Ingenting kan konkurrera med en eldstad när det kommer till att skapa en hög mysighetsfaktor. Oavsett om det är inomhus eller utomhus älskar svenskar att sitta runt en mysig brasa och njuta. Du kan lägga till ytterligare en dimension till din trädgård genom att investera i ett eldfat.

Om du har något att elda i kan du enkelt anordna mysiga grillkvällar ute i din egen trädgård. Med de rätta verktygen behöver du heller inte oroa dig för att gräset under korgen tar skada. Eldfat skyddar ditt gräs så att det inte blir skadat. Du minimerar också risken för att elden ska sprida sig vilket gör att du också kan grilla när det passar dig.

När det kommer till eldfat har du också många olika stilar att välja mellan. På så sätt kan du hitta en du tycker passar in perfekt i din trädgård. En del är också lite mindre och lättare vilket gör att du enkelt kan slänga in den i bilen och ta med den på en utflykt.

Dangrill Eldfat: ✅ Bästa val

Dangrill eldfat

  • Bästa val av GardenHome.se 

Landmann – Ball of Fire: ✅ Bästa Premium

Eldfat Ball of Fire, Landmann

  • Bästa premium av GardenHome.se 

Eld-planteringsfat: ✅ Bästa Budget

Eldfat

  • Bästa budget av GardenHome.se 

Eldfat i trädgården

Eldfat är enklare konstruktioner som kan vara oerhört snygga. De passar också utmärkt om du vill grilla korv eller bara samlas runt en lägereld. Med ett eldfat behöver du inte oroa dig för att gräset under ska bli bränt utan fatet skyddar det som är under mot värmen. Hos oss har du flera modeller att välja mellan. Exempelvis finns det tre modeller i gjutjärn som brukar vara väldigt omtyckta. När gjutjärnet blivit varmt håller det värmen bättre än de flesta metalltyper. Det finns olika utformning på faten men gemensamt är att de alla har en fot vilket gör att du utan problem kan använda eldfatet på träunderlag som på t.ex. altanen.

Eldkorgar

En eldkorg kan vara väldigt mysig att göra en alldeles förträfflig brasa i. Den största fördelen med en eldkorg är att elden ger ifrån sig mycket eld och värme eftersom att den endast har galler och är delvis öppen mot sidorna. En populär eldkorg hos oss är modellen Eldkorg Stor rundad. I den har du ordentligt med utrymme för veden som du kan göra en stor brasa med tack vare dess storlek. Eldkorgen passar utmärkt både under sommaren och vintern. Om du har en badtunna hemma är det fint att låta en eldkorg lysa upp i de mörka omgivningarna.

Aduro Terassvärmare

Aduro Terassvärmare är både en eldstad och grill i samma. Vi på Gardenhome anser denna terassvärmare något utav eldstädernas Rolls Royce. Den är stor och ordentlig samtidigt som den ger plats för mycket ved. Terassvärmaren är gjord för att ge så mycket värme som möjligt vilket gör den bra om du vill använda den när det är lite extra kallt ute. Tack vare sina väggar i cortenstål håller terassvärmaren värmen bättre och skickar ut den mot den öppna sidan.

Terassvärmaren är också snygg när den inte används. Den är tillverkad i cortenstål vilket är en ståltyp anpassad för att hålla i utomhusmiljöer. Efter en tid bildas det en oxidbeläggning istället för en stor mängd rost som hos många andra metaller vilket är bättre. Cortenstålet är också värmereflekterande vilket gör att du kan grilla utan att oroa dig för att något mer värmekänsligt material i närheten av grillen ska ta skada. Eftersom att värmen koncentreras mot öppningen istället för mot sidorna eller bakåt.

Du kan använda terassvärmaren som en grill inte bara till korven eller pinnbrödet utan den kan också ersätta din vanliga kolgrill. Du kan nämligen köpa till ett grillgaller du sätter fast i den. Därför sparar du också pengar då du inte behöver köpa både terassvärmare och grill.

Betyg på guiden: