig att kunna justera hastigheten på ett smidigt sätt ska du också ta en titt på vilka lägen mixern har.

För att komma fram till vad du behöver kan du ställa dig följande frågor:

  • Vad ska jag mixa?
  • Ska det gå snabbt att mixa?
  • Behöver mixern klara av lite tyngre blandningar?

Budget får också betydelse

Det är klart att priset på stavmixern får betydelse. Om du just nu inte har råd att lägga ut en större summa på detta köksredskap kan du se på budgetvarianter som är bra. Ibland kan det vara förvånande hur stor kvalitet du faktiskt kan få för en liten peng.

Med budgetvarianter kan det vara så att du inte får finesser som steglös hastighetsjustering och många tillbehör. Men det kan du kanske leva med då du är väl medveten om hur du ska använda mixern och inte kommer att behöva något extra.

Med tanke på din komfort

Komforten är också viktig. Här ska du se på saker som ergonomi. Även om du inte mixar mer än några minuter i taget kan det kännas i handen efteråt. Det är bra med stavmixrar som är gjorda för att ligga mjukt och bekvämt i din hand. De ska också vara enkla att hantera när du vill byta läge.

Tänk också på ljudnivå. Det är skönare för öronen med mixrar som inte är högljudda. Omkring 80 dB är normalt men det finns också modeller som är mycket tystare.

Källor