Läs denna guide för att hitta den bästa snösläde som finns just nu och gör livet lättare när snön kommer igen!

Om du har en riktigt bra snösläde blir du inte nervös då det börjar snöa ymnigt på söndagskvällen. Du vet att du och din familj lätt kommer ut imorgon. Med den bästa snösläden kan du med enkla tag får bort snön som annars hade fått dig att muttra mindre vackra ord under mustaschen. Här är de allra bästa snöslädarna just nu.

Fiskars 143021: ✅ Bästa val

Fiskars 143021

 • 5 av 5 stjärnor på tyska Idealo
 • 4,3 av 5 stjärnor på Pricerunner.se

Om du är ute efter en snösläde som ger enkel användning med minimalt slitage på din rygg och ditt tålamod kan Fiskars 143021 vara den allra bästa snösläden för dig. Den kostar lite mer än andra billiga snöslädar men det kan det vara värt. Med denna snösläde kan du nämligen klara av gången såväl som en större gårdsplan.

Handtaget har vinklats på ett ergonomiskt sätt och det underlättar användning. Skaften är av stål och det ger viktig slitstarkhet. Skopan har tagits fram med formsprutning och är därmed också mycket väl formad och slitstark. Den lätta vikten kommer du att uppskatta när du jobbar länge med snösläden.

Om du måste röja bort snö från större ytor kan det vara smart att satsa på den här modellen som ger ett maximalt stöd. Det har du igen då du blir klar snabbare och utan att göra dig illa när det väl blir snökaos därutanför.

Viktiga egenskaper

 • Ergonomiskt handtag
 • Formsprutad skopa
 • Skaft av stål
 • Låg vikt
 • Hög kvalitet

Snösläde hopfällbar: ✅ Bästa Premium

Snösläde hopfällbar

 • 3,6 av 5 stjärnor på Clas Ohlson

Om du måste få bort snö från lite större ytor som framför garaget eller på en gårdsplan kan denna hopfällbara snösläde vara ett smart val. Den är gjord av plast men har en framkant av aluminium som biter i på ett bra sätt. Det går snabbt att samla upp stora mängder snö och få bort dem.

Ergonomin är god och användare rapporterar att det är lätt att hålla korrekt arbetsställning med denna snösläde. Du slipper alltså slita på rygg och axlar då du ska röja bort stora mängder snö. När du är klar med snösläden viker du enkelt ihop den. Det gör det lätt att förvara i ett förråd eller på annan plats där det kanske inte finns så mycket plats.

Snösläden kommer färdigmonterad så det är bara att dra igång med snöröjningen då den kommer fram. Det här är helt klart en snösläde som är mycket bra att ha då det blir dags för stora mängder snö på kort tid.

Viktiga egenskaper

 • Av plast och aluminium
 • Hög kapacitet
 • Hopfällbar
 • Lättviktig
 • Ergonomisk
 • Levereras färdigmonterad

Masi Nova Max: ✅ Bästa Professionella

Snösläde Masi Nova Max

 • Bästa professionella av GardenHome.se 

Är du orolig för att det ska bli för tungt att röja bort snön? Det här är en av de bästa snöslädar som finns när det inte får bli för besvärligt. Den passar bra till olika åldersgrupper och har en mycket smart design. Handtagets form är ergonomiskt på så vis att det är mycket lätt att greppa. Det är också format för att göra det enkelt att bära med sig snösläden.

Plasten i skopan är gjord för att klara av tuffa tag. Det är HDPE-plast som är köldtålig. Den kommer att orka med länge trots att det blir snörika vintrar. Själva skopan har också ett handtag som du kan få stor användning av. 

När du behöver manövrera skopan kan du göra det direkt via handtaget som finns på det. Det här är en smart och unik design som många gillar.

Viktiga egenskaper

 • 75 cm arbetsbredd
 • Ergonomiskt handtag
 • Bra glid
 • Förstärkt bakkant
 • Lättviktig

Guide – Välj den bästa snösläden

I Sverige är det viktigt med snöröjning som fungerar på ett bra sätt. Om du bor på en plats där du själv måste hålla uppfart och andra platser snöfria vet du att en bra snösläde kan få stor betydelse. Ibland är det bråttom och då är du glad att du har investerat i den bästa snösläde som finns!

Men hur kan du välja rätt snösläde när det finns så många, och måste du verkligen betala så mycket för den eller kan det fungera med en billigare modell?

Frågorna är många. För att du ska kunna välja rätt bör du inte bara se på priset. Det finns billiga snöslädar som är mycket bra. Men en dyrare modell kan ha egenskaper som du verkligen behöver. Låt oss se på de viktigaste punkterna att beakta innan du köper snösläde.

Tänk på användningsområden

Snöslädar är normalt sett till för att klara mer snö på en gång. Det gör de genom att ha en yta som är bredare än vanliga spadar för snö. Dessutom fungerar de liksom namnet antyder som en släde. De glider fram samtidig som snön skopas upp.

Men det finns skillnader mellan olika modeller. Det kan vara bra att tänka på saker som:

 • Är det viktigt med en extra starkt framkant som klarar av stora snöhögar?
 • Ska det vara plast som inte slits av att det finns sten och grus med i snön?
 • Hur djup ska själva skopan vara och hur tungt får det bli?

Det är viktigt att du ser på snöslädens produktbeskrivning för att komma fram till om den är rätt val. Om det står att den är till för att snabbt få fram en gång från husets entré till gatan är det inte samma sak som att vara bra för snöröjning av en större gård.

Tänk alltså igenom hur snösläden kommer att användas och välj därefter. Ibland kan det vara klokt att ha mer än en modell för att på så vis jobba på rätt sätt i olika miljöer. Tiden du sparar med rätt modell kan få stor betydelse. Särskilt när det är morgon och du inte känner för att lägga mer än några minuter på att få undan snö för att ta dig vidare.

Ska du ta med dig snösläden?

I vissa fall kan det bli så att du måste ta med dig snösläden till andra platser. Inte bara till grannar som behöver hjälp. Om du tänker plocka med dig din snösläde till landet är det kanon om den har en form som är lätt att ta med. Det kan till exempel fungera mycket bra med en snösläde som går att fälla ihop.

Snöslädens kvalitet får också betydelse då du vill ta den med dig. Det är viktigt att den inte är gjord av plast som lätt går sönder. Då kanske du av misstag skadar den bara av att lägga den oförsiktigt i bilen.

Ergonomi får betydelse

När du ska köpa snösläde får du inte glömma bort ergonomi. Det kan bli mycket tungt att röja snö. Särskilt då det handlar om en större gårdsplan eller parkering. Det är flera saker som får betydelse för ergonomi.

Kontrollera om:

 • Handtaget är gjort för god ergonomi – Det är viktigt att det är greppvänligt och att du inte kommer att halka med händerna på det.
 • Det finns fler punkter att ta tag i – Handtaget kan ha en form som ger flera vinklar för grepp. Dessutom kan det vara bra om själva skopan är greppvänlig.
 • Vikten är lätt – Den bästa snösläden har kraft men den får inte vara för tung. Om snösläden är tung kan det bidra till att du får ont i kroppen av snöröjningen.
 • Arbetsställningen är god – Ta en titt på hur du ska använda snösläden och hur du kommer att stå och gå med den. En god arbetsställning är mycket viktigt!

Du får det du betalar för

Det är inte särskilt dyrt med verktyg för snöröjning och du kan hitta en billig snösläde som är bra. Om du kan lägga lite mer pengar på en modell som håller högre kvalitet kan det vara väl värt att göra det. Kom ihåg att snön kommer igen nästa år. Då kan det vara skönt att slippa köpa nytt på grund av billiga material som inte håller som de borde.

Frågor och svar Snösläde

Vad är bäst snösläde eller snöskyffel?

Två stora fördelar med en snösläde är att den rymmer mycket snö och det går att putta den framför sig på snön för att transportera en längre sträcka då dessa slädar glider lätt. Nackdelen är att det kan bli tungt att stjälpa av allt då snösläden rymmer mycket och framför allt är det som tyngst om snön är blöt. Fördelen med en snöskyffel är att man kan jobba ganska snabbt på mindre ytor och komma åt i lite mer trånga utrymmen. En snöskyffel är också praktisk att ha med i bilen för att kunna skotta fram plats för hjulen att ta sig fram.

Hur mycket kostar en snösläde?

Det finns snöslädar från några få hundralappar upp till någon tusenlapp. Ofta är de dyrare av material som håller längre och med robustare konstruktion.

Hur väljer man rätt snösläde?

En snösläde ska göra det enklare att ploga snön men man får också ta hänsyn till materialet. Plast och aluminium ger en lättare snösläde och andra metallmaterial ger ett lite tyngre arbete när snön ska tippas av snösläden. Även bladets kvalitet och vasshet kan vara viktigt att titta på. Ibland är snön hård och har man inte alltid tid att ploga bort snön när det kommer mycket kan det lätt bli isbildning i snön. Det kräver ett vasst blad som också är hållbart för att inte slitas ut för snabbt. För stora tomter där det kan behövas mycket plogning är skaftets kvalitet och hur det är fäst värt att kolla på så att inte skaftet är för klent eller att den har för klena fästen.

Vilket handtag är bäst på en snösläde?

Ska man skotta mycket snö är det bra att välja ett ergonomiskt handtag. I övrigt är det viktigt att handtaget är i rätt längd för att inte behöva gå böjd med ryggen och att man får ett bra grepp om handtaget. Långa handtag har även fördelen att man lättare kan använda sin kroppsvikt som tyngd och komma längre ner i snön. Ett handtag av glasfiber eller plast gör redskapet lättare men har sämre hållbarhet än metallhandtag.

Betyg på guiden:

4.3/5 - (7 votes)