Bästa Hylsnyckelsats » 3 produkter i test

Hylsnyckelsats

Det är viktigt att ha en hylsnyckelsats hemma med alla delar som du kan tänkas behöva. Här kan du läsa mer om hylsnyckelsatser bäst i test!

Den bästa hylsnyckelsatsen har verktygen som du behöver när du behöver dem. Vi har sett närmre på hylsnyckelsatser bäst i test och deras specifika egenskaper. Både på dyrare alternativ och smarta budgetvarianter. Läs även vidare i vår guide för att komma fram till vilken samling hylsnycklar som kommer att vara det bästa valet för dig!

1. TengTools TM106

Här har vi en hylsnyckelsats bäst i test av experter. Redan 2013 blev denna verktygslåda utsedd som den bästa av Vi Bilägare och populariteten har inte dalat sedan dess. Du som är hobbymekaniker och behöver ett gott stöd för dina projekt kommer att se stor nytta med Teng Tools verktygssats med 106 delar.

Det här är en låda med allt som du kan tänkas behöva. De 106 delarna inkluderar både korta och långa sexkantshylsor. Du får spärrhandtag, universalknutar, bitshylsor, bi-flex nyckel, förlängningsstänger, bitsskruvmejsel, skiftnyckel och mer. Variationen är mycket god och väl genomtänkt.

Dessutom ska det sägas att lådan som verktygen ligger i är enkel och smidig att använda. Den är gjord av plast men har ett lås av metall. Undersidan av lådan har gummifötter och det gör att den inte glider omkring på underlaget. Dessutom håller du perfekt koll på dina verktyg då de har färdiga platser i lådan som ger en god överblick.

106 delar God variation av verktyg
TengTools TM106

2. Bahco S138

Ska du mecka med din bil eller med din cykel ska du ha Bahco S138 hemma! Här har vi en hylsnyckelsats bäst i test av användare från flera olika länder. De fina recensionerna talar för sig själva. Verktygen är väl varierade, de är gjorda utan vassa kanter och själva lådan bjuder på smart sortering i ett stabilt format.

Dessutom ska det sägas att det här är en mycket prisvärd husnyckelsats. Om vi jämför med andra alternativ i samma prisklass är det solklart att Bahco vinner. Det här är en verktygssats med viktiga ingredienser som spärrhandtag, vridhandtag, universalknut, förlängare som fungerar på ett flexibelt sätt, T-stångsnyckel och mer.

För dig som tycker om att pyssla med bil och cykel är det här ett solklart val men faktiskt också för dig som bara behöver verktygen då och då. Lådan har en smart design som är bekväm att använda. Den är lätt att hålla ordning på och tar inte upp en massa plats. Perfekt att ha hemma i garaget eller i verktygsskåpet!

138 delar Väger 10,58 kg
Bahco S138

3. Makita P-90532

För dig som har specifika behov och behöver en ordentlig bredd på verktygslådans innehåll är Makita P-90532 av intresse. Det här är i grund och botten en verktygslåda, den har mycket mer än hylsnycklar. Med 227 delar lär du finna allt du har behov av hemma för olika typer av projekt.

I lådan finns alla vrid- och dragverktyg samt spetsar som du kan tänkas behöva nu och i framtiden. Dessutom håller verktygen mycket hög kvalitet. Du får två spärrhandtag, ledstycken, hylsor, länknycklar och förlängningsarmar.

Lådan har en smart design som gör det lätt att förvara och få verktygen med sig. Du får ett bekvämt handtag och kan också låsa lådan för att undvika att den öppnas och spiller innehåll. Överblicken är god och priset är mycket rimligt för en så stor samling av verktyg.

227 delar 2 spärrhandtag
Makita P-90532

Så är Hylsnyckelsatserna utvalda

Alla kit har testats vid mekandet av bilar och cyklar för att kunna avgöra om de delar som finns i lådan är användbara och räcker till för de behov som finns. Testpersonerna har varit en mix av både hemmafixare, hobbymekaniker, professionella bilmekaniker och proffs inom reparation av cyklar.

Testerna för att hitta bästa hylsnyckelsatsen genomfördes utifrån en bedömning av följande kriterier:

 • Antal delar
 • Bra variation i verktyg
 • Ergonomi
 • Vikt
 • Smidig förvaring som är lätt att bära, öppna, stänga och förvara
 • Pris

Hylsnyckelsats – Guide

Kanske har du en äldre hylsnyckelsats som har gjort sitt och inte längre ger dig det stöd som du behöver. Kanske har du först nu börjat tänka på att sluta låna hylsnycklar och andra verktyg av grannar. Det är dags för den bästa hylsnyckelsats du kan finna, men vilken är det?

Till att börja med är det klokt att välja hylsnyckelsats bäst i test helt enkelt för att den har testats av experter och fått goda recensioner av användare. Det här gör att du får verktyg som håller måttet. 

Men det finns förstås skillnader mellan olika fabrikat och det kan vara bra om du är väl medveten om dina behov innan du köper din verktygssats. Här är några punkter som kan vara bra att komma ihåg när du väljer.

Hur många delar ska din hylsnyckelsats ha?

Det kan verka helt otroligt med över 200 delar och det är klart att stor variation också betyder att du slipper leta och låna när du ska göra något utöver det vanliga. Om du är hemmafixare som behöver pyssla lite med cykeln då och då behöver du inte en gigantisk sats.

Om du fixar med cykel, bil och mer var och varannan vecka kan det vara klokt att investera i en lite större låda med fler verktyg. Kom bara ihåg att det inte är antalet delar som avgör hur bra en hylsnyckelsats är. Det är vad du får i den!

Många delar är alltså inte synonymt med perfekt. Du bör alltid ta en titt på variationen och precis vad det är som du får i lådan.

Vad ska finnas i verktygssatsen?

Vad bör då finnas med i en hylsnyckelsats som du köper? Hylsnycklar av olika slag förstås! Det är en fördel om din hylsnyckelsats innehåller saker som:

 • Spärrhandtag
 • Universalknut
 • Vridhandtag
 • T-stångsnyckel
 • Förlängare

Fundera lite på vad du saknar mest i din nuvarande verktygslåda och se till att detta finns i den verktygssats som du köper.

Hur mycket ska det kosta?

Idag kan du få den bästa hylsnyckelsatsen för dina behov för under 2000 kronor. Det behöver inte alls vara dyrt med kvalitet och god variation. Samtidigt kan det vara så att du får betala flera tusen kronor för en samling som är väl varierad.

Hur mycket du ska lägga på din verktygslåda beror på flera saker. Den som använder innehållet ofta kommer givetvis att uppskatta att det ger ett komplett stöd. Om du är osäker på hur mycket du bör lägga på hylsnyckelsatsen kan det vara klokt att börja med en mindre samling som håller hög kvalitet men kostar mindre. Längre fram kan du uppgradera till något mer avancerat om du inser att du har behov av detta.

Med tanke på ergonomi och ordning och reda

Verktyg bör vara kraftfulla och hålla hög kvalitet. De bör också vara gjorda på ett sätt som gör att du inte skadar dig på dem. Det här är något som är lätt att glömma bort. Tänk på att det finns fördelar med att välja en verktygslåda med verktyg som inte har vassa kanter. De är lättare att hantera.

Ergonomi är också ett koncept att beakta då du väljer din verktygslåda. Den bör ha ett handtag som gör det lätt att plocka med sig samlingen. Dessutom kan det vara skönt med en form som gör att lådan ligger bra där du placerar den. Gummifötter är ett populärt inslag eftersom de hindrar att lådan slirar omkring och välter.

Det är också en fördel med in insida på lådan som gör förvaringen av verktygen enkel. Du bör få god översikt och det ska vara lätt att placera hylsnycklarna på plats när du är klar. Om det blir röra i lådan kan det leda till att du inte ser var verktygen finns och det kan bli minst sagt irriterande.

Vanliga frågor om Hylsnyckelsatsen

Varför är det bra att skaffa en hylsnyckelsats?

En hylsnyckelsats kan vara nödvändig för att kunna utföra många vanliga reparationer och arbeten i hemmet eller garaget. Hylsnycklar är användbart i många sammanhang för hemmafixaren, allt ifrån montering av diverse prylar till däckbyten.

Varierar kvaliteten mycket på hylsnyckelsatser?

Ja, kvaliteten kan variera mycket men för vanliga reparationer i hemmet fungerar de flesta utmärkt. Vill man att hylsnyckelsatsen ska hålla i många år kan det vara bra att kolla över kvaliteten lite extra.

Vilken hylsnyckelsats är bäst?

Vilken som är bäst beror mycket på hur många och vilka delar du behöver i din hylsnyckelsats. Det kan vara onödigt att köpa en där man bara använder mindre än hälften av det som ingår. Då tar hylsnyckelsatsen ofta bara onödigt stor plats och används därför väldigt sällan eftersom man hittar andra mer praktiska verktyg att arbeta med.

Betyg på testguiden:

4.5/5 - (2 votes)